Početna Blog 4 goruća problema iznajmljivača apartmana

4 goruća problema iznajmljivača apartmana

Datum objave: 13.06.2018

Postoji jedna legenda koja uključuje mlađahne Britance na jednom jadranskom otoku. Tog ljeta oni su nakon naporne godine na svom kišnom otoku došli na sunčani hrvatski i odlučili se potpuno opustiti. Kao da vježbaju jogu, samo totalno drukčije.

Vlasnik nije bio u apartmanu tijekom boravka, a kada je stigao imao je što vidjeti. Vesela ekipa je uplatila polog i cijeli najam online, bez fizičkog kontakta - baš kako to današnji mladi vole. Zauzvrat, odnosno za protuvrijednost plaćenog pologa, majstori su otvorili prolaz iz sobe do hladnjaka. Kroz zid. Udarnom bušilicom. Domišljato, zaista.

Ako ste iznajmljivač apartmana, sobe ili dodatnog kreveta vjerojatno ste se susretali s razuzdanim gostima. Nadamo se ipak kako nisu bili ovako žedni i veseli.

Vaši gosti su vjerojatno zaprljali madrace, možda ih i pokidali ili su “posudili ručnike”. Možda su im slučajno ispala vrata ormara ili su isto tako slučajno zapalili posteljinu.

Idući puta pametnije birajte goste. Takve goste ne treba zadržavati pod svaku cijenu jer vam mogu napraviti samo veće probleme, recimo skinuti srednju nogu od spavaćeg kreveta, jer, zašto ne?

Kako bi spremni dočekali sve vaše goste izaberite najbolje od kreveta, podnica, madraca, jastuka, posteljine i namještaja za spavaće sobe. Sve to možete pronaći na Perfeca Dreams web shopu.

A što napraviti kada imate goste koji su malo previše zaigrani i neoprezni?

Gosti su uništili madrac

Iako u apartmanu postoji kuhinjski stol oni su ipak odlučili popiti kavu ili čašu vina na krevetu. Možda su jako romantičan par, a možda razuzdani studenti na ljetnim praznicima - kako bilo vi ste ostali bez madraca.

Gosti su uništili madrac

Vi indirektno zarađujete od tog madraca, morate se pobrinuti da iduće goste dočeka puna usluga, a to svakako uključuje i madrac u najboljem stanju.

Naručite li madrac u našem web shopu on vam dolazi u ruku od 4 - 7 radnih dana, osim ako madrac ne naručujete na hrvatske otoke. U tom slučaju o cijenama i rokovima isporuke bit ćete kontaktirani od strane našeg osoblja.  

Gosti su otkazali rezervaciju

Najčešći razlozi zbog kojih će gost otkazati rezervaciju su neplanirani iznenadni događaji ili pronalazak alternativnog povoljnijeg smještaja.

Gosti su otkazali rezervaciju

Na akontaciju gledajte kao garanciju potvrđene rezervacije, nikako kao način zarade u slučaju otkazivanja. Zašto vam ovo savjetujemo?

Ako uspijete popuniti rupu u razdoblju od otkazivanja do zakazanog dolaska gostiju, zašto ne bi vratili puni iznos nesuđenom gostu?

Tako ćete usrećiti njega jer to nije očekivao, a zbog takvog poteza se možda odluči preporučiti vas prijateljima ili sam rezervirati neki drugi termin kod vas, možda već iduće ljeto.

Još jedan zanimljiv savjet: u slučaju otkazivanja možete zadržati potpuni iznos akontacije uz uvjet da se ista može iskoristiti za neku buduću rezervaciju tog gosta.

Gosti su uništili krevet

Kako su samo to uspjeli? Sigurno se pitate…

Možda vam već padaju na pamet eventualne scene koje su do tog mogle dovesti, ali to je sada manje bitno.

Imate polomljen krevet, a idući gosti dolaze već idući tjedan ili za nekoliko sati. NEE!

Gosti su uništili krevet

Ako je polomljeno uzglavlje ili bočne stranice možda vam može pomoći lokalni stolar, a možda i sami možete popraviti pojedine rupe, klimanja ili polomljene stranice. Ako je podnica nastradala, imamo jednu dobru vijest za vas, da vam malo olakšamo.

U našem web shopu možete kupiti podnice. Birajte između drvenih ili se dodatno osigurajte onim izrađenim od metala.

DRVENE podnice METALNE podnice

Gosti su ostavili otvorene prozore

Otišli su na plažu, ručak ili večeru, a prozori su otvoreni.

To bi bilo u redu da zavjese ne lete do pola ulice i da propuh ne lupa vratima od soba, a to njihovim susjedima Poljacima jako smeta.

Gosti su ostavili otvorene prozore

Ako je “s propuhom” nestao i jastuk zamijenite ga novim iz Perfecta Dreams asortimana i zaključajte lokotom za krevet. HA-HA!

Šalimo se, naravno - nije potrebno tako osiguravati stvari.

Puno bolje i dugoročno isplativije bilo bi razvijati ugodan odnos pun povjerenja s vašim gostom, ali jastuk stvarno možete kupiti. Nećete požaliti - gosti će spavati kao bebe, a sigurno znate kako je jastuk jako bitan za kvalitetan odmor.

Budite spremni na ovakve slučajeve i ne dajte se iznenaditi.

Sada kada ste već došli do kraja, da vas pitamo...

Trebate li možda novi perfektan namještaj za spavaću sobu?

Perfektan namještaj za spavaću sobu