KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Savjeti za stayling apartmana - priča iz prvog lica

Savjeti za stayling apartmana - priča iz prvog lica

Datum objave: 2019-11-13 14:25:30 +0100

Kažu da je prvih 5 sekundi ključno, da na temelju njih sudimo o ljudima, prostorima, hrani, ambijentima… Prvi dojam strašno je važan i na podsvjesnoj razini utječe na naše mišljenje, sudove, ocjene kažu psiholozi. Kako prvi dojam utječe na ocjene gostiju i na apartmane ispričala nam je Boba Blašković sa Dbloga koja je s nama iz tjedna u tjedan podijelila svoju priču i savjete oko uređenje apartmana. Boba je za svoj apartman izabrala naše krevete Orlando i Vox i madrace Ariston, a evo što kaže o stajlingu interijera i sitnicama koje čine razliku.

Jedno je sigurno. Sezona nije baš najbolja, konkurencija je ogromna, a sitnice uistinu čine razliku. Evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći kako kod apartmana i brendiranja, fotografiranja nekretnina, tako i kod uređenja i nekih sitnica koje čine razliku…

1. STVORITE PRIČU – BRENDING
U današnje vrijeme kada je konkurencija velika, moramo se izdvojiti od gomile. Ne moramo biti zato dosadni, naporni, provokativni, imati najniže cijene… Nego moramo znati tko je naša ciljana publika i što im želimo poručiti.
Kada smo kretali s Allorom htjela sam da na neki suptilni način gostu damo dobrodošlicu i ispričamo nešto o sebi.
Za ime apartmana smo odabrali Alloro – lovor na talijanskom. Zato što se apartman nalazi u pulskom gradskom parku Monte Zaro u kojem rastu lovori i ima jako puno zelenila.
Kroz priču o lovoru, htjeli smo započeti i priču o kvartu Monte Zaro koji je u doba Austro-ugarske bio znanstveni centar s zvjezdarnicom, a njime je trebao prolaziti i nulti meridijan, umjesto londonskog Greenwicha.
Dio brendinga je i logo, vizitke, posebne posvete, ali i vizualna prepoznatljivost interijera i dosljednost.

2. DEKORACIJE KOJE SE PROVLAČE INTERIJEROM
Jedan lijep kutak za fotkanje u stvarnom životu ništa ne znači. Ne živimo u Instagramu i Pinterestu, nego nas zapravo zanima koliko je nešto funkcionalno, praktično, udobno… Zato naš apartman nismo htjeli zatrpavati fotogeničnim detaljima i dekoracijama koje bi smanjile funkcionalnost prostora, nego smo dekorativnost ostavili za zidove.
No što poručiti na svim tim ogromnim, visokim bijelim zidovima? Nešto o nama. Nešto zbog čega će se gost osjećati dobrodošao.
Moja mama obožava cvijeće. Moj tata je spretan čovjek. Moja sestra voli fotografije i slike. Moj suprug voli šetati po prirodi i otkrivati nova mjesta. Moja djeca mi vole brati cvijeće. A ja volim raditi nešto kreativno. I mislim da cvijet svakome može popraviti dan.
I zato smo odlučili da se cvijeće “popne na zidove”. Umjesto reprodukcija i plakata, odlučili smo se za pravu stvar.
Tijekom proljeća moja djeca su u svim našim šetnjama po Sljemenu, Žumberku, Jarunu ili Puli brala cvijeće, a ja sam ga prešala i radila herbarij.
Kupili smo gomilu okvira za slike, iskoristili masu okvira koje smo već imali te po cijelom stanu postavili desetke plitkih polica s okvirima za slike.3. PRIRODNI MATERIJALI I NEUTRALNI TONOVI
S njima teško čovjek može pogriješiti. Zato smo mi pri uređenju išli na jednostavne prirodne materijale i boje. Puno bijele, malo crne i akcenti u sivoj, bež i zlatnoj boji.
Kamen, drvo, stari stogodišnji parket, štukature te trendovski detalji u zelenom mramoru, terazzu, juti…
…te divni Perfectini kreveti u sivoj-bež dakota tkanini te satenska hotelska posteljina.


4. MIX & MATCH
Nešto novo, nešto staro, nešto skupo, nešto jeftino…
Kada je budžet limitiran, treba kombinirati i jeftine, vintage, no name, DIY stvari s nekim skupljim i prepoznatljivim.
Našem Alloru dojam je sigurno popravio dizajnerski luster, ali i neki drugi pažljivo odabrani komadi na raznim popustima i akcijama, ali svakako i divni raskošni Perfectini Orlando kreveti.
Treba si dati vremena i istražiti tržište, iskoristiti sve akcije i popuste…

5. PAR KOMADA S KARAKTEROM
Kako izbjeći da sve izgleda kao da je iz kataloga s namještajem? S osobnošću, karakterom…
Tradicija uvijek uz sebe veže emocije, tako da svakako razmislite o nekom detalju s osobnijim pečatom, poput stare bukalete, starinskog ćupa, vaze s cvijećem...

Piše: Boba Blašković, Dblog

Fotografije: Samantha Milotić, Vanja Benazić, Moon-lights

TRK NA NAŠE MADRACE