KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Back to school savjeti za uređenje soba za školarce

Back to school savjeti za uređenje soba za školarce

Datum objave: 2019-11-13 14:24:47 +0100

Približava se školska godina i veliki zadatak koji čeka mnoge roditelje je motivirati djecu na početak škole i učenja. Naravno da to nije nimalo lak zadatak, no kupnja nove školske torbe, novog pribora za školu i uređenje dječje sobe svakako pomažu prebacivanju u 'školski mood'.
No, kakva soba je zapravo idelna za školarca?


Dječje sobe školaraca mnogo su više od obične sobe i spavaonice jer im trebaju pružiti i mjesto za miran rad i koncentraciju, ali i opuštanje, druženje i igru nakon izvršenih obaveza, napisane zadaće i naučenog gradiva, odmor i spavanje.
Uz to valja imati na umu da djeca predškolske dobi postaju puno konstruktivnija, tako da im treba prostor za izražavnje njihove kreativnosti, ali i izražavanje osobnih vrijednosti.
Zato je zadatak roditelja da sobu uredi kako bi dijete malim detaljima moglo obogatiti svoj prostor i tako izgradilo svoj identitet. Zidni paneli mogu predstavljati kutak zida na koji će se lijepiti osobne fotografije, fotografije prijatelja, idola, bendova. Izražavanje pripadnosti grupama u dobi od 7 do 12 godine je jako važno, zato djetetu treba omogućiti kutak sobe koji će ono obogatiti svojim vrijednostima i vizijom života.

Dijete se u svom malom utočištu mora osjećati dobro i ugodno, pa uzmite u obzir i njegove ideje. Neka i on sudjeluje u stvaranju svog osobnog prostora u kojem će učiti svoja prva slova i brojke, čitati prve knjige, biti sretan i zadovoljan i u kojem će, u konačnici, voljeti boraviti. Ispunite mu želju i dopustite mu da se veseli svojem novom prostoru.

Možda zbog toga ocjene neće biti bolje, ali će sigurno biti sretnije...
No, kad smo kod sreće vrlo važna je kvalitetna rasvjeta, a vrlo važno je da radni stol ima dovoljno prirodnog svjetla te da si dijete ne radi sjenu dok uči. Najbolji položaj je kad svjetlost s lijeve strane dolazi na radni stol.

Sjećate se onog "nemoj se vrpoljiti". To je tehnički nemoguće. Naime, dokazano je da normalno dijete školske dobe ne može mirno sjediti na stolici dulje od 5 minuta. Zapravo ljujanje, vrtnja na stolici i treskanje nogama, čak im može pomoći da poprave svoju koncentraciju. Zato ako razmišljate o nabavi stolice onda svakako odaberite stolac s kotačićima.

A ako vašem školarcu treba novi krevet, Perfecta dreams ima izvrstan izbor kreveta i madraca kao i izbor kompletnih dječjih soba.
Evo i linka s kompletnom ponudom s krevetima te dječjim sobama.

Fotografije: Perfecta dreams i Pinterest
Pripremila: Boba Blašković

TRK NA NAŠE MADRACE