KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Anatomski jastuci: glava na pravom mjestu

Anatomski jastuci: glava na pravom mjestu

Datum objave: 2019-11-13 14:00:17 +0100

Koliko puta ste zaspali na kauču i probudili se s ukočenim vratom? Ukrasni jastuci s trosjeda jednostavno nisu rješenje za dobar san. Za dobar noćni odmor potreban je dobar jastuk. Ukoliko još uvijek spavate na guščjim perima, možda je vrijeme da isprobate anatomski jastuk.

Jastuk vam je prevelik pa u njega utonete. Jastuk vam nije dovoljno visok pa ga cijele noći morate slagati “duplo”. Jastuk vam je toliko neudoban da ga svakog jutra nađete na podu.

Ukoliko proživljavate bilo koji od ovih “jastuk scenarija” možda je vrijeme da kupite novi jastuk. Po mogućnosti anatomski jastuk, ako ga do sada niste isprobali.

Glava na pjeni

Kada se danas kaže anatomski jastuk misli se na jastuk koji je napravljen od pjene, a ima specifičan valovit oblik. Klasičnim jastukom smatraju se jastuci pravokutnog oblika.

Anatomski jastuci oblikovani su na način da slijede liniju tijela - glavu, vrat i ramena i to kako bi glavi i vratu pružili pravilniju potporu i osigurali pravilan položaj.

Anatomski jastuci mogu riješiti:

  • ukočen vrat,
  • bolove u vratu i ramenima,
  • bolove u leđima.

Prema brojnim studijama upravo ovakvi jastuci mogu riješiti neke poremećaje vezane uz spavanje. Prvi od njih je, naravno, ukočen vrat tj. bolovi u vratu i ramenima, bolovi u leđima kao i loša cirkulacija u vratu i s njom povezane glavobolje.

Istraživanja su pokazala i da anatomski jastuci najbolje odgovaraju ljudima koji spavaju na boku (dvoje od troje ljudi izjašnjavaju se da spavaju na boku) i na leđima. Oni koji spavaju na trbuhu najmanje će profitirati od anatomskog jastuka. 

Razlika između anatomskih jastuka razlika je u njihovoj visini, ali i razlika u vrsti i količini punjenju.

Pjena koja čini punjenje je tzv. memorijska pjena koja se prilagođava tijelu.

Jastuk koji svira i onaj koji ćete grliti

Perfecta u ponudi doista ima niz jastuka, pa čak i onih koji sviraju.

Jastuk Jack, osim što je od pjene koja se prilagođava vašem tijelu, ima i integrirani audio sistem. Ukoliko ionako slušate glazbu ili puštate umirujuće zvukove prije spavanja, ovo je rpavi jastuk za vas. 

 

 

 

 

Jastuk Tulip malo je neobičnog izgleda, ali bit će vam toliko udobno na njemu spavati da ćete ga nakon nekog vremena željeti zagrliti. Pruža idelanu potporu za glavu, ramena i leđa.

 

 

 

 

 

Naravno, nisu svi jastuci malo neobični. Za one koji nisu skloni eksperimentima postoje i jastuci "normalnog oblika". Ti čak niti ne izgledaju kao tipični anatomski već kao klasični. Ali pamte.

 

Classic Forte jastuk izgleda "obično", no daleko je od toga. U potpunosti je od memorijske pjene. A najbolja stvar kod njega je što je u potpunosti periv.

 

 

 

Jastuk doista glavu čuva. Samo trebate odabrati pravi.

Postavi nam pitanje