Madraci s oprugama: bonell jezgra ili džepićaste opruge?

Madraci s oprugama: bonell jezgra ili džepićaste opruge?

Kupnja novog madraca sigurno nije tako jednostavna kao što je bila prije nekoliko godina.

Danas uđete u bilo koji od prodajnih salona ili prošvrljate po web shopovima najpoznatijih proizvođača madraca i već ste na korak do odustajanja.

Madraci od PU pjene, hladno lijevane, visco elastične ili memory pjene, madraci s bonell jezgrom ili džepićastim oprugama… A gdje su još oni od latexa i technogela

Uf… budući da smo svoj asortiman nedavno upotpunili novim madracima s džepićastim oprugama, mislili smo da bi bilo dobro predstaviti ih u pravom svjetlu.

Jedno od najčešćih pitanja koje dobivamo u Perfecta Dreamsu je koja je razlika između bonell i džepićastih opruga, pa evo da vam odgovorimo na pitanje. Razlika je vrlo jednostavna.

Madraci s Bonell oprugom 

Bonell opruga je zapravo klasična žičana opružna jezgra sastavljena od međusobno povezanog opružnog sustava spojenog spiralnim, čeličnim i savitljivim žicama.

Madrac s bonell jezgrom

Bonell opruge su tradicionalni način masovne proizvodnje madraca uz veoma nisku cijenu proizvodnje što ih čini jednim od najjeftinijih na tržištu. 

Standardni madrac s bonell oprugama prosječno sadrži 300 opruga i obično se zbog svoje čvrstoće, tj. tvrdoće više manje koristi u ortopedske svrhe. Mnogo je lakši od madraca s džepićastim oprugama, pa ga je stoga i lakše okretati. 

Uložite li u madrac s bonell oprugama ojačanim pjenom imat ćete potpuno udoban madrac. No ovi madraci imaju tendenciju da se s vremenom udube u sredini i stvaraju velike svađe u krevetu. Naime, na njima osjećate i najmanji partnerov pokret pa je moguće da se svakih nekoliko minuta budite zbog partnerova slučajnog udarca u nogu smiley

Najbolji su za dječje krevete koje nakon 3-5 godina treba zamijeniti.

Madraci s džepićastim oprugama

Džepićaste opruge nude više podrške nego bonell opruge. Opruge su manjih dimenzija, svaka je posebno obučena u pamučnu tkaninu (džepiće) te zbog toga rade neovisno jedna o drugoj. 

Madrac s džepićastim oprugama

Broj opruga može drastično varirati od madraca do madraca, no općenito govoreći – što je više opruga to će biti bolja podrška.

Iako je broj opruga jedan od faktora kvalitete madraca, nemojte gledati samo na količinu. Kod odabira madraca između ostalog morate gledati i na debljinu opruga, vrsti navlake za madrac te na vrstu pjene (ili drugog materijala) kojim je madrac ispunjen.

Karakteristike madraca s džepićastim oprugama

1. Džepićaste opruge kreću se neovisno jedna o drugoj

Madraci s džepićastim oprugama sastoje se od stotine opruga obučenih u pojedinačne mekane džepove skrivenih ispod slojeva kvalitetnih ispuna. Njihova specifičnost je da se ugiba samo onaj dio opruga na koji tijelo vrši pritisak te tako kvalitetno podupiru sve kritične točke na tijelu. 

Čak i ako krevet dijelite s partnerom, džepićaste opruge će svakom od vas pojedinačno dati potporu te se tijekom noći nećete konstantno buditi zbog partnerova namještanja. 

Budući da se džepićaste opruge mogu prilagoditi svakom obliku tijela, savršeno će poduprijeti i osobe s većom tjelesnom težinom.

2. Džepićaste opruge daju veliki raspon čvrstoće

Džepićaste opruge daju različitu čvrstoću, pa kod kupovine madraca možete birati između mekanog, srednjeg i čvrstog tako da su dobar izbor i za one koji pate od bolova u leđima

Kada je riječ o kupnji, možete pribjeći jednostavnosti i nemojte se brinuti o cijeni. Madraci s džepićastim oprugama su dugotrajni, snažni i novčano isplativi.

