KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Madraci od lateksa i koje su njihove prednosti

Madraci od lateksa i koje su njihove prednosti

Datum objave: 2019-11-13 13:52:55 +0100

Ako ste u dvojbi kakav madrac kupiti, s madracem od latexa ne možete pogriješiti.

Latex madraci se bezuvjetno preporučaju svima - od novorođenčadi do odraslih.

Zanimljiv je podatak kako u Nizozemskoj socijalna i patronažna služba na terenu pregledava sobe za buduće prinove u obitelji te roditeljima savjetuje razne stvari.

Patronažna služba tako propituje uvjete u koje će beba doći te roditeljima savjetuje što da učine po pitanju bolje prozračnosti sobe ili položaja u odnosu.

Kao najbolji krevet za bebu preporučaju upravo madrac od latexa, što znači da je ovaj materijal i od struke prepoznat kao nešto najbolje za naše najdraže – djecu.

Latex madraci su potpuno prirodni

Razlog tome je da je latex potpuno prirodan materijal, a dobiva se od drveta kaučukovca.

Latex kao sirovina je mliječno bijela tekućina koja se sastoji od čestica gume raspršenih u vodi, a dobiva se zarezivanjem kore stabla u spiralnom obliku.


Latex se dobiva zarezivanjem kore stabla u spiralnom obliku

 

Prednosti latexa kao jednog od najboljih materijala za izradu madraca i jastuka:

  • unutarnju strukturu lateksa čine otvorene ćelije s milijardama minijaturnih mjehurića zraka te molekula gume koje reagiraju poput bezbroj mikroskopskih opruga dajući time latexu svojstvo visokoelastičnog materijala.
  • njegova svojstva su nenadmašna po elastičnosti i sposobnosti ravnomjernog raspoređivanja pritiska što kod spavanja pruža tijelu optimalnu potporu u svim točkama.

Madraci od latexa su antibakterijski

Latex je antibakterijski materijal u kojem nema gljivica niti bili kakvih mikroorganizama. U proizvodnji latexa se ne koriste pesticidi i to je visokovrijedan EKO proizvod.

Zahvaljujući otvorenoj dinamičkoj strukturi latexa on osigurava normalan protok zraka i normalno odvođenje vlage. Ugodno je prozračan i optimalno regulira klimu spavanja. Ljeti je hladniji, a zimi topliji. 

To je izrazito važno za sve osobe koje se puno znoje i žele nježan i vrlo postojan i inertan materijal.

U madracima se može koristiti i kao podloga za druge materijale, ali je visokovrijedan i kao samostalna jezgra madraca i jastuka.

Većina ljudi koja je spavala na latex madracu, zaljubi se u ovaj materijal i nema dvojbu koji će sljedeći madrac odabrati.

Naravno, opet traže madrac od latexa.

Kažu kako im bolje i ugodnije ne treba.

Zbog svega navedenog možemo slobodno reći da latex madraci u svim kriterijima zaslužuje najviše ocjene.


Vinko, prodajni savjetnik
Perfecta Dreams, City Centre One East

Pogledaj ponudu latex madraca