KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako kupiti madrac?

Kako kupiti madrac?

Datum objave: 2019-11-13 13:47:41 +0100

Sat vremena prije spavanja isključili ste se iz struje i interneta.

Prije odlaska u krevet niste popili ni kap kave.

Navukli ste zastore na prozore i čak se pridržavate svojeg novog rasporeda spavanja.

Ali ipak se u krevetu namještate i prebacujete s jedne strane na drugu, budite se usred noći čim vaš partner premjesti ruku i često završite spavajući na kauču.

To sve mogu biti znakovi da je vrijeme za kupnju novog madraca.

Što madrac čini savršenim?

Kupnja novog madraca može biti zaista iscrpljujuća.

Samo uzmimo u obzir da postoji na stotine tipova madraca za odabir, a svaki model ima specifične karakteristike, prednosti i mane. No ono što madrac čini savršenim nije popis njegovih karakteristika već ste to vi. To jest, vaše navike spavanja, položaj u kojem spavate, spavate li s partnerom, znojite li se tijekom noći, jeste li alergični…

Ma mnogo toga ovisi hoće li vam madrac biti savršen.

Pa evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći kod njegove kupovine smiley

Vaša zadaća prije kupnje madraca

Što trebate učiniti prije kupnje madraca

1. Uzmite u obzir sve karakteristike madraca na kojem sada spavate

Jeste li dobro spavali na madracu? A vaš partner? Je li ipak bio malo pretvrd, premekan?

Uzmite u obzir sve njegove prednosti i mane pa ćete već okvirno znati koji tip madraca želite ili ne želite uzeti u obzir.

2. Pitajte prijatelje i rodbinu za savjet

Možda vam se dogodilo da ste se tijekom posjete rodbini ili prijatelja naspavali kao nikada do onda. Pitajte ih kakav madrac imaju, gdje su ga kupili, koliko su novčano izdvojili za njega?

3. Pročitajte online recenzije svakog madraca

Uz savjet prijatelja i rodbine, dobro je pročitati i recenzije na internetu.

Tako ćete saznati od vlasnika madraca kako spavaju, što im se sviđa i ne sviđa na određenom tipu madraca. Možda se često znoje ili im određeni materijal stvara alergije.

Isto tako dobro je pročitati i pokoji blog popularnih brendova za kupnju madraca (kao što smo mi smiley). Iako vam ne možemo reći koji će madrac biti savršen za vas, barem možete saznati da vam treba latex ili technogel madrac ako patite od alergija, a memory pjena ako imate malu težinu ili imate problema s leđima.

4. Postavite proračun

Prije kupnje malo prošvrljajte internetom i istražite oko kojih cijena se kreću madraci. Proučite svoj proračun i koliko možete odvojiti za kupnju madraca.

Imajte na umu da skuplje nije uvijek bolje, no ni onaj najjeftiniji neće dugo izdržati. Mislite o svojem madracu kao dugoročnoj investiciji. Donošenje odluke samo na temelju cijene nije dobra strategija.

Vaš strateški plan tijekom kupovine madraca

Kako se ponašati tijekom kupovine madraca

1. Povedite partnera sa sobom

Ako dijelite krevet s partnerom, najvažnije je da nađete madrac na kojem ćete se oboje dobro i kvalitetno naspavati.

Razmislite hoće li vam trebati dva odvojena madraca ili jedan madrac za bračni krevet jer svaki madrac ne pruža svakome isti osjećaj ugode. Postoje razni tipovi madraca, pa ih je najbitnije isprobati kako bi se usuglasili koji madrac vam najbolje odgovara.

2. Porazgovarajte s prodavačem

Recite prodavaču koliko ste okvirno spremni potrošiti i podijelite s njim svoja dosadašnja iskustva. Na kakvom madracu sada spavate, muči li vas nesanica, ubija li vam leđa vaš trenutni opružni madrac?

Na temelju dobivenih informacija prodavač će vas znati usmjeriti na određene madrace koji bi vam najbolje odgovarali.

3. Planirajte biti dugo u shoppingu

Je li vam poznata ona situacija kada otiđite u trgovački centar po mlijeko i kruh, a vratite se kući za dva sata? E, kupovina madraca traje još dulje, a i treba biti planski odrađena. Madrac je ipak investicija koja će trajati nekoliko godina, a ima toliko raznih modela na izbor.

Kupnju madraca ne možete stisnuti unutar popisa za trgovinu. Kupnja madraca treba imati svoje posebno mjesto, poseban dan (dan, dva, tri...) i nikako nemojte žuriti s odlukom. Ovdje impulzivnost nije dobrodošla.

4. Provedite barem 15 minuta na svakom madracu

Isprobajte madrac u salonima

Provedite barem 15 minuta na svakom madracu koji je postao ozbiljan kandidat za kupovinu.

Obucite cipele koje je lako skinuti i odjenite malo širu i udobniju odjeću. Na primjer trenirku koja je po materijalu najsličnija pidžami (ako spavate u njoj).

Udobno se smjestite i riješite se prodavača da ne bi imali osjećaj kao da ste pod povećalom.

Legnite se na trbuh, leđa, na bok… Isprobajte sve položaje, no najbitnije je kako se osjećate u položaju u kojem inače spavate. Spavate li na leđima ili trbuhu, madrac bi trebao podržavati glavne točke vašeg tijela tako da je ono u što ravnijem položaju. Kao kad ste u stajaćem položaju.

Spavate li na boku provjerite možete li staviti dva prsta između struka i madraca. Ako možete, to je mogući znak da ovaj tip madraca nije najbolji za vas. Također uzmite u obzir bilo kakvu nelagodu, bol ili utrnulost.

Znamo da ležanje na izložbenom primjerku može biti neugodno, no bolje je provesti neugodnih 15 minuta nego neugodnih 10 godina.

5. Provjerite uvjete reklamacije i povrata

Na prvu ćete vjerojatno misliti da dulja garancija pokazuje kvalitetu madraca. Jer garancija je ipak obećanje da mu se neće ništa dogoditi u određenom vremenskom razdoblju.

No jeste li ikada čuli za one male zvjezdice u tekstu?

Zato trebate dobro pročitati garanciju i saznati koja prava imate kao kupac. Kao na primjer, smijete li vratiti madrac u trgovinu jer se unutar dva dana udubio ili vam je došao oštećen na kućnu adresu.

No bez brige, mi nismo takvi. Mi vjerujemo u kvalitetu naših proizvoda, a i previše nam je stalo do kvalitetnog odmora.

A temelj kvalitetnog odmora je udoban krevet i pravi madrac. Zapamtite da ćete kroz 10-ak godina na madracu provesti više od 20 000 sati, pa nije na odmet uzeti si malo vremena i truda kako bi ili sigurni da ste pravilno odabrali.

Ako ste u potrazi za madracem slobodno provjerite našu ponudu u web shopu ili dođite u jedan od naših prodajnih salona. Tamo možete provesti i cijelo poslijepodne isprobavajući madrace. 

Nećete nas ni malo smetati smiley

Krenite u kupovinu madraca