KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Prednosti boxspring kreveta

Prednosti boxspring kreveta

Datum objave: 2019-11-13 14:24:53 +0100

Boxspring kreveti u Hrvatskoj su relativna novost i u posljednje vrijeme jako često se priča o njima. No, jednako tako, malo tko uistinu zna što su boxspring kreveti i što su njegove prednosti, odnosno mane.

Mane?
Pa da, svaka stvar uvijek ima i prednosti i barem pokoju manu, a za početak ćemo vam ispričati što su to uistinu boxspring kreveti i koje su njegove najveće prednosti.

Kada bi doslovno preveli riječ boxspring, dobili bi složenicu kutija s oprugom. Te dvije riječi zapravo jako dobro opisuju o čemu se tu radi. 

Klasičan boxspring krevet se sastoji od stabilnog drvenog okvira, takozvanog „box-a“, odnosno postolja s integriranim bonel oprugama zbog kojih je podnica suvišna. Na njega dolazi madrac s džepićastom opružnom jezgrom koji omogućava udobnost, a kako bi se dobila još veća udobnost i visina na njega dolazi nadmadrac od hladno lijevane pjene, visokoelastičnog materijala ili lateksa.

Boxspring kreveti najsličniji su hotelskom načinu spavanja, a upravo ta veća visina i povećana udobnost njegove su prednosti te ujedno razlog zašto su i u Hrvatskoj u kratko vrijeme postali vrlo popularni.

Naime, boxspring kreveti desetljećima su u Americi, Velikoj Britaniji i Australiji najpopularniji način spavanja. Posebnost boxspring kreveta je i njegova visina od 55 do 60 centimetara koja omogućava lakše lijeganje i ustajanje.

Naime, iako sama riječ "box" aludira na ladicu, to ne znači da boxspring krevet ima ladicu, odnosno spremište.

Dapače, postoje boxspring kreveti bez ladice, kao i oni sa sandukom za posteljinu, rasvjetom ili pak elektromotorom za podešavanje idealnog položaja tijela.

Jednako tako treba razlikovati boxspring baze i boxspring krevete. Naime, kod boxspring baza poput našeg modela Orlando, madrac kupujete odvojeno i njega možete birati po želji.

Kod boxspring kreveta zapravo kupujete all-in-one, dakle, krevet zajedno s madracem i nadmadracem za povećanu udobnost. 

Perfectin najprodavaniji krevet je upravo boxspring krevet, i to New York, koji je postao apsolutni bestseller na tržištu od kada se pojavio 2015. 

Udobnost ovog kreveta satkana je od mnoštva slojeva od kojih je ovaj krevet napravljen. U prvom sloju, u bazi kreveta ugrađena je letvičasta podloga koja je obučena u tkaninu. Madrac s džepićastom jezgrom potvrđuje tu udobnost, a u ponudi su i opcije izbora finalne udobnosti između tvrđeg nadmadraca od hladno lijevane (HR) pjene ili mekšeg od elastične (memory) pjene. Krevet u bazi posjeduje 2 bočne ladice za spremanje stvari.

Kad smo kod prednosti, takvi kreveti mogu se tapecirati u koju god boju i materijal želite, bolje se provjetravaju od klasičnih kreveta, pa je zbog toga ugodnija mikroklima kod spavanja, a mnogi kažu da su primjetili i da su izdržljiviji i dugotrajniji.

A mana boxspring kreveta?

Viši su, teži i pomalo robusniji od klasičnih kreveta, a zbog baze s oprugama ladice u boxspring krevetima puno su manje i teže dostupne nego u krevetima s podnicama.

Stoga ako vam treba veliko i lako dostupno spremište, onda je krevet s podnicom i madracem puno bolja opcija, a izvrsna opcija su kreveti s boxspring bazom kod kojih možete birati vrste madraca.

Koji odabrati? 

Odluka je uvijek na vama i zato je najbolje leći i isprobati što vama najviše paše. A kako se isprobavaju madraci? A to je priča koju možete saznati na ovom linku.

Fotografije: Pinterest, Perfecta Dreams
Piše: Boba Blašković