KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Neobični kreveti iz cijelog svijeta

Neobični kreveti iz cijelog svijeta

Datum objave: 2019-11-13 13:41:09 +0100

Vaš krevet je vaše utočište, vaš spas nakon napornog dana i najbolji prijatelj. On je ona konstanta koja vam daje osjećaj doma i sigurnosti.

Osim ako ste vlasnik kreveta iz ovog članka.

Njihovi životi su ili jako dosadni pa se zabavljaju krevetima neobičnog dizajna ili su ovakvi čudno-funkcionalni kreveti odraz njihove osobnosti. Vi odaberite scenarij koja ima više smisla.

Dok netko spava u penthouse apartmanu Burj Al Araba na krevetu s pozlaćenim baldahinima, uzglavljem od sandalovine i stranicama od crvene slonovače, neobrijani “čiča” postavi kartonsku kutiju u slijepu ulicu, pokrije se psima lutalicama i zaspe s osmijehom na licu.

Gdje je tu ravnoteža pitate se?

Pa nema je.

Ili ima?

Opet, odaberite odgovor koji vama ima smisla.

Mi smo “izbalansirali” listu najčudnijih, ludo kreativnih mjesta gdje možete odspavati trećinu svog dana u omiljenom položaju za spavanje.

#1 Krevet sa zatvaračem

Krevet zatvarac

Foto izvor: https://www.trendir.com/zip-bed-by-florida-furniture/zip-bed-florida-3/

Krevet koji nas neodoljivo podsjeća na vreću za spavanje, dizajnirala je talijanska tvrtka  koja se zove kao američka sunčana država (Florida!).

Idealan je za ona lijena jutra kada ne želite ni pomisliti na spremanje kreveta. Jednostavno iskočite iz kreveta i zatvorite patentni zatvarač, a kada navečer san pokuca na oči, otvorite patent i udobno se smjestite. Voilà!

#2 Hibernacijski krevet

Hibernacijski krevet

Foto izvor: http://www.laurieflower.com/modern-zip-bed-for-the-neat-bedroom/hibernate-bed-design/

Ovaj krevet vam zapravo omogućuje da spavate u vlastitoj čahuri i ugodnom okruženju kao ptičica u gnijezdu. Krevet je složen od pletenog remena s dodatkom smole radi lakšeg oblikovanja, kažemo vam, baš kao gnijezdo.

Kada ste pletenu konstrukciju oblikovali po želji unutra ubacite madrac od pjene ili onaj s gel jezgrom. Osjećat ćete se sigurno kao pčela u košnici, ali vi za razliku od nje možete vidjeti što se događa vani i oko vas ne zuji 50.000  bliskih rođaka.

#3 Luksuzni krevet Cosmovoide

Luksuzni krevet Cosmovoide

Foto izvor: https://www.trendir.com/bed-cosmovoide/

Ovaj neobičan, raskošan krevet uljuljat će vas u luksuzan san. Dizajnirali su ga francuski majstori zanata s fokusom na osobno blagostanje, a inspiriran je jajima.

Ovalnog dizajna, obložen najmekšim tkaninama, Cosmovoide krevet je sve što umorni spavač može poželjeti. Dva madraca mogu se podesiti u položaj viseće mreže (hammock) pa nije problem pronaći najbolju poziciju za sretne snove.

#4 Krevet Pepeljugina kočija

Krevet Pepeljugina kočija

Foto izvor: http://www.poshtots.com/baby-furniture/posh/ultimate-posh/fantasy-coach/18/1376/1360/927/poshproductdetail.aspx 

Ako vaša mala princeza nikako ne može pronaći odgovarajući krevet, a baš joj želite ugoditi, krevet u obliku kočije iz jedne od najpopularnijih bajki moga bi biti mudar izbor.

Koliko izbor vrijedan 350.000 kn može biti loš, ne znamo, ali svakako smo sigurni da je ovo englesko, ručno rađeno remek-djelo vrijedno svake kune.

