KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako odabrati savršen jastuk?

Kako odabrati savršen jastuk?

Datum objave: 2019-11-13 13:47:27 +0100

Kako je najbolje započeti dan? Pa odmorno!

A da bi dan započeli s osmijehom na licu, potrebno se i dobro naspavati na kvalitetnom jastuku koji je jednako tako važan za dobar odmor kao i madrac.  

Naime, zbog spavanja na lošem jastuku mogu se pojaviti česte glavobolje, bol u vratu i ramenima, alergije, problemi s disanjem i hrkanje.

Isto tako, ako spavate na poprilično starom jastuku, veliki su izgledi da je prepun odumrlih stanica kože, gljivica, plijesni i grinja pa tako riskirate i pojavu mnogih alergija.

A da ne spominjemo da je vaše lice naslonjeno na njega svaku noć barem 7-8 sati…

I je li vrijeme za kupnju novog jastuka? Stručnjaci kažu da bi trebalo mijenjati jastuk svakih 12 do 18 mjeseci, a svakako nakon dvije godine.

Pa kako izabrati savršen jastuk?

1. Odaberite jastuk prema položaju spavanja

Odaberite jastuk prema položaju spavanja

Prije nego što kupite novi jastuk, bitan je položaj u kojem spavate jer jastuk ipak ima jednu glavnu svrhu - osigurati kvalitetnu potporu glavi, vratu i vratnoj kralježnici da bi tijelo tijekom noći bilo u što prirodnijem položaju.

To znači da između glave i ramena ne bi trebalo biti praznog prostora, a vratna kralježnica tijekom noći ne bi trebala biti previše savinuta.

Spavate na leđima

Ako spavate na leđima tada imate dvije opcije.

Prva je da potražite neki tanji jastuk da vam glava ne bi bila previše u uzdignutom položajuDruga opcija je jastuk s povišenom donjom polovicom koji će osigurati kvalitetnu potporu za vrat.

Bez obzira kojeg odabrali, dobar izbor će biti memorijska pjena jer se ona oblikuje prema obliku glave i vrata pa će vam pružiti i adekvatnu podršku.

Uz jastuk za glavu, savjetujemo da pokušate dodati jedan jastuk ispod koljena kako bi ublažili pritisak na donji dio leđa.

Razmislite o kupnji jastuka Lila HR s hladno lijevanom i memory pjenom visine 11 cm obogaćenog ekstraktom sljeza. Sljez je biljka koja na nas djeluje smirujuće i osvježavajuće, a hladno lijevana pjena je izuzetno kvalitetan materijal, vrlo mekan, lagan i prozračan te se odlično prilagođava obliku tijela.

Jastuk Lila HR s hladno lijevanom pjenom
Jastuk Lila HR s hladno lijevanom pjenom

 

Još jedan odličan izbor je jastuk Green S s bio aloe memory pjenom. Anatomski je oblikovan, oblikuje se točno prema obliku glave i potpuno podupire sve glavne točke tijela. A ekstrakt aloe vere će vas dodatno opustiti, osigurati svježinu i udobnost.

Jastuk Green S s bio aloe memory pjenom
Jastuk Green S s bio aloe memory pjenom

Spavate na boku

Ako spavate na boku, potreban vam je čvršći i deblji jastuk kako bi popunio prazan prostor između uha i ramena. Možete dodati i jedan jastuk između koljena kako bi bolje uskladili položaj kralježnice i glave.

Razmislite o kupnji Jastuka Pillowise koji su kreirani baš prema vašim mjerama. Budući da spavate na boku, a svaka osoba je jedinstvena zbog širine ramena, opsega i dužine vrata najbolje je imati i jastuk koji će odgovarati vašim mjerama. Ipak treba adekvatno popuniti onaj prazan prostor između uha i ramena.

Jastuk Pillowise Blue
Jastuk Pillowise Blue

 

Možete doći u jedan od naših salona gdje će vas naše prodajno osoblje izmjeriti i odrediti najbolji jastuk za vas ili putem ove Pillowise aplikacije u kojoj možete sami odrediti koji jastuk je najbolji za vas.  

