KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

A što darovati sebi za Božić?

A što darovati sebi za Božić?

Datum objave: 2020-12-13 23:04:15 +0100

Ovaj Božić po mnogočemu bit će drugačiji od svih ostalih. Puno manje gužvi, manje "to do" lista, manje prejedanja, manje očekivanja... Mnogi će vrlo vjerojatno po prvi put provesti potpuno opušten Božić. A kada je već takva situacija, zašto ne bi ove godine sami sebe darovali za Božić?

Što pokloniti samom sebi?

Najlogičnije bilo bi reći - neku stvar koju si dugo želite. Neki komadić luksuza, poput nakita, parfema, torbe, cipela, neke fine kozmetike, dobre knjige...

No, možda ne trebamo biti tako predvidljivi. Što nam zapravo svima treba?
Zdravlje, optimizam, sreća...

A sve to počinje u trenutku kada se dobro naspavamo i zato smo vam pripremili popis malo nestandardnijih stvari koje možete pokloniti samoj sebi, a vrlo će pozitivno utjecati na vaše zdravlje i optimizam.

1. Najvažnije je dobro se naspavati. Kada smo odmorni i naspavani, svi smo puno bolje volje i optimističniji i zato za početak savjetujemo da si za blagdane darujete više sna. Jutra provedite opušteno, bez budilice i "to do" liste te bezbrižno uživajte u dugom blagdanskom doručku u vašem krevetu.

2. Isplanirajte dan po svom, pa makar ne izlazili cijeli dan iz kreveta. Napravite si playlistu s omiljenim pjesmama, filmovima, serijama... Uživajte u hrani i piću koje baš vi volite. Bez obzira što vas nitko ne vidi, obucite ono što najviše volite. Može to biti večernja toaleta ili najudobnija pidžama. Nema veze, važno je da se vi u tome odlično osjećate.

3. Naučite uživati u malim stvarima i ne opterećivati se velikim planovima. Umjesto da si kupite planer s debelim koricama, darujte si vrijeme samo za sebe, svoje rituale i hobije. To uistinu može biti i 15 minuta u danu, ali svaki dan učinite nešto što vas veseli.

4. Za vaše zdravlje i odmor vrlo je važno na čemu spavate. Ne zaboravite da trećinu vremena provodimo u svom krevetu i da je neudoban madrac najčešći uzrok problema s kralježnicom. Počastite se s kvalitetnim madracem, vaša će vam kralježnica biti jako zahvalna.

5. I za kraj, budite dobri sami prema sebi. Hranite se zdravo, vježbajte, šetajte, odmarajte, smanjite stres, smijte se... i naravno puno spavajte. A ako vam slučajno treba novi krevet, madrac, jastuk ili samo savjet oko zdravog spavanja, posjetite nas na našim prodajnim mjestima (klik na popis) ili na našem webu.