#5 Krevet - polica za knjige

Krevet - polica za knjige

Foto izvor: https://weburbanist.com/2008/04/28/20-brilliant-bookcase-and-bookshelf-designs-creative-modular-and-unique-urban-furniture/

Knjiški moljci ujedinite se!

Zamislite, možete spavati u polici s knjigama, a još se slaže kao Tetris.

Kada se ne koristi kao krevet, madraci se podignu i postave tako da “obgrle” samostojeće police na kojima su knjige. Jednom kada je vrijeme za spavanje, uzmete dijelove vaše police za knjige, položite ih na pod i kao Tetris elemente složite jedan u drugi.

“Krevet - polica za knjige” zauzima jako malo mjesta, a jedina mana koncepta Karen Babel je vrijeme potrebno za slaganje i postavljanje posteljine. Ako sve ovo gledate kao zabavu i užitak, malo više vremena neće predstavljati problem.

#6 Krevet kabriolet

Krevet kabriolet

Foto izvor: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Cabriolet_Bed.jpg

Umotvorina dizajnera Joea Colomba napravljena je po uzoru na automobile sa sklopivim krovom, popularne kabriolete. Ima platneni krov koji se po želji može sklopiti kako bi dobili još intimniji prostor za udobno spavanje.

U krevetu je i kontrolna ploča koja upravlja ventilatorom, upaljačem, radiom i telefonom.

A zaboravili su postaviti punjač za pametne telefone?

#7 Zvučni krevet

Zvučni krevet

Foto izvor: https://www.flickr.com/photos/jkannenberg/7703640284

Ovaj ogroman krevet širok 183 cm i dugačak 203 cm okružen je 10.2 surround sustavom zvučnika s čak 12 zvučnih kanala. Svoju veličinu može zahvaliti potrebi da sakrije sve te žice, zvučnike i pojačala.

Ako vam nešto nedostaje možete ubaciti i veliki plazma TV, tako nikada više nećete trebati platiti ulaznicu za kino. Investicija se možda i isplati.

#8 Krevet iz zabavnog parka

Krevet iz zabavnog parka

Foto izvor: https://www.pinterest.com/pin/532198880941534821/?lp=true

U svakom dobrom zabavnom parku vlak smrti je “must have”.

A krevet u obliku vlaka smrti?

Da, pravi krevet koji je dizajniran da bude udoban i da se na njemu stvarno opustite.

Jeste li toliki avanturist?

Ako jeste, sve što vam treba je dvadeset kvadratnih metara prostora da smjestite ovu umjetničku instalaciju kubanskog art kolektiva Los Carpinteros.

#9 Magnetni levitirajući krevet

Magnetni levitirajući krevet

Foto izvor: https://blog.miragestudio7.com/janjaap-ruijssenaars-floating-bed/489/

Danski dizajner Janjaap Ruijssenaars osmislio je lebdeći magnetni krevet, a proglašen je najboljom inovacijom 2006. godine. Još uvijek je najskuplji krevet napravljen ikada, a osnovna cijena mu je 1,6 milijuna dolara.

Tajna je u setu suprotnih magneta okrenutih jedan prema drugom. Krevet je za pod pričvršćen metalnim kablovima kako ne bi odletio više od 35 cm koliko je podignut od podloge.

Nosivost mu je 900 kilograma, a možete ga postaviti u sobu ili dvorište. Bit će vam dovoljno 12x6 m prostora za ovaj zaista inovativan način spavanja.

 

Ako nemate mjesta u sobi za ovakve krevete možete si kupiti jedno skladište u koje bi smjestili svoj oblak za spavanje ili možete odabrati krevete iz Perfectinog asortimana - izbor je opet na vama.

Perfectini kreveti prilagođeni su uobičajenim veličinama spavaćih soba, a jednako su udobni.

Pogotovo kolekcija koja je ime dobila po svjetskim metropolama pa tako možete spavati na New Yorku, Berlinu ili Londonu.

A jastuk uz Berlin?