KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Još niste spremni za ljetni makeover spavaće sobe? Evo nekoliko ideja

Još niste spremni za ljetni makeover spavaće sobe? Evo nekoliko ideja

Datum objave: 2019-11-13 13:50:23 +0100

Mnogi je doživljavaju kao zaboravljenu i skrivenu jer smo najčešće jedini koji je vidimo, no spavaća soba trebala bi biti upravo suprotno.

Ljeto je pred vratima, a ukoliko vas put ne odvede u neke toplije krajeve, najbolji način da iskoristite godišnji odmor je preuređenje životnog prostora.

Započnite sa spavaćom sobom.

Ako nemate ideju kako osvježenjem udahnuti novi život vašem najintimnijem prostoru u stanu ili kući, možda će vam pomoći naših nekoliko savjeta.

U nastavku, vam naime, donosimo nekoliko primjera spavaćih soba koji, iako neki doista neobični, mogu itekako dati ideju za odlično rješenje kako bi se u vrućim ljetnim danima osjećali ljepše i zadovoljnije.

Morski motivi

Unašanjem malih promjena u vašu spavaću sobu, potaknuti morskim motivima, imat ćete čitavo ljeto osjećaj ne samo da ste na moru, već da je more stiglo k vama.

Za ovaj posao nije vam potrebno puno truda, a ni novaca. Posteljinajastuk, malo svježeg cvijeća i pokoja školjkica te eventualno novi sag, i eto vas na dalekom otočju.

Nećete pogriješiti ni s baldahinom. Uz njega će vruće ljetne noći biti puno podnošljivije.

Skandinavski stil

Promjene u spavaću sobu možete unijeti i ako si posudite pokoju ideju iz skandinavskog stila.

Poznat po svojoj jednostavnosti, iskoristivosti prostora i ljepoti, skandinavski stil uređenja interijera je jasan i čist s preciznim ravnim crtama i besprijekornoj eleganciji.

Kako se u ovom stilu velika pažnja poklanja upotrebi prirodnog svjetla, mogao bi ovo biti put pogodak za vaše ljetno preuređenje spavaće sobe.

Pametno odaberite boje

Ako će vaše preuređenje spavaće sobe uglavnom biti bazirano na osvježenju zidova, budite pametni.

Naime, poznato je kako boje utječu na naše ponašanje pa se nemojte zaletjeti s nekom bojom ili namještajem samo zato što ste to vidjeli kod nekog drugog.

Ukoliko želite plave zidove u spavaćoj sobi, znajte da se plava boja povezuje s osjećajem mirnoće pa gledanje u plavo usporava kucanje srca i smanjuju tlak.

Tamnije nijanse plave odlično se slažu s klasičnim namještajem.

Ljubičasta boja, kažu psiholozi, stimulira rad mozga i uz tu je boju teže zaspati, a budući da je riječ o jakoj boji, potrebno ju je kombinirati s drugim bojama.

Izbjegavajte žarke boje

Najbolji izbor za spavaću sobu, ako niste poseban ‘umjetnik’, definitivno nisu žuta, narančasta i crvena. Ove tri boje nikako ne djeluju umiruće, pa bi bilo dobro ostaviti ih za neku drugu prostoriju u kući.

Živim bojama posebno nije mjesto u manjim spavaćim sobama, jer uz njih će izgledati još manje.

Odličan izbor za spavaću sobu je i zelena s kojom teško možete pogriješiti jer se jednako dobro slaže i s rustikalnim i s modernim pristupom uređenju interijera, a izgleda jako dobro uz drvo.

Bijela, siva i crna neutralne su boje. Bijela je uvijek dobar izbor za spavaću sobu, pogotovo ako se radi o maloj prostoriji, jer ona otvara prostor i osvježava ga.

Siva i njene svjetlije nijanse postale su popularan izbor baš zato jer se dobro slažu sa svim bojama namještaja i jer djeluju umirujuće.

Iako crna zvuči zastrašujuće, osim ako niste ljubitelj filma ‘Obitelj Adams’, jedan manji zid obojen u crno mogao bi biti baš ono što je trebalo vašoj spavaćoj sobi.

Zapamtite, spavaća soba vaša je oaza mira i relaksacije. Neka stoga njezin dizajn bude odraz vaše osobnosti.

No, ukoliko trebate pomoć, za sva pitanja na raspolaganju vam je naše ljubazno osoblje.

Pogledajte našu ponudu kreveta