KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kašmir - najmekše noći

Kašmir - najmekše noći

Datum objave: 2019-11-13 14:01:31 +0100

Porijeklo: Za razliku od većine vuna koja se dobiva od ovaca, kašmir se dobiva od planinskih tibetanskih koza koje se da bi zadržale kvalitetu i mekoću vune uzgajaju u prirodnom okruženju. Upravo zbog teških vremenski uvjeta u kojima obitavaju tibetanske koze, njihova vuna ima posebna svojstva kao što su izvanredna mekoća, delikatnost i toplina koje nadmašuju sve ostale.

Termo regulacija: Kašmir ima izvanredne mogućnosti regulacije vlage i topline, time što može upiti i do 40% vlage iz okoline bez da se na njemu osjeti vlažnost.

Izolacija: Kašmir je odličan izolator hladnoće jer su njegova vlakna gusta i kovrčava te tako mogu zadržati mnogo zraka, stvarajući sloj najbolje prirodne izolacije.

Elastičnost: Kašmir vuna je prirodno vrlo elastična, to je glavno obilježje koje daje onaj poznati osjećaj mekoće kod kašmira. Vlakna su iznimno elastična te se mogu rastegnuti i do 40 % bez da se rasparaju.

Bez elektriciteta: Vuna je elektrostatički neutralna zbog mogućnosti da apsorbira vlagu iz zraka te tako sprječava nastanak statičkog elektriciteta. Također sadrži lanolin koji se koristi u kozmetičkoj industriji.