KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako odabrati idealnu posteljinu?

Kako odabrati idealnu posteljinu?

Datum objave: 2019-11-13 14:25:27 +0100

Sezona je u punom jeku, a boravak u apartmanima s neudobnim krevetima i ružnom posteljinom zna biti noćna mora. Kako gostu pružiti kvalitetu više i na čemu svakako inzistirati ispričala nam je Boba Blašković, urednica Dbloga koja je za svoj apartman Alloro u Puli odabrala naše Orlando krevete i Aristos madrace. Svoju priču o krevetima već je podijelila s nama, a sada nam je ispričala sve i o posteljini.

 Detalji su ključni. Oni su ti koji daju finoću, koji se pamte i čine razliku. Kako stvoriti dojam five-stars hotela u apartmanu kojega ti uređuješ, paziš na budžet, razmišljaš o povratu investicije.
Definitivno kreveti i posteljina. Obožavam putovati, a i sada kao članica žirija Prix Villégiature Awards vidjela sam puno divnih hotela. Što im je svima zajedničko? Udoban veliki krevet sa savršenim madracem, bijela besprijekorno čista posteljina i pilow menu – odnosno više različitih jastuka po veličini, tvrdoći, punjenju.
Pričala sam vam o divnim Perfectinim krevetima s povišenim “kraljevskim” madracima koji su stvorili dojam luksuza i raskoši, no, kako sada stvoriti dojam  fine hotelske ušuškanosti?

 


S jako puno jastuka, odgovarajućom posteljinom i stylingom
S nekim stvarima sam jako izbirljiva. Važni su mi materijali, teksture, osjećaj na koži, a jedna od ključnih stvari kako pamtim hotele u kojima sam odsjela – po doručku, kupaonici i krevetu.
Krep posteljina nula bodova, šarena posteljina 1, bijeli pamuk 3, egipatski pamuk i bijeli saten s jastučnicama s Oxford pasicom čista 5-ica. Idemo po tu peticu?
A kakva posteljina se najčešće bira za apartmane i hotele?

 

Za apartmane ljudi najčešće bijelu posteljinu i to najčešće bijeli pamuk. Važno im je da je pamuk kvalitetan, da se lako pere, može iskuhati te da je izdržljiv. U hotelima ima još puno više parametara koje tkanine moraju zadovoljiti. Kod zavjesa i prekrivača je jako važna i negorivost, kod posteljine gustoća pamuka i broj niti po kvadratnom metru, vrsta tkanja, a kod ručnika gramaža…
Sve što se radi za hotel mora biti iznimne izdržljivosti i mora se moći lako prati na visokim temperaturama.
Popluni, jastuci, štep-deke, kompletna posteljina… sve se mora moći prati na 95 stupnjeva.
A kako napraviti krevet koji izgleda kao u hotelu od 5 zvjezdica? Kako ga sobarice namještaju?

 


Za svaku osobu po tri jastuka različite tvrdoće i veličine, lagani ljetni poplun s mikrofibra punjenjem zbog kojeg će krevet izgledati udobnije i urednije te bijela satenska posteljina. Za velike bračne krevete od 180×200 cm prava veličina popluna i navlaka je 260×200 cm, a preporučuje se imati odvojene poplune, neovisno o veličini madraca. 

S druge strane, ako želite da krevet izgleda fotogeničnije i atraktivnije, onda odaberite jedan zajednički poplun.

Tekst: Boba Blašković, Dblog

Fotografije: Moon-lights, Samantha Smilović i Vanja Benazić

TRK NA NAŠE MADRACE