KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Kvalitetni madraci | zdravo spavanje

Kvalitetni madraci | zdravo spavanje

Datum objave: 2019-11-13 13:58:42 +0100

Koji madrac izabrati?

Budući da je izbor madraca vrlo raznolik, zasigurno se pitate koji će vam najbolje odgovarati. U ponudi su madraci od pjene, madraci s oprugama, madraci s gel jezgrom i latex madraci.Pjena može biti hladno lijevana, viscoelastična i poliuretanska. Opruge mogu biti Bonell i džepićaste, a gel je zapravo inovativan kruto-tekući materijal koji se u posljednje vrijeme sve češće koristi u izradi jezgre madraca za ugodno spavanje. Svaki od navedenih materijala i vrsta madraca ima nekoliko prednosti koje osiguravaju zdrav san, a na vama je da izaberete onaj koji će vama najbolje odgovarati, kako vrstom materijala tako i njegovom tvrdoćom, odnosno mekoćom. Madraci su elastični i udobni te se formiraju prema tijelu i položaju tijekom spavanja. Kako biste bili sigurni u to da vam isti odgovara, savjetuje se odlazak na jedno od prodajnih mjesta gdje uvijek možete isprobati željeni i odabrani madrac.

Kreveti i podnice upotpunjuju kvalitetno spavanje

Kada se odlučite za madrac iz jedne od ponuđenih kategorija, koji će vam odgovarati i uz kojeg ćete se kvalitetno naspavati, obratite pažnju i na krevet i podnice. Riječ je o nekoliko dijelova sustava spavanja koji će upotuniti cjelokupnu priču. Iako je riječ o zdravom spavanju, podnice su vrlo važan element za očuvanje samog madraca. Naime, iste omogućuju da madrac ''diše'' te da se vremenom ne deformira. Podnice mogu biti drvene ili metalne, a izabrat ćete ih ovisno o madracu za koji ste se odlučili. Naime, za svaki će vam pojedini madrac, stručnjak za uporabu istih savjetovati najbolju opciju, stoga ćete uzeti u obzir sve navedene prednosti, ali i vaše mogućnosti i želje. Ukoliko posjedujete krevet, utoliko isti nije potrebno mijenjati, osim u slučaju da vam podnice i madrac ne ''sjedaju'', odnosno ako za njega nisu predviđeni.

Kreveti, podnice i madraci tri su osnovna dijela sustava spavanja koji zahtijevaju najviše vremena i truda za svoj odabir. Ostatak spavaće sobe možete vrlo jednostavno urediti i izabrati, dok u ovom slučaju valja uložiti posebnu pažnju. Nakon što odaberete odgovarajući, možete se opustiti te uživati u svojim zdravim i udobnim snovima koje će vam osigurati pripremajući se svake noći za nove svakodnevne obaveze.