KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

5 ideja kako urediti spavaću sobu u skandinavskom stilu

5 ideja kako urediti spavaću sobu u skandinavskom stilu

Datum objave: 2019-11-13 13:52:16 +0100

Skandinavski interijeri oduševljavaju nas zbog svoje čistoća, mira i prostora za disanje. A upravo te elemente najviše želimo u svojoj spavaćoj sobi - mjestu za odmor i opuštanje. 

Spavaća soba uređena u skandinavskom stilu je jednostavna, mirna, svijetla i jako opuštena.  Baš kako bi spavaća soba trebala biti. 

Glavna i najviše korištena boja u skandinavskom interijeru je bijela, ali ima još opcija i boja koje se koriste. Pogledajte naše ideje kako urediti spavaću sobu u skandinavskom stilu i inspirirajte se na jednostavnu, a veliku promjenu:)

1. Bijelo na bijelo na bijelo

Najjednostavniji način za pretvaranje vaše spavaće sobe u oazu s daškom Skandinavije je da se odlučite za potpuno bjelinu u spavaćoj sobi.

Nećete morati brinuti o nijansama i usklađivanju boja, a dojam će biti čist, svjež i sofisticiran. 

Pogledajte samo spavaću sobu na slici. Čak je i platno na zidu u potpunosti bijelo.


Izvor: Blackford & Sons

Ipak, soba ne djeluje sterilno i dosadno, već ugodno, čisto i profinjeno. Djeluje kao soba u kojoj je pravi užitak odmarati. A to je ono što želite postići.

2. Unesite dašak topline

Soba jednostavnih i čistih linija i kontrastnih boja može djelovati sterilno i hladno. Zato unesite dašak topline uz pomoć detalja i ukrasa od drva ili metala. Već i sitne dekoracije od prirodnih materijala napravit će posao.


Izvor: My Scandinavian Home

3. Poigrajte se bojama

Interijer u skandinavskom stilu često je uređen monokromatski, a njegovi su sastavni dijelovi prostor, čiste linije, svjetlo i tekstura. No, i boja apsolutno može biti dio skandinavskog dekora. Naravno, neće cijela soba biti šarena, ali detalji u jarkim bojama mogu odlično "podići" jednostavni i čisti minimalistički dizajn.


Izvor: casaydiseno

 

4. Zaboravite pospremiti krevet

Soba uređena u skandinavskom stilu nema puno namještaja i nije opterećena bojama. Zato ako ostavite krevet nenamješten - ništa strašno. Zapravo, taj nepospremljen krevet dat će vašoj sobi dodatni tračak topline i udobnosti. Nepospremljeni krevet kao da poziva da legnemo u njega ;)


Izvor: decordots

5. Unesite dašak prirode

Biljke i zelenilo su sveprisutni u skandinavskim interijerima. Unesite i vi dašak prirode u svoju spavaću sobu. Ukrasite prostor i biljkama i udišite i čistiji zrak.


Izvor: decordots

 

Ovo je nekoliko vrlo jednostavnih načina kako sobu urediti ili preurediti u skandinavskom stilu. Nadamo se kako ste našli neku ideju za sebe i kako uživate u vašoj ugodnoj spavaćoj sobi:)

I ne zaboravite - središnji dio svaka spavaće sobe je udobni krevet s kvalitetnim i udobnim madracem. 

Skandinavci to znaju ;)

Nađi udobni madrac