KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Lijeva strana kreveta mnogo je sretnija od desne

Lijeva strana kreveta mnogo je sretnija od desne

Datum objave: 2019-11-13 13:45:01 +0100

Jeste li se našli na krivoj strani kreveta?

Možda ćete se iznenaditi, ali kriva strana kreveta mnogo je više od puke izreke. Kako kaže istraživanje jedne engleske gostionice, strana kreveta je jedna od stvari koja utječe na našu osobnost, na naše raspoloženje, stav prema poslu pa čak utječe i na prihode!

Zato pripazite na kojoj ćete strani kreveta od danas spavati!

Lijeva strana kreveta mnogo je sretnija od desne strane kreveta

Oni koji spavaju na lijevoj strani, mnogo su sretniji od svojih desnih kolega. Zbog pozitivnog pogleda na svijet, sposobniji su suočiti se s teškim odlukama i situacijama koje mogu u trenutku pretvoriti najsavršeniji dan u najstresniji.

Prema upitniku engleske gostionice Premier, više od četvrtine stanovnika Velike Britanije vjeruje da postoji prava i kriva strana kreveta. Nadalje, više od 75% ispitanika vjeruje da neće moći udobno spavati na suprotnoj strani kreveta. 

Isto tako, oni koji spavaju na lijevoj strani mnogo su smireniji i pouzdaniji što je uvelike povezano i s njihovom potrebom za stabilnošću na osobnom i poslovnom polju.

No nije sve tako crno za desne spavače. Oni naime, zarađuju mnogo više novaca od svojih lijevih kolega.

Je li sve tako jednostavno oko desne i lijeve strane kreveta? 

Spavate li na lijevoj strani kreveta, bit ćete mnogo sretniji

Kako ništa nije jednostavno u životu, tako ni ova teorija nije jednostavna jer na našu osobnost i izbor strane kreveta utječu i mnogi drugi vanjski čimbenici.

Na primjer, ako ste klaustrofobični, mali su izgledi da ćete spavati pored zida. Isto tako neki partneri tvrde da je njihov izbor strane kreveta više rezultat praktičnosti nego njihove preferencije.  

Neki od najčešćih razloga su:

  • To je strana na kojoj su oduvijek spavali. Neki od malena imaju stranu kreveta koju više vole. 
  • Ne podnose osjećaj zarobljenosti. Neki se žele osjećati sigurno, ali ne toliko da se osjećaju zarobljeno. Zbog toga nikada neće spavati blizu zida ili daleko od vrata. 
  • Prvi se dižu iz kreveta. Iz praktičnih razloga, partner koji ide prije na posao spava na strani kreveta bliže budilici i s vanjske strane kreveta ako je krevet stavljen do zida. 
  • Po noći idu na wc. Kod većine parova, uvijek postoji jedan koji non-stop ide na wc tako da će ta osoba spavati bliže vratima.
  • Žele biti bliže djeci. Kod parova s malom djecom, uvijek će tijekom noći jedan biti glavni za brigu djece. U većini slučajeva to je majka, no u pravilu će biti zadužen onaj koji se lakše probudi i bolje funkcionira nakon buđenja.

Parovi se znaju i porječkati oko strane kreveta

Tijekom istraživanja utvrđeno je kako se čak 10 posto parova svađa oko strane kreveta.

Možda nije velik postotak, no velike su boljke. U takvim odnosima uvijek će netko izvući deblji kraj. A možda čak i oboje. Em onaj koji spava na željenoj desnoj strani koja je nesretnija, em onaj koji spava na neželjenoj lijevoj strani, a zapravo bi želio spavati na nesretnoj desnoj.

Komplicirano, zar ne?

Madrac je ipak najbitniji za sreću

Spavanje je bitno. Odaberite Perfecta Dreams madrace

Dakle, strana kreveta ipak utječe na to kako ćete se ujutro osjećati no najveću razliku u svemu imat će kvaliteta sna koju dobivate. Pa ako spavate s partnerom, najvažnije je da nađete krevet i madrac u kojem ćete se dobro i kvalitetno naspavati jer realno gledajući, iako je ljubavni život jako važan, u stvarnosti ćete ipak više vremena provesti spavajući nego vodeći ljubav. 

Zato neka udobnost bude na prvom mjestu i odaberite Perfecta madrace

Madrac lateks s džepićastom jezgrom

Evo nekoliko stvari na koje bi trebali pripaziti prilikom odabira madraca:

  • Veličina je važna. Minimalne dimenzije bračnog kreveta su 140x200 cm, no to je krevet pogodan za mlađe parove koji se žele stiskati tijekom cijele noći. Ako vam je primarna udobnost i čvrsti san, odlučite se za nešto veći krevet.
  • Prilagodba čvrstoće. Ako preferirate mekši madrac, a partner čvršći, odaberite podnice koje nude podešavanje stupnja tvrdoće prema vašim željama.
  • Opružni madrac za mirne spavače i memorijska pjena za nemirne. Na opružnim madracima su veći izgledi da ćete osjetiti svako partnerovo vrpoljenje i okretanje. Memorijska pjena je za one nemirne spavaće i ako jedan od partnera ima bolove u leđima

U Perfecta Dreams salonima i u web shopu imamo širok izbor madraca. Opruge, džepićaste opruge, madraci od pjene, lateksa, technogelasvi su od reda kvalitetni, a koji će vama najviše odgovarati ovisi isključivo o vašim željama i potrebama.

Spavajte ugodno i preselite se na lijevu stranu kreveta

Madraci na kojima su sve strane kreveta najbolje

KATALOG MADRACA

Još se uvijek niste odlučili koji biste madrac kupili?

PREUZMITE KATALOG I DETALJNO PROUČITE SVE KARAKTERISTIKE NAŠIH MADRACA, NADMADRACA, PODNICA I JASTUKA: