KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako odabrati pravu pidžamu?

Kako odabrati pravu pidžamu?

Datum objave: 2019-11-13 13:48:39 +0100

Svatko zaslužuje fenomenalnu pidžamu.

No danas postoji toliki izbor pidžama i kako znati koja je ona prava za vas?

I sami znate kakvi ste u shoppingu. Kupite hrpu stvari, a kada dođete kući nekako ništa ne odgovara. Ili nije udobno ili ste uzeli premali broj.

Obično ti komadi odjeće završe s hrpom stvari u ormaru ili ih, ako ste te sreće, uspijete vratiti u trgovinu.

Mi ne želimo da se to dogodi s vašom pidžamom. Želimo da pronađete onu pravu.

Isto kao što bi tražili savršeni jastuk ili madrac na kojeg ćete se svake noći udobno ušuškati i kojeg ćete obožavati, takva bi trebala biti i pidžama.

U njoj se trebate osjećati ugodno i sretno

Na što bi trebali pripaziti?

Obratite pozornost na materijal pidžame

Uvijek dajte prednost prirodnim materijalima kao što su pamuk, svila i saten. Oni ne uzrokuju alergijske reakcije, ne iritiraju kožu i dopuštaju koži da slobodno diše tijekom noći. 

Male količine (do 20%) sintetičkih vlakana su prihvatljive jer će one pomoći pidžami da zadrži svoju čvrstoću tijekom višekratnog pranja. Toplo preporučujemo da izbjegnete sintetičke pidžame jer će vam tijekom noći biti veoma vruće, znojit ćete se i svako se malo buditi.

Koji model odabrati?

Za pidžamu odaberite prirodne matterijale

U pidžami bi se trebali osjećati što ugodnije. Na primjer, ako podignete ruku, rukavi vas ne bi smjeli tiskati i ograničavati slobodu kretanja. 

Ljeti su poželjnije pamučne i laganije pidžame ili kratke pamučne hlače i potkošulja dok su za zimu bolje pidžame u kompletu i malo debljeg materijala.

U svakom slučaju bi materijal trebao biti prozračan, lagan i kvalitetan, a kvalitetu materijala možete provjeriti već i u samoj trgovini.

Stavite materijal prema svjetlu i pogledajte ima li vidljivih kvrga ili kuglica.  Ako postoje kvrgice takav materijal stvarno želite izbjegavati. 

Isto tako, izbjegavajte predebele šavove i velike gumbe. Predebeli šavovi će stvarati pritisak na kožu, a zbog prevelikih gumba možete zaraditi i koju ogrebotinu na tijelu.

Koju boju pidžame odabrati?

Odaberite pidžamu sa zabavnim uzorcima. Nikada nije prekasno za likove iz crtića

Pidžame dolaze u toliko uzoraka i različitih stilova tako da bi trebali znati što zaista volite. Za čime možete poludjeti? Psićima i mačkicama? Ili ste opsjednuti nekim likovima iz crtića?

Vjerujte nam, nikada ne možete biti previše odrasli za ovako djetinjaste pidžame. Slatke su, ugodne, a i svake noći vas mogu oraspoložiti  jer će vas na neki način vratiti u mlađe dane.

Ako želite svom silom izbjeći djetinjaste uzorke, budite bez brige jer možete naći i raznovrstan izbor jednobojnih pidžama. 

Borite li se s viškom kilograma, odaberite pidžamu tamnije nijanse. A ako vam se više sviđa svjetlija boja, odaberite klasičan stil s vodoravnim prugama.

Za one više “šlank” ili vitkije odgovarat će skoro svi stilovi pidžama. Od kratkih hlačica i majica do svilenkastih pidžama. Odaberite što svjetlije boje, a vodoravne pruge su i više nego dobrodošle.

Pidžame su samo za krevet?

Iz higijenskih razloga, pidžame bi trebale biti namijenjene samo za spavanje. No kako se vremena mijenjaju (a i moda), pidžame su postali modni izričaj pa je možete odjenuti i za kavu u kafiću ili za jutarnje trčanje. 

U tom slučaju bi svakako trebali imati više različitih pidžama. One namijenjenje isključivo za spavanje i one za dnevnu upotrebu.

Na primjer: 

  • Pamuk. Pamučne pidžame odlične su za izležavanje na fotelji ili kauču, gledanje filma i čitanje knjige prije spavanja
  • Poliester. Poliester dobro upija znoj i rastezljiv je, pa se donji dio pidžame može nositi i u teretanu.
  • Jersey. U Jersey pidžamama možete udobno obaviti sve dnevne zadatke i u njima otići na lagani jogging
  • Svila. Svila nije višenamjenski materijal, ali je zaista udobna i pruža odličan osjećaj na koži. Preporučujemo da je nosite samo u krevetu.
  • Flanel. Vjerojatno najpopularniji materijal na svijetu što se tiče pidžama. Najčešće takve pidžame kupujemo u kompletu, a dostupne su u raznovrsnim uzorcima i bojama. Donji dio možete nositi po kući ili kad se idete prošetati po kvartu. 

Kakve pidžame vi najviše volite? Nosite li uopće pidžamu? Ako ste možda pobornik golog spavanja, mišljenja smo da bi svakako trebali imati barem jedan komplet pidžame.

Ako ništa drugo, onda za izležavanje na kauču.

Uz pidžamu nabavite cijeli set za spavanje