Feng Shui: uvedite mir i ljubav u spavaću sobu

Feng Shui: uvedite mir i ljubav u spavaću sobu

Je li vam se ikada dogodilo da ste ušli u nečiji stan i željeli što brže izaći iz njega? Jednostavno ste osjetili neku vrstu nelagode i poželjeli ste što prije “zbrisati”.

Što je to bilo u zraku?

Prema nekim teorijama, u zraku je bio utjecaj Feng Shui-a – drevne kineske vještine koja se odnosi na uređivanje života i životnog prostora.

Naime, u svakoj je prostoriji uz namještaj i dekor prisutna i energija koja konstantno struji zrakom, a možemo je itekako osjetiti.

U vašoj spavaćoj sobi nema mjesta za Feng Shui?

Izgled životnog prostora zapravo odražava nas same.

Ako je spavaća soba neuredna i pretrpana nepotrebnim stvarima, najvjerojatnije živimo nesređenim životom. Nered još k tome izaziva umor, donosi višak kilograma, uzrok je konstantnim svađama, može uzrokovati probleme s probavom…

Zato bi se za svoj životni prostor, a pogotovo za svoje spavaće sobe trebali brinuti kao o svojem tijelu. 

Top 5 Feng Shui savjeta za spavaću sobu

Iako se mnoga načela Feng Shui-a mogu primijeniti na bilo koju prostoriju u kući, jedna od najvažnijih, a često zanemarenih prostorija je spavaća soba.

Naime, prema Feng Shui-u, izgled i uređenje spavaće sobe može direktno utjecati na kvalitetu sna, ljubavni život i zdravlje.

Pa ako ne želite konstantne svađe s partnerom ili se ne želite nekontrolirano debljati i često biti loše volje, možda je vrijeme da preuredite spavaću sobu prema Feng Shui pravilima smiley

Pa što nam Feng Shui savjetuje?

1. Krevet u spavaćoj sobi

Perfecta krevet - Nina
Krevet ne bi smio biti nasuprot vratima spavaće sobe
  • Pozicija kreveta: Želite li se osjećati sigurno i dobro se odmoriti, postavite krevet u neposrednu blizinu vrata spavaća sobe. No krevet nikako ne smije direktno gledati u vrata spavaća sobe, niti biti u dijagonali s njima.
  • Noga kreveta: Noga kreveta ne bi smjela biti usmjerena prema vratima spavaće sobe. U Feng Shui-u, ovaj položaj je poznat kao “položaj lijesa” u kojem energija direktno struji prema vama. A to nikako nije opuštajuće. Ako nikako ne možete premjestiti krevet tada ispred kreveta stavite papuče, fotelju ili klupicu koje će ublažiti direktno strujanje energije.
  • Naslon kreveta: Naslon kreveta bi se trebao nalaziti neposredno uz zid spavaće sobe, a nikako ispod prozora ili dalje od zida. Naime, naš qi (energija koja održava sve u životu i predstavlja ključ zdravog i dugog života) može izaći kroz prozor što rezultira nemirnim snom.

2. Pažljivo odaberite namještaj u spavaćoj sobi

Televizija, računala ili radni prostor u spavaćoj sobi mogu nas lako odvratiti od odmora. Zapravo nas istovremeno drže budnima i isisavaju energiju iz naših tijela.

Ako vam se ideja izbacivanja TV-a iz spavaće sobe baš i ne sviđa postoji mali trik. Kada idete spavati prekrijte ekran TV-a nekim komadom tkanine.

3. Pametno postavite ogledala

Pametno postavite ogledala u spavaćoj sobi
Za Feng Shui uređenje sobi, ogledala ne možete samo tako nabacati

Prema Feng Shui-u, uzrok nesanici ili čestim buđenjima tijekom noći može biti ogledalo u spavaćoj sobi. Naime, ogledala usmjeravaju strujanje energije u prostoriji, pa ako su krivo postavljena mogu ojačati strujanje i negativne energije.

Pa kako postaviti ogledala?

  • Ogledala ne smiju gledati direktno u krevet. Tijekom spavanja ne bi smjeli vidjeti odraz sebe, pa izbjegavajte ogledala uz ili nasuprot krevetu. Isto tako izbjegavajte ormare s ogledalima. A ako spavate s partnerom, ogledalo simbolizira treću osobu i može potaknuti na nevjeru. Ako ste u nedoumici, uklonite velika ogledala iz spavaće sobe ili ih pokrijte komadom tkanine kad idete spavati.
  • Koristite ogledala “u jednom komadu”. Izbjegavajte ogledala koja se sastoje od više manjih komadića. Gledanje svog odraza u njima će rezultirati manjkom samopouzdanja, a s vremenom ćete se osjećati izobličeno, ostarjelo i nepotpuno. A to nikada nije dobro.
  • Ogledala trebaju održavati ljepotu. Okrenite ogledala tako da odražavaju pogled s prozora (ako je lijepsmiley). Priroda će vas smiriti i opustiti, a vi ćete spavati kao beba.
Ogledala trebaju održavati lijep krajolik
Ovo je lijep krajolik, zar ne?
  • Ogledalo ne smije biti previsoko ni prenisko. Važno je da možete vidjeti svoju glavu i ramena koji održavaju vašu auru.

4. Feng shui dekoracija za spavaću sobu

Kod odabira umjetničkih slika, izbjegnite tužne i uznemiravajuće prizore ili slike s jednom osobom jer one simboliziraju samoću.

Također izbjegavajte dekoraciju u kojoj je voda dominantna tema (jezera, vodopadi, rijeke, more). Iako voda općenito simbolizira novac i korisna je u drugim dijelovima kuće, voda u spavaćoj sobi može simbolizirati financijski ili ljubavni gubitak. 

Ako imate opuštajući i inspirativan komad umjetnosti, postavite ga nasuprot kreveta. To će biti prva stvar koju vidite ujutro, a posljednja stvar kada idete u krevet.

5. Dekorirajte spavaću sobu u parovima

Ako kupujete noćni ormarić, kupite dva - po jednog za svaku stranu kreveta
Feng Shui zahtijeva sve u parovima – dva noćna ormarića i dvije lampice pokraj kreveta

Kada kupujete namještaj ili ukrase za spavaću sobu, pokušajte ih kupiti u paru.

Dakle, ako kupuje noćni ormarić, umjesto jednog kupite dva noćna ormarića – po jednog za svaku stranu kreveta. Isto će biti i s lampicama za čitanje. 

I što kažete na kraju? Mislite da Feng Shui ima veze s vašom nesanicom i bezvoljnošću? Ili je ipak možda kriv stari madrac na kojem spavate?

Bilo kako da bilo, ako trebate novi madrac ili namještaj za uređenje spavaće sobe prema pravilima Feng Shui-a, možemo vam pomoći smiley

Samo pogledajte u našu ponudu i uzmite si vremena – imamo mnogo toga smiley

Zavirite u naš web shop

Podijeli na društvenim mrežama:

Objavljeno: 16.12.2022

Odaberi veličinu

Odaberi veličinu