KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
 • HR
 • EN

Kako jednostavno očistiti madrac? | Perfecta Dreams

Kako jednostavno očistiti madrac? | Perfecta Dreams

Datum objave: 2019-11-13 13:44:02 +0100

Kvalitetan madrac znači zdrav i ugodan san. Toliko smo to puta ponovili da to već cvrkuću i ptičice na granama ispred naših salona.

A kako bi kvalitetan madrac dulje ostao što kvalitetniji moramo ga održavati i čistiti.

Baš kako ste se u proljeće probudili pa očistili ormare, konačno izribali pećnicu i iz podruma izbacili sve što niste koristili već godinama tako bi trebali i dobro očistiti madrac.

Kako očistiti madrac u par jednostavnih koraka?

Madraci zahtijevaju kontinuirano održavanje tijekom cijele godine, no ako se ne pridržavate redovitog čišćenja madraca odradite barem čišćenje na prijelazu godišnjih doba.

Počevši od proljeća :)

 1. Pustite glazbu. Kako bi se motivirali za temeljito čišćenje za početak pustite svoju omiljenu glazbu uz koju ćete zapjevati i zaplesati tijekom posla.
 2. Uklonite mrlje s madraca. Ako ste jeli u krevetu ili ako se dogodila kakva nezgoda, kod velikog čišćenja madraca uklonite prvo mrlje.
 3. Neovisno o kakvoj se mrlji radi, nastojte koristiti prirodna sredstva za čišćenje s kojima ćete ih uklanjati. Najbolja sredstva za uklanjanje su soda bikarbona, limunska kiselina ali i obična voda.
  Pripazite na količinu tekućine koju koristite kako ne bi natopili madrac jer bi se mogao deformirati.
  Ako razlijete previše tekućine, a vani je jako toplo osušite madrac vani. No ako nije, koristite sušilo za kosu za sušenje.
 4. Usišite madrac. Nakon čišćenja mrlja počnite s usisavanjem madraca kako bi izvukli prašinu koja se nakupila tijekom vremena. Tu prašinu na madracu ne vidite, ali vjerujete nam - ima je.
  Pomaknite madrac s kreveta pa prebrišite i podnice i okvir. Da! Mi znamo da vam se i tamo nakupilo puno prašine.
 5. Nakon toga premažite sve sredstvom za materijal od kojeg je vaš krevet.

Kada je vrijeme za nabavu novog madraca?

Vaš će madrac imati dulji vijek trajanja ako ste ga redovito održavali i čistili od novonastalih mrlja i prašine.

Bit će čišći i ugodniji za spavanje.

Ovisno o materijalu od kojeg je izrađen i koliko je bio korišten takav madrac trebao bi trajati između pet do deset godina.

  

Madraci od pjene  Latex madraci Madraci s gel jezgrom

Ako je madrac bio stvoren za okvir kreveta, položen na pomno izabrane podnice, a uz sve to ste na njega navukli navlaku za madrac zasigurno i sami vodite brigu o tome da ga očuvate i pružite sebi kvalitetan san, a i osigurate njegovu dugotrajniju primjenu.

Ako je vaš madrac vidljivo uništen na nekim dijelovima , deformiran ili je izgubio svoj prvotni oblik i funkciju, vrijeme je za zamjenu jer čišćenje takvog madraca neće biti od velike koristiti.

Njemu ne pomaže ni nadmadrac!

Ako ste krenuli u proljetno čišćenje nadmadraca i shvatili da je umjesto za čišćenje vrijeme za promjenu - krenite u kupnju.

U Perfecta Dreamsu smo za sve proljetne kupce pripremili posebne ponude uz koje je čvrst san zagarantiran.

Obavite proljetni shopping i nabavite novi madrac

Odvedi me do novog madraca