KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako odabrati madrac za dobar noćni san i ljubavni život

Kako odabrati madrac za dobar noćni san i ljubavni život

Datum objave: 2019-11-13 13:51:04 +0100

Krevet koristimo za dvije osnovne aktivnosti: a to su spavanje i vođenje ljubavi.

I s obzirom na to kako u krevetu provodimo trećinu života izuzetno je važno da nađemo madrac koji će nam osigurati užitak u obje aktivnosti :)

Slatki snovi za dvoje

Ako spavate s partnerom, najvažnije je da nađete krevet i madrac u kojem ćete se dobro i kvalitetno naspavati.

Iako je ljubavni život jako važan, u stvarnosti ćete ipak više vremena provesti spavajući nego vodeći ljubav. Budimo realni.

Zato neka udobnost bude na prvom mjestu. U nastavku saznajte kako odabrati madrac za bračni par.

  • Veličina je važna. Kada spavate u krevetu s vašim partnerom, svaki centimetar je važan. I tu prvenstveno mislimo na centimetre kreveta i madraca:) Minimalne dimenzije bračnog kreveta su 140x200 cm, no to je krevet pogodan za mlađe parove koji se stvarno žele stiskati cijele noći:) Ako tražite više prostora i dodatnu udobnost kod spavanja svakako se odlučite na nešto veći krevet. Dimenzije 160x200 cm dat će vama i vašem partneru dovoljno prostora za spavanje.
  • Prilagodba čvrstoće. Ako vi preferirate mekši osjećaj spavanje, a vaš partner čvršći, odaberite podnica koje nude podešavanje stupnja tvrdoće prema vašim željama. Tako svaka osoba može na svojoj polovici kreveta podesiti podnicu sukladno svojim željama i potrebama, a to je idealno za parove!

Odaberite podnice koje nude prilagodbu čvrstoće

 

  • Mijenjajte madrac svakih 8 godina. Madrac treba redovno mijenjati, jer s vremenom gubi svojstva i ne pruža tijelu odgovarajuću potporu. Uz to, treba ga mijenjati i iz higijenskih razloga. Naime, u madracu se skupljaju grinje, plijesan i razne bakterije. To se može donekle kontroilirati pravlinim održavanjem, ali neizbježno je da madrac kad tad postane pun neželjenih patogena što nije nimalo sexy. Za vaš bolji ljubavni život i zdravlje općenito - promijenite madrac nakon 8 godina.
  • Opružni madrac za mirne spavače i memorijska pjena za nemirne. Ako vi i vaš partner spavate relativno mirno, bez prevelikih okretanja i vrpoljenja, dobar izbor za vas bit će opružni madrac s džepićastom jezgrom. No, ako spavate nemirno ili imate problema s bolovima u leđima, madrac od memorijske pjene ili od latexa bit će mnogo bolji izbor. Ovi materijali ublažavaju prijenos kretnji s jednog partnera na drugog i omogućavaju da vi spavate mirno i kad se partner vrpolji.

Kakav je madrac najbolji za vođenje ljubavi?

Madrac koji će vama i vašem partneru omogućiti najudobniji noćni san možda se neće pokazati kao tako jako sretno rješenje kada je upitanju ljubavi život.

To posebno vrijedi za madrace od memorijske pjene i lateksa koji su napravljeni tako da minimiziraju kretnje našeg tijela.

Tvrtka Legett&Platt među parovima provela je i istraživanje o utjecaju madraca na njihov ljubavni život


Madraci s memorijskom pjenom dobri za spavanje, ali ne i za vođenje ljubavi

 

Vođenje ljubavi na madracu s memorijskom pjenom većina je ispitanika ocijenila lošim jer partner koji je ispod ima osjećaj kao da tone i jer madracu nedostaje fleksibilnosti.

I iako su ti karakteristike koje omogućavaju zdravo spavanje i ravnu kralježnicu, kod vođenja ljubavi fleksibilnost madraca je ono što se traži. 

Ipak, najbolje je izabrati madrac koji će vam biti najudobniji, a sve ostalo će vjerujemo nekako posložiti:)

Prije kupnje madraca zato vam savjetujemo sljedeće: s partnerom otiđite u prodajni salon i legnite na madrac. Ležite na njemu minimalno 15 minuta.

Ležite na leđima, na trbuhu i boku. Probajte i malo odskočiti da vidite kakav je osjećaj. Uzmite u obzir sve vaše želje i potrebe i dovoljno vremena za potragu za pravim madracem za vas.

Isplatit će se. Na ovaj ili onaj način ;)

Nađite idealan madrac