KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Set za spavanje: što ponijeti sa sobom na godišnji odmor?

Set za spavanje: što ponijeti sa sobom na godišnji odmor?

Datum objave: 2019-11-13 13:44:15 +0100

Došlo je i to vrijeme! Godišnji odmor!

Kamo ćete ići? Nekamo na more ili izvan granica Lijepe Naše? 

Sigurno jedva čekate da se bučnete u moru

No prije uživancije, trebate se i spakirati! A pakiranje pred odlazak na putovanje ponekad zna zadati veliku glavobolju i stres pa većina zaboravi spakirati ono najvažnije. Između ostalog to je i set za spavanje!

Zašto bi na godišnji trebali uzeti set za spavanje?

Iako je cilj svakog godišnjeg odmora uživancija i opuštanje, većina upravo tada ima problema sa spavanjem. Razlog su nepoznati mirisi, neugodni materijali jastučnice i posteljine, premali ili pretvrdi jastuci, kvrgavi madrac, pa i nepoznati vanjski zvukovi. 

A budimo realni, ako se nećete dobro naspavati, sumnjamo da ćete svakog dana biti za akciju i zabavu.

Pa bilo da spavate kod prijatelja, u hotelu, apartmanu ili negdje drugdje, evo što bi se sve trebalo naći u vašem koferu  

1. Jastuk

Kad se na nešto naučite, teško se naviknuti na nešto novo. Pogotovo u roku nekoliko dana. Koliko god to glupo zvučalo, vaš jastuk je samo vaš! Znate kako ga namjestiti za savršeno spavanje, a i taman je one debljine i mekoće koje vam najbolje odgovara. 

S jastukom koji vam odgovara, bolje ćete spavati

Upravo je zato jastuk prvi na našem popisu seta za spavanje jer ako ćete spavati na krivom, moguće je da ćete patiti od bolova u vratu, ramenima ili čak migrene. A to svakako nije savršeni godišnji. 

Ako niste zadovoljni kvalitetom jastuka, slobodno pogledajte našu ponudu jastuka. Imamo jastuke od technogela koji vas tijekom ljeta hlade, pa one od memorijske pjene, hladno lijevane pjene, lateksa...
 
Budući da technogel hladi, ovi jastuci pa i technogel madraci sve su traženiji u ljetnom razdoblju. Prava su mala klima za krevet jer brzo i učinkovito odvode toplinu i smanjuju tjelesnu temperaturu do dva stupnja. 

Jastuk Delux s gel jezgrom

2. Nadmadrac  

Zašto sa sobom ponijeti nadmadrac? Pa tko zna kakav će vas krevet zadesiti u hotelskoj ili apartmanskoj sobi? Kvrgavi, premekani, pretvrdi? A još k tome… tko zna tko je već sve spavao na njemu.

Iako su plahte i posteljina čiste (nadamo se), ipak je nekima nelagodno “dijeliti krevet s neznancima”. Vjerovali ili ne, nekima je spavanje u tuđem krevetu kao dijeljenje četkice za zube!

U ponudi nadmadraca imamo one rađene od memory pjene - savršene za one koje pate od bolova u leđima, hladno lijevane pjene - za one koji vole spavati na tvrđim madracima i one od elastične i prozračne perforirane latex pjene za one koji se noću pretjerano znoje.

Ako se pitate kako ćete cijeli nadmadrac stisnuti u kofer, budite bez brige. Nadmadraci su kompaktno pakirani i vrlo lako ih možete staviti u neku vrećicu 

Perfecta nadmadraci

3. Plahta i jastučnica

Za one sklone alergijama ili iritaciji kože, dodatna plahta i jastučnica neizostavan su dio seta za spavanje. Tako će izbjeći moguće alergije od deterdženta, omekšivača ili samog materijala hotelske posteljine

Plahte i jastučnice preporučuju se i onima koji teško spavaju na novim mjestima jer će im poznati miris i materijal pomoći da lakše utonu u san.

Ako se u potrazi za novom posteljinom, u ponudi imamo posteljinu Mirjane Mikulec. Izrađena je od visokokvalitetnog materijala i inspirirana je tradicionalnim posteljinama kakvu su imale naše bake!

4. Čepići za uha 

Hoteli i apartmanska naselja mogu biti ispunjeni neobičnim zvukovima. Pogotovo onim vanjskim kada je u pitanju veselo društvo koje se u 3 ujutro vraća u svoje hotelske sobe. 

I takvi su zvukovi jedan od glavnih uzroka koji nam remete san. 

Pozadinski zvukovi nedaju nam spavati

Savjetujemo da sa sobom ponesete čepiće za uši ili na mobitel instalirate aplikaciju koja će tijekom noći puštati bijeli ili rozi šum

5. Maska za spavanje

Što ako u apartmanskoj sobi nemate zavjese na prozorima? Ili su rolete na izmaku snaga pa kroz njih dopiru blještave zrake sunca? Mislite se svakog dana buditi ranom zorom

Ako vam to nije želja, uzmite masku za spavanje!
 
Za kraj smo ostavili još jedan savjet. I to onaj najvažniji. Nemojte se živcirati na godišnjem odmoru. Ostavite sve probleme kod kuće.

Iskoristite vrijeme najbolje što možete i vratite se kući napunjenih baterija

Skombinirajte svoj set za spavanje