KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Latex ili technogel madrac? Koji i kako odabrati

Latex ili technogel madrac? Koji i kako odabrati

Datum objave: 2019-11-13 13:51:30 +0100

Odlučili ste uložiti u novi madrac.

Dugo ste razmišljali i vagali i nakon duge i pomne analize došli ste do zaključka kako ćete uložiti u madrac od latexa ili u madrac s gel jezgrom.

Problem je što se sada ne možete odlučiti između jer su oba materijala vrhunska i gotovo bez mana. 

Pokušat ćemo pomoći.

Technogel savršeno prenosi težinu 

Technogel je inovativan, novopatentiran kruto-tekući materijal, posebno razvijen kako bi poboljšao kvalitetu sna. Ne stvrdnjava se, ne stari i zadržava svoju elastičnost i mehanička svojstva dulje vrijeme. 


 

Oblikuje se prema fizičkoj strukturi korisnika, pritisak se jednako prenosi na cijelu površinu tijela pa stvara znatno manji pritisak na područjima podvrgnutim intenzivnom stresu.

Technogel ima savršenu anatomsku prilagodbu i najbolji 3D učinak prijenosa težine zbog činjenice da je gel je gusta tekućina. To dovodi do bolje cirkulacije, ublažavanja bolova i veće opuštenosti mišića prilikom spavanja.

Uz to, savršen je za odvođenje topline za one koji se jako znoje ili kojima je stalno vruće, a pruža i jako miran san u REM fazi.

Što se održavanja madraca tiče, Technogel povremeno možete obrisati vlažnom krpom tako da uvijek imate higijenski ispravan madrac. Uz Technogel se dobiju i dvije kašmir navlake: deblja zimska i tanja ljetna.

Ukratko, Technogel posjeduje unikatna toplinska, elastična i higijenska svojstva te je idealan za sve koji vode brigu o očuvanju vlastitog zdravlja i odabirom Technogel madraca ne možete pogriješiti.

Ipak, idemo vidjeti koje su osnovne krakteristike latex madraca.

Latex je materijal s najvišim ocjenama

Latex se dobiva od drveta kaučukovca, Hevea brasiliensis, te potječe iz Brazila, a dobiva se zarezivanjem tanke kore stabla.

Dakle, radi se o potpuno prirodnom i ekološkom materijalu prilikom čije proizvodnje nisu upotrebljavani nikakvi pesticidi. 


 

Po pitanju prozračnosti i antibakterijskog svojstva, latex ima najviše ocjene. U njemu ne žive grinje i plijesni niti bakterije i zato je idealan madrac za alergičare.

Ima nešto drugačiji način djelovanja na tijelo od Technogel madraca i njegov otpor stalno osjetite. Ne radi se o osjećaju tvrdoće već je to osjećaj spavanja na milijunima malih oprugica, odnosno zračnih membrana.

Dakle, to je ugodan osjećaj spavanja na visokoelastičnom materijalu koji ima vrhunsku sposobnost ravnomjernog raspoređivanja pritiska, što kod spavanja pruža tijelu optimalnu potporu. 

Trajnost i izdržljivost lateksa su neupitno dokazane u praksi kroz dugi niz godina korištenja. 

Zahvaljujući otvorenoj dinamičnoj strukturi latexa, na latexu je jako je ugodno. Može se reći kako latex ima prirodan odnos s tijelom. Zimi je ugodno topao, a ljeti prozračan i dopušta tijelu da tijelo savršeno diše.

Postoje obožavatelji latex madraca koji jednom kada spavaju na latexu više ne pomišljaju o drugom materijalu kada kupuju sljedeći madrac.

Kako odabrati?

Kao što vidimo, prednosti jednog i drugog madraca su višestruke, a mana nemaju.

Technogel je proizvod koji smo mi ljudi proizveli po našim željama i potrebama i stvarno je savršen, dok smo kod latexa iskoristili prirodne procese i prilagodili ih našim potrebama. 

Sada vjerojatno očekujete preporuku koji madrac kupiti, no kao i uvijek do sada pravi odgovor je u vama naši dragi kupci.

Vi ga ne morate znati, ali dolaskom u naš salon uz našu stručnu pomoć vrlo lako ćemo doznati što vam više odgovara.

Vidimo se u Perfecta Dreamsu.


Vinko Tolić, prodajni savjetnik
Perfecta Dreams, City Centre One East

Nađite idealan madrac