KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako odabrati madrac: najčešća pitanja

Kako odabrati madrac: najčešća pitanja

Datum objave: 2019-11-13 13:53:22 +0100

Kupnja madraca nije lagan posao.

Nije mala investicija, a kada odaberete budžet s kojim raspolažete treba odabrati i madrac.

S obzirom da danas na tržištu postoji jako veliki izbor madraca, kupci često ne znaju kako i što je najbolje za njih.

Zato donosimo 10 najčešćih pitanja koja nas pitate i koje je na licu mjesta (u našem prodajnom salonu City Center One East) skupio naš prodajni savjetnik Vinko.

1. Koje su razlike među pjenama, odnosne koje su karakteristike hladno-lijevane, PU i memory (visco elastične) pjene?

Hladno lijevana pjena je visokokvalitetan materijal, baziran na vodi s karakteristikama kao što su elastičnost, udobnost i prozračnost.

Visco elastična pjena poznata je i kao memorijska pjena (memory foam). Ona “pamti” oblik tijela i oblikuje se prema njemu. Na taj način postiže se najefikasnija raspodjela težine tijela na madracu te se smanjuje pritisak na kralježnicu.


Memorijska pjena "pamti" oblik tijela

 

Poliuretanska pjena (PU) jedan je od osnovnih materijala za izradu madraca. Karakteristike poliuretanske pjene su različitost volumnih gustoća i tvrdoća, te otpornost na starenje i insekte. 

Glavna razlika među ovim pjenama je tip reakcije na tijelo, veličina zrakopropusnih kanalića, tehnologija izrade i kemijski sastav. HR ili hladne pjene su jako elastične i prilagodljive i imaju veće kanaliće unutar jezgre i svi su povezani tako da zrak neometano cirkulira. Memory pjena je miješana s bazom prirodnih ulja gdje je gustoća molekula ulja iskorištena za anatimsku prilagodbu i da se odmah ne vraća nego se primiri pod pritiskom.

2. Čuli smo da su madraci od pjene bolji od opružnih madraca. Je li to istina?

Vječita dilema, madraci s oprugama ili madraci od pjene. Nažalost, točnog odgovora nema. Kupujte madrac po osjećaju tvrdoće i udobnosti, ali naravno i o vašim navikama i željama. Kod odabira madraca svakako vodite računa o dobrom omjeru cijene i kvalitete, privlačnom izgledu, funkcionalnosti i dugotrajnosti madraca.

3. Da li je madrac od memorijske pjene za mene?

Ako ste čuli za madrace s memorijskom pjenom vjerojatno se pitate jesu li oni zaista dobri i vrijedi li investirati u njih. Zato je važno znati bitne karakteristike koje krase madrace od memory pjene.  Ukratko, memory pjena specifiča je po tome što “pamti” oblik tijela i oblikuje se prema njemu.


Najbolje je isprobati madrac prije kupnje

 

Na taj način postiže se najefikasnija raspodjela težine tijela na madracu te se smanjuje pritisak na kralježnicu. No, najbolje je isprobati madrac te s prodajnim savjetnikom na licu mjesta porazgovarati o specifičnostima memory pjene.

4. Koji jastuk bi mi najviše odgovarao?

Mi u ponudi imamo preko 24 modela anatomskih jastuka i sigurno da će se naći za svakoga po nešto (ovisno o položaju spavanja, tvrdoći madraca i konstituciji osobe).  Kako bi odabrali jastuk koji vam najbolje odgovara najbolje je doći u jedan od salona Perfecta Dreamsa i isprobati jastuk. Vrlo bitna stvar kod odabira jastuka je da ga isprobate na istoj tvrdoći madraca koju imate te u položaju kojem najčešće spavate.

5. Čuo sam da su tvrđi madraci zdraviji. Što vi kažete?

Tvrđe nije nužno zdravo, ali ako kupac preferira tvrđe zašto ne. Puno kupaca promijeni mišljene kada isproba nešto mekše madrace. Uvijek ističemo kako je najvažnije isprobati madrac i odabrati na temelju osjećaja.

6. Koliki je vijek trajanja madraca?

Životni vijek madraca ovisi o više čimbenika. Kvalitetniji i dobro održavan madrac duže će zadržati oblik, no kad tad i najkvalitetniji madrac će dati svoje. Uz svu brigu, madrac bi trebalo mijenjati svakih 7 do 10 godina. Madrac treba mijenjati iz higijenskih razloga, ali i zato jer gubi svoju početnu udobnost i čvrstoću podupiranja tijela, a to je ključno za vaš dobar san.

7. Postoji li u vašoj ponudi madrac za alergične osobe?

Svi naši madraci imaju antialergijsku i antibakterijsku tkaninu. Ističemo pletivo Sensity od kojeg je izrađena navlaka madraca Fenix, koje smanjuje pojavu alergija na prirodan način. Korištenjem aktivnih probiotika onemogućuje se razvoj neželjenih bakterija te se na prirodan način održava čistoća i higijena madraca.

8. Koliko su važne podnice i jesu li važnije od madraca?

Oboje je veoma važno za ugodno i opušteno spavanje. Ukoliko kupujete kvalitetni madrac, možda nije potrebno ulagati u najskuplju podlogu, jer madrac svojom kvalitetom već osigurava zdravo spavanje. Postoje određena pravila kombiniranja madraca i podloge, a jedno od toga je da madraci od pjene i lateksa obavezno moraju imati letvičastu podlogu, dok madraci s oprugama mogu biti postavljeni i na punu podlogu.

9. Mogu li se kod vas kupiti i izvanstandardne dimenzije madraca?

Naravno, madraci Perfecta Dreamsa se mogu proizvesti prema željama kupaca u svim vanstandardnim dimenzijama uz brzi rok isporuke.

10. Gdje se proizvode Perfecta Dreams madraci?

Perfecta Dreams je hrvatski brand visokokvalitetnog namještaja za zdravo spavanje te ujedno i članica grupe najjačih svjetskih brandova iz područja proizvodnje kreveta i madraca. Madraci Perfecta Dreamsa proizvode se u tvornici u Prelogu u Međimurju.

 


Vinko, prodajni savjetnik
Perfecta Dreams, City Centre One East

Pogledaj ponudu madraca