KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako se pravilno kupuje madrac?

Kako se pravilno kupuje madrac?

Datum objave: 2019-11-13 14:25:05 +0100

Kako misliš kako? Dođeš u dućan, pogledaš specifikacije, cijene... malo sjedneš, vidiš što je na akciji i odabereš.
Hm, da. Možda tako većina i kupuje ali to ne znači da je to i ispravan način kupovine madraca.

Naime, madrac je jako individualna stvar - neki vole spavati na tvrđoj podlozi, neki na mekšoj, neki spavaju na boku, leđima, a neki pretežno na trbuhu i to bez jastuka.
Svi smo različiti i zato svi renomirani proizvođači imaju puno vrsta madraca jer na odabir utječe i vrsta kreveta, visina uzglavlja, ali i naše proporcije.

Logično je da isti madrac neće biti udoban curi od 48 kilograma i frajeru od 2 metra i sto kila, za ne? Pa kako onda to saznati?
Uzmite si vrijeme, odite u showroom, lezite u vaš omiljen položaj i opustite se. Zamislite da na ovom madracu provodite svoje omiljene trenutke i slobodno zažmirite.

Da li je i nakon 10 minuta i dalje tako savršen? Onda ga isprobajte tako da ležite u ostalim položajima. Ako je to to, imate sreće i pogledajte što piše na njegovoj specifikaciji, a potom pronađite neki sličan za usporedan test i ponovite postupak.
Nakon drugog, pronađite i treći, a onda na brzinu probajte i one druge u showroomu da bi se uvjerili da ste od početka naletjeli na najudobniji.


Ako pak nemate toliko puno vremena da sami istražujete udobnost na vlastitoj koži, pitajte prodajno osoblje da vam pomogne i ispričajte im svoje želje i navike.
Važno će im biti znati da li volite tvrđe ili mekanije madrace, koji položaj spavanja vam je omiljen te da li ste alergičar, da li se puno znojite ili ste tip kojemu je uvijek hladno.

Nakon suženja odabira lezite na madrac i opustite se. Jel' to to? Svaka koščica na svom mjestu?
I ne, ne morate se zamarati sa sastavima, brojevima komora i sastavom... sve to je zapravo nevažno ako vam madrac ne odgovara.


Ista priča je i s cijenom. Što će vam najbolja cijena madraca ako se i dalje ujutro budite s bolovima u leđima i vratu.
I da, neki madraci su jeftiniji, neki su skuplji. Zato i postoje akcije da se ugrabi prilika i da si kupite ono za čim je zaista srce zaigralo, a da ne tražite kompromise.

Fotografije: Perfecta dreams, Pinterest, Unsplash

Pripremila: Boba Blašković

KLIK NA MADRACE