KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

5 večernjih rituala za parove

5 večernjih rituala za parove

Datum objave: 2019-11-13 13:51:52 +0100

Krevet je vaše mjesto za odmor i vođenje ljubavi.

Ali on može biti i više od toga. Vaš krevet može postati mjesto na kojem ćete iz dana u dan učvršćivati odnos sa svojim partnerom.

Uz svakodnevni stres i brojne obaveze, često vrlo lako zaboravimo neke vrlo jednostavne stvari koje su važne za kvalitetu naše veze. Primjerice, odlazak u krevet s partnerom u isto vrijeme, poljubac za laku noć i slično.

Možda i idete u krevet u isto vrijeme, a zatim u krevetu “visite na Facebooku” ili laptopu? Prepoznajte se u tome?

Ako da, vrijeme je da u svoju večernju rutinu uvedete male, ali vrlo značajne rituale koji će učvrstiti vaš odnos s partnerom i zbog koji ćete se na kraju krajeva osjećati bolje, ispunjenije i sretnije.

Mali večernji rituali dat će vama i vašem partneru priliku za nježnost, komunikaciju i maženje. Nešto što ste s godinama zbog obaveza i rutine malo zaboravili.

Ali srećom, nikad nije kasno da se podsjetite;)

U nastavku donosimo pet savjeta kako završiti dan s vašim partnerom. Ne morate ih odmah probati sve, ali dajte barem jednom priliku pa ako vam se svidi iskušajte i ostale.

Pa krenimo.

1. Idite u krevet u isto vrijeme

Na prvi pogled se čini kao jednostavan savjet i pomalo smiješan jer ipak niste dijete kojem treba odrediti vrijeme za odlazak na spavanje.

No ovakva rutina s partnerom vam daje mogućnost da provedete više zajedničkog vremena. Ako oboje znate da je 22:00 sati vrijeme za odlazak u krevet tada možete i zajedno oprati zube, možda zajedno uskočiti pod tuš i…. Ma mnogo toga :)

A ako vaš partner ide spavati kasnije nego vi, napravite kompromis.

Na primjer, odlučite da je od 21:00 do 22:30 vrijeme za provođenje zajedničkog vremena u spavaćoj sobi. Mazite se, razgovarajte, rješavajte križaljke, a zatim se vaš partner može vratiti u dnevnu sobu gledati televiziju i leći kad god osjeti umor.

2.  Birajte - maženje s mobitelom ili partnerom?

Vrijeme u krevetu je najbolja prilika za intimno povezivanje s osobom koja leži pored vas, a ne s ostalih 100 ljudi na Facebooku za koje ni ne znate kako se zovu.

Preporučujemo da ugasite svu tehnologiju barem sat vremena prije odlaska na spavanje. To znači da nema laptopa, računala, TV-a ili mobitela.

Ne tvrdimo da se pozitivne stvari ne mogu dogoditi dok gledate vijesti na TV-u, no nije li ljepše ležati s partnerom u miru i tišini i malo razgovarati bez da slušate svakodnevna politička prepucavanja :)

3. Šaputanja na jastuku

Večerali ste se, pospremili djecu u krevet i vrijeme je da konačno nadoknadite odvojeno vrijeme s vašim partnerom.

Nadoknadite odvojeno vrijeme razgovorima u krevetu :)
Nadoknadite odvojeno vrijeme razgovorima u krevetu :)

 

Umjesto da sjednete pred televizor i tijekom reklama razgovarate o prljavom suđu ili se porječkate oko toga tko će sutra usisati pod, otiđite u spavaću sobu i razgovarajte na jastuku.

Na primjer, što se dogodilo na poslu ili što vas je danas učinilo sretnima. Možete i planirati što ćete raditi sutra ili za vikend.

Većina dobrih i zanimljivih razgovora se događa upravo noću jer to je vrijeme kada vas svi puštaju na miru. Pa čak i djeca :)

4. Istražite nove načine za nježnost

Duga, spora masaža može biti savršen način da se oboje istinski opustite, povežete kroz dodir i produbite intimnost i međusobno povjerenje.

No, masaža ne bi trebala biti nešto što se piše u kalendar pod obaveze i radi jednom tjedno. Masirajte se svaki dan ili se mazite i međusobno prelazite prstima po cijelom tijelu. Svejedno :)

A u noćnom ormariću uvijek imajte kreme za masažu poput onih koje hlade ili se zagrijavaju na dodir. To će vas dodatno opustiti.

5. Poljubac za laku noć

Stvorite ritual koji će biti rezervirani samo za vas dvoje. Na primjer, neki parovi utonu u san držeći se za ruke, dok se drugi gledaju u oči sve do kad ne zaspe.

Prije nego zatvorite oči, poljubite se za laku noć :)
Prije nego zatvorite oči, poljubite se za laku noć :)

 

No, neki parovi ne vole ovakvu prisnost u krevetu jer se osjećaju nelagodno, skučeno i treba im osobni prostor kako bi zaspali.

Ako i vi spadate među njih, dovoljno je da svojem partneru pokažete da ga volite jednim poljupcem za laku noć. Ovo je toliko jednostavan iskaz ljubavi, a kao da ga s vremenom svi zaborave.

Stoga poljubite svojeg partnera za laku noć.

Uz poljubac za laku noć važno je imati odgovarajući krevet i madrac na kojem se možete kvalitetno opustiti i imati dovoljno mjesta za maženje i spavanje :)

Ako trebate pomoć pri odabiru, slobodno nas kontaktirajte ili posjetite u našim prodavaonicama.

Želimo vam ugodne snove s vašim partnerom :)

Pronađite savršen madrac za dvoje