Spavate na trbuhu

Potražite vrlo tanki, gotovo ravan jastuk. Ili nemojte uopće spavati s jastukom. Spavanje na trbuhu često stvara bol u donjem dijelu leđa, pa pokušajte spavati na boku ili stavite jastuk ispod trbuha.

Razmislite o kupnji Technogel Delux jastuka, tradicionalnog oblika koji se toplo preporučuje upravo onima koji vole niže jastuke i koji pretežito spavaju na trbuhu ili leđima.

Jastuk Delux s gel jezgrom
Jastuk Delux s gel jezgrom

 

Možda bi vam dobro došao i jastuk Curem Classic Forte visine 11 cm. Klasičnog je oblika i ima jezgru od CureFeel memorijske pjene.

Jastuk Curem Classic Forte
Jastuk Curem Classic Forte

2. Punjenje jastuka

Kad je riječ o vrsti punjenja madraca, mogli bi napisati cijeli esej.

Najčešći su oni punjeni spužvom, perjem ili poliesterom. No zbog sve veće svijesti o važnosti kvalitetnog spavanja i njegovog utjecaja na naše sveukupno zdravlje, unazad nekoliko godina sve je popularnija memory pjena, latex pjena te jastuci s gel jezgrom.

Jastuci s memory pjenom: za one koji se ne mogu namjestiti

Memory pjena smanjuje pritisak glavnih točaka na tijelu te se oblikuje i prilagođava obliku glave tijekom cijele noći. Memory jastuci dolaze u raznim oblicima, uključujući i popularne S oblike koji su posebno namijenjeni podršci vrata.

Što se tiče raznih oblika memory jastuka, u našoj ponudi imamo i jastuk TulipOn drži glavu i vrat u pravilnom položaju te omogućuje pravilno disanje tijekom cijele noći. Nema uglova, a memory pjena prilagođava se svaki put kada promijenite položaj. 

Jastuk Tulip
Jastuk Tulip
s memory pjenom

 

Latex jastuci: za one koje pate od alergija

Latex je visokoelastičan materijal i ravnomjerno raspoređuje pritisak glavnih točaka na tijelu, pa kod spavanja pruža optimalnu potporu glavi i vratu.

Uz to je latex pjena antibakterijski materijal u kojem nema gljivica, ugodno je prozračan te je otporan na razvoj plijesni i grinja.

Savršen je za one koji pate od alergija.

Jastuk s latex jezgrom
Jastuk s latex jezgrom

 

Jastuci s gel jezgrom: ergonomični i prilagodljivi

Technogel se vrlo brzo i učinkovito prilagođava obliku glave te rasterećuje mišiće pa se posebno preporučuje osobama koje imaju problema s ukočenošću vrata i vratnih mišića.

Isto tako, technogel jastuk je zbog svojih antibakterijskih i antialergijskih svojstava savršen za one koji pate od alergija i astme te za one koji imaju problema s cirkulacijom i čestim upalama mišića. Također je otporan na plijesni i grinje.

Jastuk Contour s gel jezgrom
Jastuk Contour s gel jezgrom

3. Isprobajte jastuk u prodajnim salonima

Kada ste u potrazi za savršenim jastukom, važno ga je i isprobati.

Dođite u jedan od naših prodajnih salona, legnite na jastuk i uživajte. Samo nam nemojte zaspati, kao naš lopov u TV spotu za krevet New York wink

Perfecta Dreams tv spot

I preporučujemo da ne ocjenjujete kvalitetu jastuka prema njegovoj cijeni. Ako je veća cijena ne znači da će određeni jastuk biti bolji za vas. Ono što je važno je kako se vi osjećate na tom jastuku.

Jastuci bi se trebali mijenjati svakih 18 mjeseci jer se na njih svako malo skuplja prljavština, mrtve stanice kože, grinje i plijesni. A spavati na jastuku punom prljavštine baš i ne zvuči najbolje.

A ako niste sigurni trebate li novi jastuk, otkrit ćemo vam jedan trik.

Preklopite jastuk na pola. Ako se sam vrati u početni položaj tada ima još života u njemu. A ako ostane preklopljen, vrijeme je da se oprostite od njega…

Upoznajte se s novim jastukom :)