KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Romantično uređenje spavaće sobe

Romantično uređenje spavaće sobe

Datum objave: 2019-11-13 13:53:27 +0100

Vi ste u dugoj i sretnoj vezi? Ili ste odnedavno zaljubljeni?

Pred vama je važan dan - Valentinovo, kojeg slavimo 14. veljače.

I iako mi podržavamo onu frazu - "neka je svaki dan Valentinovo" - moramo priznati da je se često ne držimo.

Zbog brojnih obaveza, briga i životne kolotečine, često zaboravimo na romantiku. Partneru rijetko kada kažemo "volim te", poklonimo cvijet ili pokažemo neki drugi znak pažnje.

Valentinovo je idealan dan da se malo podsjetimo na to kako je lijepo pružiti znak ljubavi i zahvalnosti voljenoj osobi.

To ne moraju biti skupi pokloni ili putovanja.

Dovoljno će biti da na jednu večer u vašem domu stvorite romantičnu atmosferu u vašoj spavaćoj sobi i provedete večer zajedno. 

U nastavku pročitajte naše ideje za uređenje spavaće sobe za čarobno Valentinovo. Nije ništa teško ni skupo, već zahtijeva malo truda, dobre volje i puno ljubavi <3 :)

1. Osvjetljenjem stvorite romantičnu atmosferu

Želite li uistinu romantičnu atmosferu, zaboravite na funkcionalnu rasvjetu uz koju bi mogli čitati novine. Potrebno vam je prigušeno osvjetljenje koje će stvoriti ugodnu atmosferu u spavaćoj sobi.

Ako nemate baš mnogo opcija za osvjetljenje, uzmite noćne lampice koje imate i postavite ih u kuteve sobe da dobijete zanimljivu igru svjetlosti i sjene.


Preuzeto s: http://www.dupindesign.xyz/christmas-lights-for-bedroom/

Božićne žaruljice također možete iskoristiti za stvaranje posebnog ugođaja. Možete primjerice njima napraviti srce na zidu. Nije možda spektakularno, ali bit će dovoljno da malo podigne atmosferu. 

Poigrajte se rasvjetom i stvorite romantični ambijent.

2. Romantični ugođaj uz svijeće

Mirisne ili plutajuće, lučice ili u čašama - svijeće će stvoriti romantičnu i toplu atmosferu u spavaćoj sobi. U trgovini možete kupiti svijeće koje su već ukrašene motivima srca i slično, a možete ih i sami dekorirati.

Primjerice, možete kupiti obične bijele svijeće i crvenu vrpcu i dekorirati ih mašnama. Što god da napravili s njima, svijeće su jednostavno, povoljno i efektno rješenje.

I ono najvažnije - garantiraju romantiku.


Stvorite romantični ugođaj uz svjetlost svijeća

3. Mirisom stvorite senzualnu atmosferu

Za potpuno romantični ugođaj, uz prigušenu romantičnu rasvjetu, bilo bi dobro dodati i koju kap eteričnog ulja.

U aromalampicu dodajte vode, upalite lučicu i dodajte eterična ulja. Koja ćete ulja koristiti ovisi o vašem ukusu, ali mi preporučujemo ylang ylanga, jasmin, mirise cimeta, vanilije, lavande te slatke naranče. 


Pobudite strasti pravim mirisima

 

U manjim količinama možete koristiti pačuli i sandal.

Uz ove mirise u spavaćoj sobi lakše ćete se opustiti, ali i pobuditi strast.

4. Osmislite glazbenu kulisu

Uredili ste sobu, svjetlo je prigušeno i šire se opojni i senzualni mirisi jasmina i sandala ili topli mirisi cimeta. No, još niste gotovi. 

Za potpuni ugođaj treba vam romantična kulisa, a to je naravno - glazba.


Glazba je savršena zvučna romantična kulisa

 

Što se tiče izbora glazbe, ostavljamo ga vama. Nemojte se opterećivati stereotipima i odaberite ono što vam se sviđa. Ako je to žestoki rock'n'roll - to je to.

5. Pokažite da vam je stalo

Posljednji i možda najvažniji savjet koji imamo za vas je da pokažete da vam je stalo.

Živimo u užurbanom, komercijaliziranom svijetu, često smo lijeni ili prekomotni da pokažemo našem partneru koliko nam je stalo do njega ili nje.

Valentinovo je dan kada bi se mogli ipak dići s kauča i napraviti nešto posebno što će vašem dragom ili vašoj dragoj izmamiti osmijeh na lice.

Ne morate komplicirati ili mnogo trošiti.

Ali možete si dati truda i učiniti ovo Valentinovo posebnim.

Postavi nam pitanje