KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Spavanje na boku: koji jastuk za spavanje odabrati

Spavanje na boku: koji jastuk za spavanje odabrati

Datum objave: 2019-11-13 13:54:13 +0100

Jeste li ikada razmišljali o tome u kojem položaju najčešće spavate te imate li s obzirom na to - odgovarajući jastuk?

Vjerujemo da niste, jer većina nas jastuk uzima zdravo za gotovo.

No, činjenica je da, ako dovoljnu pažnju ne posvetite izboru jastuka, mogu se javiti problemi s vratom, glavom i kralježnicom.

A kakav jastuk vam odgovara ovisi najviše o vašem položaju spavanja.

U nastavku saznajte kakav jastuk je idealan za vas ako spavate na boku.

Bočno spavanje i njegove mane

Spavanje na boku je jedno od najčešćih i najboljih položaja za spavanje jer prati prirodnu zakrivljenost kralježnice.

No često se zbog pogrešnog odabira jastuka javljaju bolovi u ramenima, rukama i vratnoj kralježnici.

Razlog tome je što između vrata i madraca ima previše praznog prostora pa je glava u preniskom položaju na ostatak tijela. Tako se stvara pritisak na ramena i naprežu se leđni mišići.

Pa kakav će jastuk biti najbolji za osobe koje spavaju na boku?

Jastuk bi trebao biti srednje tvrdoće kako pružao potrebnu podršku.

Osim toga, važno je ispuniti prazan prostor između vrata i madraca jer ćete tako značajno smanjiti bolove u leđima. Zato se spavačina na boku preporučuje i nešto viši jastuk (do 16 cm).

Idealan jastuk za spavače na boku mogao bi biti naš Latex jastuk visok 14 centimetara.


 

 

Latex je visokoelastični materijal koji ima sposobnost ravnomjernog raspoređivanja pritiska te kod spavanja pruža glavi i vratu optimalnu potporu.

Uz ovaj jastuk, osobama koje spavaju na boku preporučujemo i jastuk Perfecta Technogel Classic


 

Zahvaljujući naprednom Techogelu, jastuk se samostalno oblikuje prema fizičkoj strukturi korisnika, a posjeduje unikatna toplinska, elastična i higijenska svojstva.

Memory pjena, latex ili gel jezgra?

Vrstu punjenja odaberite prema isključivo o vama i vašim preferencijama. Neka od popularnijih punjenja su memory pjena, latex i gel jezgra.

Ako ste alergični na grinje ili prašinu, odaberite latex. 

Latex pjena je antibakterijski materijal u kojem nema gljivica niti bilo kakvih mikroorganizama, a nisu upotrebljavani niti pesticidi tijekom njegove proizvodnje.

Uz to, latex je ugodno prozračan i optimalno regulira klimu za spavanje - ljeti je hladniji, a zimi topliji.

Potpuno novi doživljaj spavanja možete doživjeti na Technogel Perfecta jastucima. Technogel se oblikuje samostalno prema fizičkoj strukturi korisnika te se savija u svim smjerovima prenoseći pritisak jednako na cijelu površinu, čime se smanjuje pritisak na područjima podvrgnutima intenzivnom stresu.

Jastuci od memory pjene također su jako popularni, a njihovo je glavno obilježje da  “pamti” oblik tijela i oblikuju se prema njemu. Na taj način postiže se najefikasnija raspodjela težine te se smanjuje pritisak na kralježnicu.

Ako tražite još više od jastuka za spavanje, tu je Jastuk Green od memory pjene obogaćen ekstrakom aloe vere. 


 

Aktivni, prirodni sastojci ove neprocjenjivo vrijedne biljke aktiviraju se sa svakim pokretanjem našeg tijela te tako osiguravaju svježinu, udobnost, zaštitu i njegu tijekom spavanja.

Koji god jastuk odabrali, ne zaboravite kako je savjet da se jastuci mijenjaju svake dvije do tri godine iz higijenskih razloga. Vijek im možete produžiti pravilnim održavanjem.

Nabavite dodatne jastuke za podršku tijelu

Uz jastuk koji će pružiti dobru potporu za vrat, osobe koje spavaju na boku bi trebale razmisliti o nabavci dodatnih jastuka koji će biti potpora i drugim dijelovima tijela.

Za početak, jedan jastuk bi trebao uvijek biti između koljena. Tako ćete osigurati potporu bokovima i držati ih u pravilnom položaju.


Fotografija: http://dearjane.com.au/

 

Jastuk za koljena bi trebao biti dovoljno čvrst, ali opet ne prečvrst kako se ne bi stisnuo pod pritiskom. Cilj je imati jednu nogu u povišenom položaju, a premekani jastuk će ovdje biti beskoristan.

Drugi jastuk bi trebao biti podrška leđima jer spavanjem na boku stvarate i dodatni pritisak na kralježnicu. Odaberite čvršći i što veći jastuk kako bi vam pružio pravu razinu podrške.

Sve u svemu, kada je u pitanju pronalaženje najboljeg jastuka uzmite u obzir njegovu čvrstoću i vrstu punjenja.

Naravno, bitna  je i cijena, ali kada je o jastuku riječ isplati se uložiti u kvalitetniji proizvod. Isto vrijedi i za madrac.

Ako ste u potrazi za novim jastukom ili madracom slobodno dođite u jednu od naših trgovina :)

Naši stručni prodavači će vam vrlo rado pomoći oko svih pitanja.

Nađite jastuk za sebe