KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Spavati kao na godišnjem odmoru

Spavati kao na godišnjem odmoru

Datum objave: 2019-11-13 13:58:27 +0100

Baš ste se vratili s godišnjeg odmora. Nikad se niste tako dobro naspavali kao u tom hotelu. 
 
Da, jedan od razloga čvrstog sna sigurno je bilo i to što niste išli na posao.
 
No osjetili ste da je vašem tijelu odgovarao i madrac. Nekako, bilo je udobnije nego kod vas doma.
 
Razlog je sljedeći: hoteli si ne mogu priuštiti madrace loše kvalitete. Kada kupuju ne gledaju na to koji je njima udobniji, šef nabave se ne izležava u salonu zajedno s direktorom da shvate na kojem im je bolje spavati. 

I za skakanje djece i parove od 300 kila

Kada šef nabave hotela kupuje madrace zna da taj madrac nijedan gost neće paziti kao onaj svoj kod kuće. Zna i da će ti isti gosti svojoj djeci dopustiti da po njemu skače, kao i da će neki gosti, ponekad i njih dvoje koji spavaju na istom krevetu imati i do 300 kilograma. 
 
Da ne spominjemo neke druge ideje koje ljudima na godišnjim odmorima i poslovnim putovanjima padaju na pamet.

Čvrste opruge

Veliki hotelski lanci zbog svih tih praktičnih razloga uzimaju kvalitetnije madrace čije opruge ne iskaču tako lako. Npr. madraci s "bonnell" žičanom opružnom jezgrom  koja je sastavljena od opruga međusobno spojenih spiralnim čeličnim savitljivim žicama zbog čega se gibanje prenosi po cijelom madracu čest su izbor hotela. 
 
Madraci koje češće biraju veliki hotelski lanci punjeni su pjenom. U Perfecti madraci se izrađuju od tri vrste pjene: hladno lijevane pjene, visco elastične pjene i poliuretanske pjene. Upravo je poliuretanska pjena je odličan izbor hotela jer je otporna na starenje i insekte.

Lateks iz kaučukovca

Uz madrace punjene pjenom hoteli često biraju i madrace od lateksa. Ne, lateks nije samo ona pripijena “koža”. Lateks je prirodan materijal, a dobiva se zarezivanjem tanke kore stabla kaučukovca. Pjena od lateksa je antibakterijski materijal,  a takav madrac osigurava dobru provodljivost vlage te normalnu cirkulaciju zraka.
 
Vrlo je moguće da ste svoj odličan san odsanjali na madracu od pjene ili onom od lateksa.
 
Takve madrace izrađuju se i u Perfecti. Samo ih treba doći isprobati.
 

Postavi nam pitanje