3. Džepićaste opruge daju luksuzan osjećaj

Ovi madraci su udobni i često su prekriveni luksuznim i kvalitetnim materijalom što im daje bogat, kvalitetan i elegantan izgled. Najčešće se radi o pjenama kao što su HR pjena i visco elastična pjena, a sada u Perfecta Dreamsa nudimo i latex madrac s džepićastom jezgrom.

Latex silver s džepićastom jezgrom

Latex silver madrac sastoji se od 7 zonskih džepićasto opružnih jezgra

Madrac Latex silver sastoji se od 7 zonskih džepićasto opružnih jezgra koje pružaju odličnu potporu tijelu i koje su dodatno obogaćene plohama lateksa. To čini madrac elastičnim, prozračnim, otpornim na grinje i plijesni te se dobro prilagođava temperaturi i vlazi što znači da vam tijekom noći neće biti iznenada vruće ili hladno

Kombinacija džepićaste jezgre i latexa idealna je za sve one koji žele da je madrac prilagodljiv konturama tijela, a ne vole osjećaj koji pruža tzv. memory pjena, te žele što više prirodnih materijala u madracu.

Hybrid madrac s Hi-Low džepićastom jezgrom

Hybrid madrac sastoji se od Hi-Low džepićaste jezgre, HR pjene i termoaktivne visco elastične pjene

Samo ime Hybrid daje naslutiti da je ovaj madrac kombinacija tri različite jezgre: 

  • Hi-Low džepićasta jezgra kao i kod Latex silvera, 
  • HR pjena koja pridonosi elastičnosti i boljoj provodljivosti zraka,
  • Termoaktivna vicsco elastična pjena (tzv. memory pjena) koja se savršeno prilagođava tijelu.

Madrac Hybrid ima skidiv gornji dio navlake koja se može prati na 40°C, a zbog svih navedenih svojstava odličan je izbor za kombiniranje s Box spring krevetima.

Madrac Ariston s džepićastom jezgrom

Ariston madrac ima džepićasto opružnu jezgru te zbog toga dobro podupire tijelo i u potpunosti se prilagođava konturi tijela.

Madrac Ariston izuzetno je udoban i čvrst te odlično podupire kralježnicu. Njegova čarolija krije se u debljini opruge od 2 mm koja čini madrac dovoljno čvrstim, a opet dovoljno podatnim i udobnim za spavanje. 

Opruge su dodatno pojačane HR pjenom koja je po svom sastavu prozračna, elastična i trajna. Uz sve to, madrac je dodatno prekriven dvoslojnom navlakom na koju je bočno ušivena 3D mesh traka koja daje dodatnu prozračnost jezgri madraca. 

Duo madrac s džepićastom jezgrom

Duo madrac s jedne je strane mekši, a s druge tvrđi

I kao šećer na kraju, ostavili smo Duo madrac – madrac savršen za partnere koji se ne mogu dogovoriti oko tvrdoće madraca. Kao što to često biva, jedan želi jedno, drugi drugo. 

Da ne bi trebali kupovati dva različita madraca, Perfecta je različitu tvrdoću spojila u Duo madracu zahvaljujući različitim promjerima opruga:

  • Mekši dio: džepićaste opruge promjera 1.6-1.8 mm
  • Tvrđi dio: džepićaste opruge promjera 1.8-2 mm

Obje strane pojačane su HR pjenom i prekrivene navlakom koja za bolju prozračnost na bočnim dijelovima ima ušivenu 3D mesh traku.

Ako ste u nedoumici između kupovine madraca s bonell ili džepićastim oprugama, savjetujemo da odaberete onog s džepićastim oprugama.

Madraci imaju dugi životni vijek, novčano su isplativi, praktični za održavanje i što je najvažnije – osigurat će vam zdrav san.

Odaberite svoj madrac s džepićastom oprugom

Podijeli na društvenim mrežama:

Objavljeno: 16.12.2022

Odaberi veličinu

Odaberi veličinu