KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Infografika: Kvalitetan odmor je put do uspjeha

Infografika: Kvalitetan odmor je put do uspjeha

Datum objave: 2019-11-13 13:50:15 +0100

Izgleda da neki ljudi imaju sve. Uz uspješnu karijeru nađu vremena za društveni život i obitelj, često dobivaju promaknuća, nikada nisu pod stresom i omiljeni su u društvu.

Jeste li se ikada pitali kako im to uspijeva? Zatvore li oni oči barem na sekundu?

Jer ako ste poslovni čovjek čiji se dan sastoji od sastanka do sastanka ili ste roditelj male bebe vjerojatno često pomislite: ”Odmarat ću kad ostarim”. To nije ništa čudno jer je u današnjem užurbanom društvu san postao nešto poput luksuza.

A takvim razmišljanjem se zapravo odričete jedne jedine stvari koja bi vam pomogla da uspješnije izgurate dan. Jer tajna svakog uspješnog čovjeka je upravo u pravilnom spavanju i kvalitetnom odmoru.

Loše navike spavanja samo troše naše tijelo, a baš kao što automobil neće raditi ako ga ne napunimo benzinom, tako ni naše tijelo i mozak neće raditi ne napunimo li ih energijom. A energiju A+ kvalitete dobivamo upravo kroz san i dobar odmor.

Zbog neispavanosti smo:

  • razdražljivi, promjenjivog raspoloženja i pod stresom
  • mogu se pojaviti halucinacije i dezorijentiranost
  • emocionalno smo nestabilni i naši društveni odnosi pate
  • gubimo sposobnost pamćenja i usporenije reagiramo
  • možemo zapasti u stanje mikro spavanja (5-10 sekundi). To može biti veoma opasno tijekom vožnje ili za vrijeme radnog dana.

Dakle, manjak sna se negativno odražava na naše zdravlje i funkcioniranje kroz dan. A ako zbog svojih velikih podočnjaka izgledate kao kao zombi to vam neće donijeti uspjeh i sreću.

Idemo vas opet pretvoriti u ljudsko biće, može?

Kroz ovu zabavnu infografiku saznajte koje stvari bi trebali izbjegavati u širokom luku, a koje bi trebali prakticirati prije spavanja smiley

 

Kvalitetnim odmorom do uspjaha u životu

Budite uspješni uz kvalitetan madrac