KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

20% popusta na dio asortimana | ponuda za Valentinovo

20% popusta na dio asortimana | ponuda za Valentinovo

Datum objave: 2019-11-13 13:59:56 +0100

Znate li drugu priču o svetom Valentinu?

Smatra se zaštitnikom zdravlja, bolesti očiju i padavice, obzirom da njegovo ime Valens na latinskom znači krepak i zdrav. Povezivalo ga se i s ljubavi i s brakom, obzirom da je u doba njegove smrti, u veljači bilo najviše vjenčanja u crkvi, a mnogo popularnija legenda o njemu je da je kao svećenik tajno vjenčavao rimske vojnike i njihove životne družice. Ali kako je to bilo u suprotnosti sa zabranom cara Klaudija koji nije dozvoljavao da se vojnici žene, smatrajući kako bi ih to ometalo na bojištu, Valentin je neposlušnost platio životom. Zbog toga što je potajice mladim parovima davao sakramente ženidbe, bačen je u tamnicu i nesretno je pogubljen 14. veljače. Odrubljena mu je glava, a u narodu je zbog svoje dobrote i hrabrosti proglašen svetim.

Tužan početak ali sretan kraj

Dan njegove smrti, 14. veljače, tradicionalno se slavi kao dan svetog Valentina ili Valentinovo. Poznat je i kao blagdan ljubavi, najromantičniji dan u godini i dan zaljubljenih te predstavlja simbol za ljubav u cijelom svijetu. Čak i ne samo ljubav prema voljenoj osobi, nego i prema članovima obitelji i bližnjima. Tradicija obilježavanja Valentinova slovi kao jedna od najduljih u povijesti kršćanstva. Obilježavanja su započela još u ranom srednjem vijeku u Engleskoj i Škotskoj, slanjem čestitki i i ljubavnih poruka, darivanjem srca u različitim oblicima, poklanjanjem cvijeća, pa čak i odjeće, a ako je djevojka zadržala dar, značilo je da pristaje na udaju. Danas su najčešći pokloni u obliku čokolade, buketa cvijeća, crvenih ruža, a mogu biti i malo drugačiji...

Iskoristite 20 posto popusta na asortiman za zaljubljene

Ako na poseban način želite razveseliti svoje voljene, iskoristite sjajnu ponudu Perfecta Dreamsa, koji vam u ovom mjesecu ljubavi, sve do 15. veljače poklanja 20 posto popusta na dio asortimana! Slobodno navratite sa svojom boljom polovicom do salona Percefta Dremsa diljem Hrvatske, provjerite što vam sve treba za ugodan, zdrav i kvalitetan san. Ako želite spavati u ispravnom položaju i spriječiti zdravstvene poteškoće uzrokovane lošim navikama spavanja, ovo je idealna prilika da dođete do Perfecta Dreamsa, na licu mjesta isprobate najkvalitetnije krevete, madrace, jastuke i ostalu prateću opremu za zdravo spavanje, pronađete ono što vam najbolje odgovara, kupite uz 20 posto ušteda i razveselite svoje voljene. Perfecta Dreams vam, kao vodeći i najbolji hrvatski brand visokokvalitetnog namještaja za zdravo spavanje, svojim vrhunskim proizvodima omogućava miran san, a on je za sve zaljubljene i koji će to tek postati, do 15. veljače 20 posto povoljniji! Ima li ljepšeg iznenađenja za Valentinovo od doručka u toplom, mekanom i udobnom novom krevetu, na novom madracu? Valentinovo će biti potpuno, a vi i odabranik ili odabranica vašeg srca bit ćete itekako zadovoljni!