KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako odabrati noćni ormarić?

Kako odabrati noćni ormarić?

Datum objave: 2019-11-13 13:50:01 +0100

Vjerojatno postoji nešto što svake noći mora biti uz vas. 

Možda je riječ o kremi kojom mažete lice netom prije spavanja ili čaša vode za slučaj da ožednite tijekom ovih vrućih noći. A možda je u pitanju dobro štivo uz koje zaspite kao beba.

A sada nas interesira gdje odlažete te stvari.

Na pod? Ili samo na drugu stranu kreveta?

Onda je možda vrijeme da razmislite o noćnom ormariću. Malom i idealnom rješenju za odlaganje stvari uz pomoć kojih lakše usnete u san i budite se odmorni i svježi.

Odabir noćnog ormarića često izgleda kao kvantna fizika

Na prvi pogled toliko jednostavan komad namještaja za odlaganje stvari, a toliko mnogo pitanja i problema povezanih s njim.

Koliko mora biti visoki? Koliko široki? Mora li se noćni ormarić podudarati s krevetom?

Treba li imati ladicu? Što staviti na njega?

Ako vas muče ova pitanja, došli ste na pravo mjesto. Vi imate pitanja, a mi imamo odgovore.

Ili barem svoje mišljenje. Pa otkrijte što mi mislimo smiley

Koliko visoki moraju biti noćni ormarići?

Mislimo da je savršena visina noćnog ormarića u ravnini s krevetom. Stvara lijepu i vizualno ravnu crtu sve do ruba kreveta, a i lakše ćete dosegnuti one grickalice koje služe kao prva pomoć ako vas tijekom noći uhvati glad.

Noćni ormarić trebao bi biti u visini s krevetom

Ako volite čitati u krevetu stavite noćnu lampicu na noćni ormarić. Pobrinite se da lampica bude prikladne visine, tj. žarulja bi trebala biti u visini ramena tako da može osvijetliti stranice knjige.

Ako vam je prije spavanja zaista potrebna samo dobra knjiga i noćna lampica za čitanje tada će vam dobro doći nešto u stilu ovog noćnog ormarića sa slike.

Noćni ormarić je savršen za noćnu lampicu i knjigu

Malen je, ne zauzima mnogo prostora, a na njega taman stane lampica za noćno čitanje. Pri dnu ormarića nalazi se otvor kojeg možete pretvoriti u malo skladište knjiga smiley

Mora li se noćni ormarić uklapati u dizajn sobe?

Noćni ormarić ne mora se uklapati u dizajn spavaće sobe. To znači da možete otpustiti kočnice i u čisto bijelu sobu kao što je skandinavski stil ukombinirati noćni ormarić jarkih boja. A možete se igrati i komplementarnim bojama. Zapravo je sve dozvoljeno.

Mi smo nekako više za minimalistički i jednostavan stil, ali volimo kombinirati kontrastne boje.

Noćni ormarić i spavaća soba Perfecta Dreams

Svi elementi u ovoj spavaćoj sobi su elegantnih oblika, a bež boja namještaja je razbijena kontrastnom sivom i crnom bojom te tamno smeđom i plavom bojom.

No ako želite da u spavaćoj sobi prevladava isti stil tada preporučujemo da uz izgled kreveta uklopite i dizajn noćnog ormarića.

Spavaća soba i noćni ormarić Perfecta Dreams

Na ovoj slici prevladava malo elegantniji barokni dizajn, a uz noćni ormarić uklopili smo i komodu istog stila.

Noćni ormarić Perfecta Dreams     Komoda Perfecta Dreams

Treba li noćni ormarić imati ladice?

Ako vam je prije spavanja potrebna samo čaša vode tada će vam biti dovoljan i minijaturan stolić. No, ako ste jedan od onih koji u krevet nosi cijelu putnu torbu, razmislite o noćnom ormariću s ladicama.

Noćni ormarić Perfecta Dreams

Ladice su dovoljno velike i možete ih napuniti raznim sitnicama, a šećer na kraju je što ne morate paziti na njihovu urednost jer će zatvorene ladice sve sakritismiley

Pa ako niste djevica po horoskopu, otvorene ladice svakako ne dolaze u obzir.

Zamjena za noćni ormarić je krevet sa spremištem

Ako stvarno nemate slobodnog prostora za noćni ormarić imamo rješenje za to. Iskoristite prostor ispod kreveta.

Krevet s ladicama Perfecta Dreams

U ovako veliku ladicu možete nabacati gotovo sve. Noćne kreme za njegu lica, skladište ljubavnih romana ili imati skrivenu zalihu grickalica za gledanje filmova u krevetu smiley

Kako ukrasiti noćni ormarić?

1. Neka bude svjetlost

Noćna lampica će jednostavno upotpuniti izgled svakog noćnog ormarića. Ako je vaš ormarić modernog dizajna odaberite modernu lampicu čistih linija, a ako nemate mnogo mjesta na ormariću odaberite višu i užu lampicu elegantnog stila.

2. Cvijeće

Bilo da se radi o samo jednom cvijetu ili cijelom buketu, svježe cvijeće daje živost spavaćoj sobi i malo šarenila vašem noćnom ormariću.

3. Mala zdjelica nakita

U malu plitku zdjelicu stavite svoj omiljeni nakit. Bit će lijep ukras na noćnom ormariću, a i uvijek će vam biti na dohvat ruke.

4. Mirisna svijeća

Na noćni ormarić dodajte mirisne svijeće. Odaberite miris koji će vas opustiti prije spavanja kao što je miris lavande, kamilice ili delikatni cvjetni mirisi.

5. Osobni dodir

Na noćni ormarić dodajte dekor koji ima posebno značenje za vas. To može biti malo umjetničko djelo koje vam se sviđa, neka figurica ili uokvirena fotografija.

I... jesmo li vas uspjeli uvjeriti da vam potreban noćni ormarić? Ma barem neki mali smiley

Ako se odlučite dodati jednog u spavaću sobu, nadamo se da ćete posjetiti naše prodavaonice ili pogledati našu ponudu u web shopu smiley

Lijepo spavajte!

Potražite noćni ormarić