Početna Blog Feature wall iznad uzglavlja - prijedlozi i ideje za uređenje

Feature wall iznad uzglavlja - prijedlozi i ideje za uređenje

Datum objave: 14.11.2019

Jeste li ikada čuli za pojam feature wall? Što on točno znači i zašto je on važan? Dizajneri interijera kažu da je feature wall najvažniji dio interijera - to je zid koji je centralno mjesto u prostoru te zid koji mu daje karakter. U svijetu spavaćih soba feature wall je redovito zid na kojeg se naslanja uzglavlje.

Kako ga ukrasiti i učiniti posebnim?

Najednostavniji način je da za početak kupite krevet s lijepim i atraktivnim uzglavljem. U trendu su kreveti s tapeciranim uzglavljima, a najpopularniji su materijali u sivim i bež bojama koji se uklapaju uz razne druge dekoracije koje prostoru daju karakter.

Uz tapecirni krevet najjednostavnije je odabrati nekoliko atraktivnih slika. Izvrsno će izgledati dvije velike simetrično postavljene slike koje stvaraju jedinstvenu kompoziciju ili pak više manjih slika postavljene uz rubove kreveta i uz noćne ormariće.

Naravno, na feature wallu važna je i atraktivna rasvjeta, a trenutno su jako u modi visilice iznad noćnih ormarića koje prostoru daju eleganciju i profinjenost. Pri odabiru odgovarajuće visilice vodite računa da daje ugodno svjetlo sa sjenilom prema dolje, kako bi preuzela funkciju klasične lampe za noćni ormarić.

Umjesto slika na zidu, feature wall može biti i tapeta s jednim motivom. U modi su takozvane wall tapete koje su zapravo tapete koje se formiraju prema veličini vaših zidova, a uzorak tapete izgleda kao gigantska slika, a ne ponavljajući motiv crtica, točkica i ornamenata koji, što se nas tiče, mogu ostati u prošlom tisućljeću.

Osim tapeta, vrlo atraktivno će izgledati ako uz uzglavlje postavite drveni furnir. Drveni zid može biti slagan kao parket - poput popularnog chevrona, a može biti u nekim kreativnim načinima slaganja koji će stvoriti dinamiku.

Naš savjet je da drvo bude lijepo ispolirano i glatko kako spavaća soba ne bi izgledala kao brvnara.

Vrlo popularna su i predimenzionirana tapecirana uzglavlja napravljena po mjeri. Često se rade izrazito visoka uzglavlja, a u nekim situcijama kada je soba prilično uska, vizualno će ju proširiti tapecirano uzglavlje po mjeri od zida do zida. 

U tom ekstra dijelu može se napraviti klupica s kojom se soba može pretvoriti u pravo boudoir carstvo.

A jednako tako postoji i najjednostavnija varijanta - obojite taj "the wall" u tamnu boju. Crna, siva, tamno plava, najsigurnija su opcija, a uz odgovarajuće uzglavlje i rasvjetu, atraktivnost je zagarantirana.

Ako smo vas inspirirali da pronađete novi krevet za vaš feature wall, znate gdje ćete ga pronaći.

 

Fotografije: Perfecta Dreams, Pinterest

Pripremila: Boba Blašković

TRK NA NAŠE KREVETE