KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Brzinski savjeti za mini makeover doma

Brzinski savjeti za mini makeover doma

Datum objave: 2020-03-16 00:44:00 +0100


Kažu da u svakoj situaciji koja nam se dogodi moramo gledati vedriju i pozitivniju stranu. Pa tako je i situacija oko koronavirusa i preporuke da svi koji možemo ostanemo kod kuće.

I možda baš zbog toga je ovo izvrsna situacija da napravite ono što ste oduvijek htjeli - da napravite mini makeover doma i postavite na zid slike koje mjesecima čekaju na svoj red, kao i oni stari dedin stol koji čeka da ga pobrusite i obojite.

Zapravo postoji jako puno stvari koje možete napraviti da poboljšate svoj životni prostor, evo nekoliko jednostavnih i vrlo povoljnih:

1. Prva faza u svakom makeoveru je bacanje svega što je suvišno i što stvara nered. Naime, ugledni dizajneri interijera kažu da je mnogim interijerima najbolja terapija crna vreća i krpa za čišćenje. Bacite sve što je dotrajalo, što ne koristite i nema neku važnu namjenu i oslobodite prostor od starih kutija i glomaznog oronulog namještaja. Raščišćen i čist prostor već izgleda puno bolje, zar ne?

2. E sada sve to napravite i sa ormarima, ladicama, regalima... Sigurni smo da ćete u ladicama i ormarićima pronaći puno dekorativnih stvari na koje ste zaboravili, a koje će osvježiti izgled vašeg doma.

3. Treća faza je detekcija - odnosno otkrivanje komada namještaja i dekoracija koje jedna drugoj pristaju. Ne morate sve što imate držati vani na otvorenim policama. Ako se nešto baš i ne uklapa u cjelinu, jednostavno to pospremite u ormar i neka čeka neku drugu priliku...

4. A kako bi bilo da isprobate malo drugačiji razmještaj u domu, pa da zaokrenete stol, premjestite kauč i lampu, zamijenite fotelje, razmjestite komodu, police? Nekada ovakve mini akcije znaju djelovati jako osvježavajuće.

5. Dosadile su vam ove slike na zidu? Pa zamijenite ih. Na internetu postoji puno online servisa na kojima može kupiti ili downloadati plakate. Najpopularniji je Etsy i zaista već za par dolara na kućnom printeru možete isprintati divne plakate svjetskih umjetnika i osvježiti si prostor.

6. Ista stvar je i s dekorativnim jastucima. Dva nova dekorativna jastuka napravit će čudo vašoj sofi, a možete ih naručiti i preko interneta, bez nekog velikog straha da ćete pogriješiti i da se neće uklopiti.

7. Vaze napunite s cvijećem i rasporedite ih po stanu. Neka u vaš dom uđe proljeće, a poslužit će i rascvjetana grana i ljubičice iz obližnjeg parka. Nadisat će te se zraka, a i u svoj dom unijeti malo radosti.

8. Divan način kako možemo oplemeniti prostor je s biljkama. Ne mislimo da sada morate ići u vrtne i shopping centre i tražiti biljke, nego na raznim vrtlarskim stranicama proučite koje biljke bi se najbolje uklopile u vaš dom, ovisno o osunčanju, vašem vremenu na raspolaganju za njegu, botaničarskom iskustvu...

9. Na popis stavite i aloe veru i dracenu, biljke koje su izvrsni pročišćivači zraka i koje možete imati u svojoj spavaćoj sobi.

10. I konačno uredite svoju sobu i u njoj provedite opuštene, nezaboravne trenutke. "Nikad nisam mislila da svijet mogu spasiti ako ostanem doma u pidžami". I ostanite... i to bez grižnje savjesti. Na krevet stavite najljepšu posteljinu, dodajte prekrivač, dekicu, dekorativne jastuke i donesite si doručak u krevet. I to onako kao u filmovima: s cijeđenom narančom, kruhom i nekoliko vrsta džemova u malim posudicama, s mirisnom svijećom i cvijetom na dekorativnom pladnju. Uživajte u svojoj intimi i vremenu da se posvetite sebi i ljudima koje volite.

Kažemo vam, u svojoj situaciji uvijek ima nečeg dobrog. A možda je upravo sada vrijeme i da istražite našu online ponudu kreveta, madraca i jastuka te da si nabavite ono što će vam omogućiti udoban odmor u vlastitom krevetu.
Sve naše proizvode, namještaj i dekoracije možete kupiti i online.