KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Organizirajte svoj noćni ormarić

Organizirajte svoj noćni ormarić

Datum objave: 2019-11-13 13:42:18 +0100

Neki vole da na njemu stoji samo noćna svjetiljka, neki ga vole ukrasiti s uokvirenim fotografijama svih članova obitelji i kućnih ljubimaca. Neki vole da je sve čisto, minimalistički, drugi vole sasvim suprotno - da je natrpano i pomalo kaotično.

Kojoj god skupini pripadate, vjerujemo da ćete se složiti s nama da je dobro opremljen noćni ormarić ovdje da nam olakša odlazak na spavanje, pružajući prostor za praktično odlaganje i pohranu stvari.

Prije nego krenete opskrbiti vaš noćni ormarić stvarima koje će vam olakšati odlazak na spavanje, preporučujemo vam da ga najprije ipak očistite od svih nepotrebnih stvari.

1. Noćna svjetiljka

Noćna svjetiljka osnovna je stvar koju svaki noćni ormarić mora imati. Osim svoje osnovne funkcije, rasvjete, igra važnu ulogu i u postizanju određenog ugođaja. Noćna svjetiljka kraj kreveta pružit će vam ugodnu i opuštajuću atmosferu prije odlaska na spavanje. Uz noćnu svjetiljku možete čitati knjigu i manje će vas zaslijepiti svjetlina vašeg uređaja u mraku. Dobro odabrana noćna svjetiljka dodat će dašak stila vašoj spavaćoj sobi.

Dobro odabrana noćna svjetiljka dodaje dašak stila vašoj spavaćoj sobi.

2. Boca s vodom

Tko se želi dignuti iz udobnog toplog kreveta i otići do kuhinje kako bi popio čašu vode u 3 ujutro? Držite bocu s vodom na svojem noćnom ormariću i kada se probudite žedni, olakšanje će vam biti nadohvat ruke. Zašto bi napuštali krevet ako ne morate? Uvijek možete držati bocu vode pokraj kreveta. Kod boca za vodu važno je obratiti pažnju na materijal. Preporučuje se korištenje staklene ili metalne boce za vodu.

3. Balzam za usne 

Uz balzam za usne koji je nadohvat ruke, možete biti sigurni da će vaše usne uvijek biti spremne za osmijeh. Hidratizirajte i zaštitite svoje usne, pogotovo u ovim hladnijim danima. Možete odabrati neki mirisni balzam za usne i tako zaspati uz najdraži miris.

Hidratizirajte i zaštitite svoje usne.

4. Krema za ruke

Suhi zrak, sapun, kemikalije.. od prečestog pranja ruku, do hladnog zimskog zraka, razni su uzroci isušivanja kože ruku. Kad ih već ne možemo u potpunosti izbjeći, možemo ih svakako ublažiti. Njegujte svoje ruke prije spavanja. Nakon što namažete ruke kremom, možete staviti pamučne rukavice.

5. Maramice

Odmah kraj vas kada ih trebate, bez obzira hvata li vas prehlada, ili ste upravo pogledali neki tužan film, ili vas je rastužio završetak knjige. Možete nabaviti ukrasnu kutiju za maramice, ili ju sami izraditi, tako da vam se savršeno uklopi u spavaću sobu.

6. Bilježnica i olovka

Samo što nište zaspali, a kad ono - bam! Upravo vam je sinula odlična ideja. Toliko je dobra da nema šanse da je zaboravite do ujutro! Ili..? Iako vam se u tom trenutku ne čini, postoji velika šansa da ćete ju zaboraviti, ili se je nećete sjećati u potpunosti. Nemojte da vam se to dogodi, držite bilježnicu i olovku u ladici noćnog ormarića. Nikad ne znate kad će vam dobro doći. Možda ćete htjeti zapisati i neke zanimljive snove.

7. Knjiga

Čitanje knjige može vam pomoći da zaspite, može vam pomoći da smanjite razinu stresa kroz smijeh ili suze. Knjige pružaju bijeg od stvarnosti kada vam treba i mogu vam otvoriti različite poglede na svijet. Zgrabite dobru knjigu (ili neku dosadnu, ako će vam pomoći da zaspete brže), ili omiljeni časopis. Veća je šansa da ćete nešto čitati prije spavanja ako imate nešto za čitati pri ruci.

Naš savjet? Birajte tiskane materijale za čitanje ispred e-knjiga. Čitanje e-knjige na uređaju koji emitira blagu svjetlost prije spavanja negativno utječe na vašu sposobnost spavanja i vaše cjelokupno zdravlje.

Držite samo ono najpotrebnije u vašem noćnom ormariću, nemojte dodavati puno nepotrebnih stvari. Volite li svijeće u spavaćoj sobi, slobodno zadržite jednu, no uistinu vam ih ne treba njih pet. Izbacivanje suvišnih stvari iz života oslobađa prostor i energiju za osjećaj sreće.

Ako vam nedostaje prostora za spremanje u spavaćoj sobi, odaberite noćni ormarić s više ladica i upotrijebite ih za pohranu, no imajte jasnu ideju o tome što se događa u svakoj ladici, kako biste izbjegli gomilanje nereda.

Ostaje vam samo da još odaberete koji noćni ormarić iz naše ponude se najbolje uklapa u vaš spavaći prostor

 

Ponuda noćnih ormarića