KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kako u domu napraviti lijep i funkcionalan home office?

Kako u domu napraviti lijep i funkcionalan home office?

Datum objave: 2020-09-13 21:45:25 +0200

Kako si napraviti lijep, funkcionalan i aktraktvan home office postala je ponovno aktualna tema i zato smo vam pripremili nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći što bolje organizirati prostor za rad od kuće.

Iako zvuči kao bajka, rad od kuće nije uvijek lagan. Potrebna je samodisciplina, mir, dobra organizacija i funkcionalan prostor u kojem vam nitko od ukućana neće smetati.

I zato, prvo što što trebate napraviti je odabrati najmirniji kutak u stanu i pretvoriti ga u svoj kućni ured.

Naravno da je idealno imati radnu sobu, odnosno jednu zasebnu prostoriju u koju možete ući i izaći kao kada odlazite i vraćate se s posla. No, poslužit će i neki drugi mirni dio stana kojeg možete vizualno odvojiti paravanom, zavjesom, pregradom od polica ili ormara kako bi stvorili dojam posebne prostorije za rad.

Vaš ured može biti u spavaćoj sobi, mirnom dijelu dnevnog boravka, hodniku, pa čak i na grijanoj zatvorenoj lođi. Važno je da taj prostor uredite što funkcionalnije i ugodnije.

Što to znači? To znači da uvjeti rada moraju biti dobri i što sličniji radu u pravim uredima. Dakle, ako planirate raditi dulje od kuće uložite u adekvatni radni stol, radnu stolicu i rasvjetu.

Radni stol mora biti dovoljno velik i dubok da se na njega možete nasloniti s obje ruke i s laktovima na stolu.

Ista priča vrijedi i za stolac. Uložite u pravi radni stolac, a našu ponudu radnih stolova i stolica pogledajte na našoj web stranici.

Vrlo važno je i da si osigurate dobro svjetlo, što znači da bi bilo dobro da vaš stol ima što više dnevnog svjetla te da ono dolazi bočno, tako da si ne radite sjenu. Pritom treba paziti da se izbjegne i refleksija prozora u zaslonu računala, a da umjetno svjetlo bude dovoljno jako - preporuka je 500 luxa na radnoj površini.

Iako smo veliki ljubitelji kreveta, moramo vam reći da rad iz kreveta nije dobro rješenje jer su kreveti preudobni i počet će vam se spavati. Jedno je odgovoriti na mail iz kreveta, a drugo je 8 sati raditi na kompjuteru iz kreveta.

No, ako vam za kvalitetan odmor treba novi krevet, madrac ili jastuk, onda ste na pravom mjestu. Na našoj web stranici možete proučiti našu ponudu koju uživo možete isprobati u našim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.