KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Još bolji od vodenih madraca - Technogel madraci

Još bolji od vodenih madraca - Technogel madraci

Datum objave: 2019-11-13 14:01:47 +0100

Nedostatak sna povezuje se s mnogim ozbiljnim zdravstvenim problemima i padom obrambenog sustava. Osobe koje spavaju manje od preporučenih 7-8 sati dnevno, imaju veći rizik od oboljenja srca i krvožilnog sustava, malignih bolesti, psihičkih poremećaja i gubitka koncentracije, pa tako vodeći svjetski stručnjaci danas stavljaju velik naglasak na brigu o kvalitetnom spavanju, kao prevenciji raznih oboljenja i temelju zdravog života. Osim količine, kvaliteta sna definirana je prvenstveno odgovarajućim madracem.

Madrac mora pružati optimalnu potporu kralježnici i rasporediti pritisak tijela ravnomjerno, kako bi se mišići mogli opustiti a tijelo spavača u potpunosti relaksirati. Neravnomjerna raspodjela pritiska može dovesti do iskrivljenja leđne kralježnice te do ozbiljnijih upala mišića i ukočenosti vrata. Jedan od najzahvalnijih materijala za izradu madraca koji imaju jedinstvenu sposobnost apsorpcije pritiska i njegove ravnomjerne raspodjele, inovativan je kruto-tekući materijal, Technogel. Korišten prvobitno kao podloga za operacijske sale u bolnicama, zbog izuzetnih antibakterijskih i antialergijskih svojstava, našao je svoju primjenu u proizvodnji madraca namijenjenih osobama koje pate od alergija i astme, te osoba koje imaju problema sa cirkulacijom i čestim upalama mišića.

Technogel madraci predstavljaju inovativno dostignuće na području zdravog spavanja, neutralnu kruto-tekuću podlogu sa dvije Cashmere presvlake; ljetna koja prilikom spavanja ugodno rashlađuje i zimska koja grije. U potpunosti sterilan, Technogel madrac onemogućava razvoj grinja, bakterija i ostalih neželjenih, a često prisutnih, mikroorganizama u madracima. Ovaj tip madraca s gel jezgrom, samostalno se prilagođava fizičkom obliku korisnika, te posjeduje jedinstveno svojstvo Technogela; sposobnost povrata u prvotni oblik, što je do sada bila odlika samo vodenih madraca. Ipak njegova dugoročnost i anatomska svojstva, postavljaju ga visoko iznad vodenih madraca i čine jednim od najtraženijih proizvoda za zdravo ali i ugodno spavanje. Svakako, predmet žudnje mnogima željnima kvalitetnog odmora i rješenja zdravstvenih problema.