KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

5 načina kako čistiti i kada spavate

5 načina kako čistiti i kada spavate

Datum objave: 2019-11-13 13:52:04 +0100

Čišćenje doma je svakodnevan i ponekad naporan posao.

Dobra vijest je kako se neke stvari mogu čistiti same od sebe dok vi spavate.

Da, dobro ste čuli.

Vi lijepo idite na spavanje, a kuća neka se čisti sama ;)

1. Očistite glavu tuša

Odvrnite glavu tuša i potopite je u posudu s octom. Ostavite tijekom noći i ujutro će vas zapanjiti rezultat. Sav kamenac će se otopiti, a vi niste morali ni prstom mrdnuti. Štoviše spavali ste kad se čišćenje događalo ;)

2. Očistite lim za pečenje (protvan)

Cijelo popodne pekli ste fine keksiće. Ukućani su bili presretni, a i vi volite kada se kućom širi miris svježe ispečenih kolača. No, sada imate problem. A to su zapečeni limovi za pečenje čije je pranje prava borba.

Imamo prijedlog. Pustite ih do sutra!

U svaki lim nakapajte deterdžent za suđe, dodajte vode i ostavite tako preko noći. Ujutro će čišćenje biti mačji kašalj.

3. Riješite se hrđe na alatu

Pogledali ste u svoju kutiju s alatom i zaključili kako je vaš alat imao i bolje dane? Imamo prijedlog kako ga obnoviti kada spavate ;)

Napunite duboki pladanj s Coca Colom pa u pladanj poslažite alat. Fosforna kiselina, koja je aktivni sastojak Coca Cole rastvorit će hrđu i ujutro samo iščetkajte alat.

4. Očistite čajnik od kamenca

U gotovo svakom čajniku se s vremenom formiraju bjelkaste naslage koje nikako ne možete oprati. Naravno radi se o kamencu koji se taloži iz vode. Kako bi očistili čajnik, uzmite jedan veliki limun i narežite ga na velike kriške, stavite u kotlić i dodajte vode.

Stavite čajnik na vatru i i pustite da zavrije, a zatim maknite čajnik s vatre i tako ostavite preko noći. Limunska kiselina će izgristi kamenac i ujutro će čajnik biti kao nov. Naravno, ujutro bacite limun i tekućinu i isperite čajnik.

Jako jednostavno, zar ne?

5. Očistite kauč ili tepih

Ako su vaš kauč ili tepih postali žrtve nekog nezgodnog nereda, poput recimo povraćanja ili urina, najbolje što možete učiniti je ostaviti sve preko noći.

Prije nego odete na spavanje napravite gustu pastu od vode i sode bikarbone i žlicom ju razmažite prljavom prostoru. Dopustite da se osuši preko noći, a zatim ujutro usišite. 

Eto, to je nekoliko naših savjeta kako možete čistiti i kada ste u dubokom Zzz Zzz Zzz wink

Nadamo se da vam je bilo korisno.

Ako imate još kakve ideje i savjete, slobodno nam se javite. Volimo sve korisne stvari koje nam pomažu da bolje i duže spavamo na našim udobnim madracima smiley

Nađite i vi udoban madrac