KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Pobijedite proljetni umor | Dovoljno sna i prozračne spavaće sobe

Pobijedite proljetni umor | Dovoljno sna i prozračne spavaće sobe

Datum objave: 2019-11-13 13:58:45 +0100

Na taj način pomoći ćete svom tijelu i duhu te se revitalizirati za nove obveze. Lakše ćete navečer zaspati, a drugi dan ćete sigurno biti odmorniji i spremniji za aktivnosti. Drugi savjet za aktivnije proljeće je i lagana prehrana koja je bazirana na ugljikohidratima koji se sporije razgrađuju, poput integralnog kruha, koji će vam dati dovoljno energije (dok će brzo razgradivi ugljikohidrati poput gaziranih sokova samo nakratko podići energiju i brzo izgubiti svoje djelovanje). Nastojte, također, unositi dovoljno vode i tekućine, te voća i povrća.

Uredite i osvježite svoju spavaću sobu

Duži i topliji dani izvrstan su preduvjet za nove aktivnosti, od kojih jedna može biti i obnavljanje ili uređivanje spavaće sobe. Priprema za kvalitetan san tijekom noći bit će osnovni uvjet za ispunjavanje istog. Kreveti trebaju biti očišćeni, madraci prozračeni, a cijeli prostor osvježen. Ako vam je potrebno, odvažite se i na dekorativnu promjenu, iako to značilo samo kupnju nove posteljine. Na taj ćete način uspjeti stvoriti sebi ugodan prostor u kojem ćete jednostavno zaspati i tijekom noći prikupiti dovoljno energije koja će vas ispunjavati tijekom dana. Ako se umor nastavi kontinuirano pojavljivati te vam onemogućavati djelovanje tijekom dana, preporučaju se konzultacije s liječnikom zbog mogućnosti zdravstvenih poremećaja u snu.

Kako biste se pripremili za dolazak proljeća i izbjegavanje uobičajenog umora, nastojte lagano mijenjati svoje životne navike iz zimskog razdoblja. Počnite jesti manje obroke, unosite više tekućine, više se krećite i bavite fizičkom aktivnošću, a noć ispunite kvalitetnim i snom na dobrom madracu u prozračenoj sobi. U vrlo kratkom vremenu ustabilit ćete svoje životne navike i osigurati jednostavno funkcioniranje tijekom dana. Umor će, uz lijepo vrijeme i uživanje u visokim temeperaturama, postati tek stvar prošlosti.