KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Razgovarate li s partnerom u krevetu?

Razgovarate li s partnerom u krevetu?

Datum objave: 2019-11-13 13:49:01 +0100

Postoji toliko stvari koje mogu očvrsnuti ljubavnu vezu, a u današnjem užurbanom svijetu, pronaći slobodno vrijeme koje ćete kvalitetno provesti s partnerom ponekad može biti nemoguća misija.

A kako u "Nemogućoj misiji" Tom Cruise uvijek nađe rješenje, tako vam i mi nudimo rješenje za pronalazak vremena samo za vas i partnera.

Odgovor leži u razgovorima u krevetu (eng. pillow talk).

Zašto bi trebali razgovarati baš u krevetu?

Za većinu bračnih i ljubavnih parova jedini trenutak kada imaju vremena za sebe je netom prije spavanja.

Zato je važno znati kako kvalitetno iskoristiti ovo vrijeme kako bi se zbližili s partnerom i nadoknadili propušteno vrijeme.

Razgovori u krevetu ili ti ga razgovoru na jastuku zapravo su razgovori koje vodite s vašim partnerom kada ležite u krevetu jedan do drugog.

Jedna od najvažnijih stvari koje možete dobiti ovim razgovorima je izgradnja čvršćeg odnosa u ljubavnoj vezi. Samo slušanje partnera smirenim glasom može vas umiriti i pomoći vam da se oslobodite stresa i pritiska prikupljenog tijekom lošeg dana.

Isto tako, iskrenom i otvorenom komunikacijom možete produbiti vaš ljubavni odnos jer je to ipak vrijeme kada imate vremena samo za sebe, bez ikakvih ometanja.

Možete provesti i cijeli dan s partnerom, a svejedno imati osjećaj kao da niste izmijenili ni jednu riječ jer nije isto provesti vrijeme s partnerom kad su pokraj vaš još i djeca, prijatelji i rodbina.

Nekoliko istraživanja je čak potvrdilo da su parovi koji često razgovaraju u krevetu emocionalno povezaniji od onih koji u krevet odu samo spavati.

Zabranjene teme u krevetu

Izbjegavajte razgovore o financijskim problemima, nepravednosti u svijetu i o politici

Kao u svemu u životu, postoje dobre i loše teme za razgovor u krevetu. Neki razgovori mogu vam dati osjećaj kao da ste se popeli na najviši vrh svijeta, dok vas drugi mogu učiniti bezvoljnima, iscrpljenima i ocijeđenima.

Izbjegavajte razgovore o financijskim problemima, o nepravednosti u svijetu ili o politici. Na ove probleme nitko ne može utjecati i teško da ćete ih riješiti prije spavanja. Ako ćete samo cmizdriti o nepravednom životu, oboje ćete se probuditi iscrpljeno ujutro.

Teme koje čine razgovor u krevetu savršenim

Pitate se koje su teme kao stvorene za pričanje na jastuku? Ovdje ih imamo čak pet!

Pričajte o svojem danu, o budućim planovima i podijelite koji kompliment

1. Pričajte o svojem danu

Otvorite se jedno drugom i podijelite svakodnevne sitnice.

Razgovarajte o svojem danu, o lošim i dobrim trenucima te o trenucima koji su vam izmamili osmijeh na lice. Osjećat ćete se povezanijima jer ćete tako ostaviti manje prostora za nesigurnost i ljubomoru.

No, kao što smo prije rekli, ovo nije vrijeme za razgovor o najtežim temama koje vas dovode do ludila. Emocije će se zbog negativnih misli dodatno pojačati i nećete moći zaspati.

2. Romantična sjećanja

Jedno od boljih sjećanja vam je kada ste s partnerom otišli na more i cijeli tjedan bili sa sve četiri u zraku? Ili kad vam je na putu k rodbini pukla guma na autu i čekali ste vučnu službu cijelih četiri sata?

Pričajte o takvim trenucima. Iako su se neki trenuci tada činili kao bezizlazne situacije, danas ih se s osmijehom prisjećate.

Prisjetit ćete se svega kroz što ste zajedno prošli u životu i oboje ćete se osjećati sretnijima i povezanijima.

3. Podijelite koji kompliment

Kada ste zadnji put dali kompliment partneru? Ponekad sve uzimamo zdravo za gotovo i komplimenti nekako iščeznu iz naše svakodnevne komunikacije.

Ako vam je danas tijekom jutarnje kave partner izgledao neodoljivo (a ni sami ne znate zašto), podijelite to s njim. Izmamit ćete mu veliki osmijeh na lice.

4. Razgovorajte o budućim planovima

Ako oboje naporno radite i jedva se viđate, pokušajte isplanirati zajednički odmor! Razgovarajte kamo bi željeli otići na godišnji odmor, što bi sve trebali kupiti, npr. nove krpice i što ćete sve raditi na odmoru.  

Isplanirajte savršeni godišnji i otiđite spavati sa sretnim mislima.

5. Prihvatite tišinu

Ponekad nećete imati potrebu za razgovor ili nećete imati o čemu pričati. To je sasvim u redu jer razgovor u krevetu može biti i ležanje pokraj partnera, držanje za ruke ili grljenje.

I to u potpunoj tišini.To je zato što fizički kontakt pruža osjećaj sigurnosti koji nas opušta i pomaže nam da lakše zaspimo.

Ležanje u krevetu s partnerom i razgovaranje o proteklom danu, problemima, pa čak i o vašem odnosu može očvrsnuti vašu ljubavnu vezu i pomoći da lakše zaspite.

A i sama pomisao da vas netko sluša već zvuči zaista dobro, zar ne?

Jastuci za gugutanja u krevetu