KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako spavaju poznati i slavni?

Kako spavaju poznati i slavni?

Datum objave: 2019-11-13 13:52:07 +0100

Poznati i slavni često žive užurbanim životom.

Turneje, cjelonoćne zabave i općenito zgusnut raspored uzrok su i čestih problema sa spavanjem poznatih i slavnih osoba.

Tako su nesanica i lijekovi za spavanje na recept upleteni i u uzroke smrti nekih zvijezda. Tužnu popularnost lijekovi za spavanje stekli su nakon smrti  Marilyn Monroe, a u novije vrijeme glumca Heatha Ledgera.

Portal Health.com donosi popis poznatih muškaraca i žena i njihovih navika spavanja.

Pogledajte i saznajte kako spavaju zvijezde i što možete od njih naučiti.

1. Renee Zellweger

Velika filmska zvijezda Renee Zellweger priznaje kako zbog prenatrpanog rasporeda često nema vremena za spavanje. Za magazin “W” Renee je svojedobno rekla kako katkad ne registrira da je vrijeme za spavanje

Premoreni ljudi, slavni ili ne, mogu imati problema s tim da se opuste prije spavanja i mogu satima ležati budni u krevetu razmišljajući o obavezama koje ih čekaju sljedeći dan. Osobama kojima se to događa stručnjaci sugeriraju opuštajući rutinu koji sat prije spavanja kako bi se tijelo pripremilo za spavanje

2. Jennifer Lopez

Nekim zvijezdama spavanje je prioritet broj jedan, a Jennifer Lopez je jedna od njih. Prelijepa glumica i pjevačica tvrdi kako je osam sati noćnog sna glavna tajna njezinog izgleda

"Spavanje je moje tajno oružje", jednom je izjavila.

3. Brad Pitt

Brad Pitt spada u kategoriju neispavanih roditelja. On i Angelina imaju šestero djece i Pitt je priznao novinarima kako se ne uspijevaju naspavati.

"Spavanje je nešto za čim čeznemo, ali nema veze. Naspavat ćemo se kad tad.", rekao je svojedobno Pitt, a mi se nadamo kako su on i Angelina uhvatili nešto ZzzZzzZzz-ova ;)

4. Mariah Carey

Pjevačica Mariah Carey otišla je u drugu krajnost kada je o spavanju riječ. 

"Moram spavati 15 sati kako bi mogla pjevati kako želim", izjavila je Carey koje je ovisna i o ovlaživačima zraka.

"Doslovno, imam 20 ovlaživača zraka oko mojeg kreveta", kazala je Carey za časopis "V".

Spomenimo kako je većini odraslih dovoljno između sedam i devet sati noćnog sna i jedan ovlaživač zraka ;) 

5. Eminem

Reper Eminem progovorio je javno o svojim problemima sa spavanjem.

Novinarima je priznao da je katkad bio toliko zauzet da je imao problema sa spavanjem, ako ne bi uzeo lijekove. Posebno mu je bilo problematično spavati u autobusu ili avionu.

 "To me izluđivalo i uzimao sam brdo lijekova za spavanje", kazao je Eminem koji je morao na odvikavanje od lijekova za spavanje.
 

6. Kelly Clarkson

Pobjednica prvog Američkog idola, Kelly Clarkson novinarima je kazala kako joj ideje za skladbe i stihove dolaze najviše na pamet kada tone u san. S obzirom na to kako ima poriv da ih odmah zapiše kako ne bi zaboravila, poslije često ima problema s usnivanjem.

7. Rosie O'Donnell

Poznata glumica i voditeljica Rosie O'Donnel godinama je imala problem s hrkanjem, a prije nekoliko godina dijagnosticirana joj je apneja - prestanak disanja u snu.

Javno je priznala kako je sumnjala da pati od tog poremećaja, ali se sramila povezanosti apneje i prekomjerne težine.

Stručnjak za spavanje i autor bloga o spavanju (The Sleep Doctor), doktor Michael Breus, kazao je kako je O'Donnel tijekom noći prestajala disati više od 200 puta, katkad i do 40 sekundi.  

S Rosie O'Donnel došli smo do kraja našeg popisa navika spavanja slavnih i poznatih osoba.

Mnogi od njih se bore s raznim problemima sa spavanjem i to je jedna od malog broja stvari na kojima im ne zavidimo :)

Jer dobar san je neprocjenjiv, a mi znamo sve o tome ;)

Nađite madrac za dobar san