KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako odabrati rasvjetu za spavaću sobu?

Kako odabrati rasvjetu za spavaću sobu?

Datum objave: 2019-11-13 13:40:53 +0100

Znastveno je dokazano kako su ljudi prije otprilike 50 do 100 tisuća godina počeli koristiti vatru kako bi skuhali hranu, borili se s hladnoćom i osjećali sigurnost u mraku.

Plamen je tada značio sigurnost, a i dan danas nam svjetlo ulijeva osjećaj sigurnosti kada hodamo ulicama, hodnikom ili spavaćom sobom (poznato je kako se Babaroga boji mraka).

Uz svjetlo hod mrakom je i bezbolniji.

Vjerojatno vam se dogodilo da ste nožnim prstom u mraku pronašli rub noćnog ormarića i zacvilili kao beba.

Lampa na tom istom ormariću mogla je spriječiti neugodnu bol, a sve što sada možete je osigurati dovoljno svjetla kako bi spavaća soba postala sigurno utočište za miran san i ugodan boravak.

Bilo da se radi o stropnoj ili podnoj rasvjeti ili o samostojećim lampama svaka od njih trebala bi vašu sobu učiniti toplijom, a vaše nožne prste sigurnijim od opasnosti.

Pravilna rasvjeta ima važnu ulogu u spavaćoj sobi, a kod odabira obratite pažnju na:

  • Veličinu sobe. Prejaka svjetla u malim sobama mogu pridonijeti osjećaju zagušenosti.
  • Jačinu sijalice. Spavaća soba nije kemijski laboratorij i prejaka sijalica jednostavno nije potrebna, zapravo je kontraproduktivna.
  • Visinu sobe. Visina varira od sobe do sobe i svaka rasvjeta nije jednako pogodna za svaku spavaću sobu.

Osvjetljenju vaše sobe pristupite studiozno, posvetite pažnju svakom sloju i uočite značajke svakog rasvjetnog tijela u prostoriji ili se posvetite bitnijim stvarima u životu - poslužite se našim idejama, postignite jednak učinak i sačuvajte vrijeme.

Za vas smo se potrudili izdvojiti 6 savjeta kako bi vaša soba zasjala punim sjajem.

#1 Lusteri za spavaću sobu

Središnja stropna rasvjeta najvažniji je izvor umjetnog svjetla u svakoj sobi. Bitno je da stropno svjetlo bude mekano i obasjava čitavu sobu. Izaberite slabije sijalice i jednostavne lustere. U spavaćoj sobi nije mjesto kričavo crvenim šiljatim lusterima.

                            

Lampa Poulie 6014586 Lampa Tripl 6010299 LJUBIČASTA LAMPA LH3266-P1

#2 Radne lampe

Ako se u sobi šminkate, pišete zadaću ili radite nešto za stolom, olakšajte si pravilnim pozicioniranjem pravilno izabrane lampe.

Stolne lampe, posebno anglepoise lampe (to su one prilagodljive stolne lampe s “koljenom”) idealne su ako bilo što radite za stolom.

Za šminkanje ili traženje idealne odjevne kombinacije za radni dan ukrasite zidove lampama ili postavite samostojeću lampu pokraj ogledala kojeg koristite.

                        

Lampa LF-12002WH Lampa Muse 6019076 Lampa Rullo 6010302

#3 Noćne lampe za spavaću sobu 

Ako se volite ušuškati u krevet i čitati, pažljivo birajte noćne lampe kako se vaše oko tijekom čitanja ne bi naprezalo, a partner (ako ga imate) mogao nesmetano spavati.

Ako nemate partnera, trebate paziti samo na svoje oči :)

Zidna pomična LED lampa ili stolna čija je sijalica skrivena idealan su odabir za sve knjiške moljce.

                                                      

Zidna lampa Bevel 6019072 Lampa Corall 6014592 Lampa Fado 6017678

#4 Svjetlo unutar ormara

Jeste li ikada razmišljali o postavljanju svjetla unutar ormara?

Tako postavljeno svjetlo omogućit će vam jednostavan pronalazak omiljene majice ili najdraže košulje, čak i rano ujutro.

LED lampice su najbolje rješenje za unutrašnjost ormara jer pružaju dovoljnu količinu svjetla, štedljive su, a ako ih i zaboravite isključite ne zagrijavaju se pa ne postoji mogućnost zapaljivanja tkanine.

                            

Lampa Happy Lights 6021265                      Lampa Tubo 6016777

#5 Svjetlom naglasite predmete od značaja

Imate li u sobi naslonjač ili kauč možete ih naglasiti postavljanje samostojeće lampe kraj njih. Tako  će predmeti dobiti veći značaj, a vaš naslonjač uz šalicu čaja i knjigu postat će prava mala oaza mira. Isto vrijedi za slike ili fotografije i zrcala.

                                                               

Lampa visoka Muto 6019201 Lampa Collo 6013829 Lampa LF-10047WH

#6 Pametno postavite prekidače

Legli ste u krevet, umorni ste, a svjetlo kod zrcala ili ono stropno ostalo je upaljeno. Prekidač je kod vrata. To može biti problem.

Postavite prekidače iznad kreveta, ako je moguće dodajte i regulatore svjetline kako bi lakše kontrolirali svjetlost u vašoj spavaćoj sobi.


Pogledajte ponudu naših lampi i odaberite najbolju za sebe.

 

Sve perfektne lampe