KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Što bi trebali ponijeti sa sobom za bolji san na godišnjem odmoru?

Što bi trebali ponijeti sa sobom za bolji san na godišnjem odmoru?

Datum objave: 2019-11-13 13:50:10 +0100

Napokon je došlo i vaše vrijeme za godišnji odmor.

A kako se namjeravate odmoriti? Otići nekamo što je dalje moguće od poznatog vam okruženja?

Pa to je dobra ideja. No moramo vam reći da iz takvog odmora često nastane i prava noćna mora.

Naime, mnogi imaju problema sa spavanjem na novim mjestima. Čak i u najluksuznijim hotelima.

Razlog je nepoznato mjesto, nepoznati mirisi i ne tako udobna posteljina ili jastuk.

Pa kad ste se već toliko potrudili oko organizacije cijelog odmora, mi ćemo vam pomoći u organizaciji putne torbe. To jest u stvaranju malog paketa prve pomoći za spavanje smiley

Na godišnji ponesite svoj krevet

Iako nije moguće da stvarno uzmete svoj krevet sa sobom (iako bi to bilo presavršeno rješenje), sa sobom možete ponijeti njegovu udobnost.

1. Jastuk

Jastuci u hotelskim sobama ili apartmanima često su nekvalitetni i punjeni spužvom ili drugim materijalom kojeg je stvarno teško namjestiti za savršen položaj glave. A kvalitetan jastuk je bitan za spavanje baš kao i madrac.

Jer pravi jastuk omogućit će vam kvalitetan san i odmor, a onaj krivi će stvarati bolove u vratu, ramenima, migrenu i druge probleme. Znamo da more liječi sve, no sigurno se ne želite susresti s ovakvim bolovima na godišnjem odmoru.

Ako se želite probuditi s osmijehom na licu, uzmite svoj jastuk na godišnji :)
Ako se želite probuditi s osmijehom na licu, uzmite svoj jastuk na godišnji :)

 

A ako još niste zadovoljni s kvalitetom svog jastuka, slobodno pogledajte našu ponudu jastuka i ponesite ga sa sobom na odmor. Možete birati između technogela, memorijske pjene, hladno lijevane pjene, lateksa, a od oblika imamo anatomske i klasične.

U zadnje vrijeme najtraženiji su jastuci s gel jezgrom (pogotovo u ljetnom razdoblju) jer vrlo brzo i učinkovito odvode toplinu i smanjuju tjelesnu temperaturu do dva stupnja. Dakle s njima ste u teoriji ponijeli i malu klimu za krevet smiley

Jastuk s gel jezgrom - Perfecta
Jastuk Delux
s gel jezgrom

 

A želite li imati jastuk krojen baš po vašoj mjeri? I to vam možemo omogućiti s jastucima Pillowise od vrlo kvalitetne memorijske pjene. U našim salonima se za svakog kupca vrši mjerenje širine ramena, opsega vrata i visine vrata, a rezultat je savršena tvrdoća i oblik jastuka.

Zamislite da s jednim takvim odete na odmor smiley

2. Nadmadrac

Sljedeći na redu je nadmadrac. Kompaktan je, pa ga vrlo lako možete staviti u neku vrećicu i imati ga uvijek pored sebe.

Nadmadrace lako možete spakirati i ponijeti ih bilo kuda sa sobom
Nadmadrace lako možete spakirati i ponijeti ih bilo kuda sa sobom

 

A zašto vam je potreban nadmadrac? Pa, madraci na hotelskim ili apartmanskim krevetima znaju biti istrošeni, kvrgavi i udubljeni, a tko zna koliko je sam madrac star. Ipak smo svjesni da rijetko tko mijenja madrac svakih 8 godina, a kamoli hotelski lanci.

Dakle nadmadrac je sljedeći na popisu. Osim što će vam pomoći u spavanju tijekom odmora, dobro će poslužiti i vašem krevetu.

Najčešće se radi o kompaktnom materijalu koji se pričvršćuje za madrac, a mi u ponudi nadmadraca imamo one rađene od memory pjene i hladno lijevane pjene.

Ako se ne želite buditi s bolovima u leđima, preporučujemo nadmadrac od memory pjene. Memory pjena prilagođava se obliku i temperaturi tijela, opušta mišiće, a kralježnica dolazi u prirodan položaj.

Ako volite malo tvrđe madrace, onda je za vas nadmadrac Orange od hladno lijevane pjene. On je zbog svog sastava nešto tvrđi, ne reagira na toplinu tijela pa se neće potpuno prilagoditi tijelu kao memory pjena, ali će vas hladiti tijekom noći smiley

Nadmadrac od hladno lijevane pjene je malo tvrđi, ali će vas hladiti po noći
Nadmadrac Orange od hladno lijevane pjene

 

No nadmadrac ne morate upotrebljavati samo za krevet smiley Može vam koristiti kao dodatni ležaj ili ga možete koristiti i na kampiranju umjesto neudobne i tanke prostirke.

Udobno spavanje pod zvijezdama, okruženi mirisima i zvucima prirode. Ima što boljeg?

3. Plahta i jastučnica

Ako ipak ne želite uzimati sa sobom dodatni jastuk ili nadmadrac, preporučujemo da se u paketu za prvu pomoć uvijek nađu plahta i jastučnica. Ma može i cijela posteljina.

Zauzimaju malo mjesta, a zbog njihova poznatog mirisa i materijala ćete lakše utonuti u san.

Ipak je bolje spavati na vlastitoj posteljini :)
Ipak je bolje spavati na vlastitoj posteljini :)

 

Dodatna jastučnica i plahta su također savršene za one sklone alergijama ili iritaciji kože koja može nastati zbog raznih deterdženata i omekšivača ili zbog samog materijala hotelske posteljine.

4. Ručnik

Neki hoteli i apartmani ne nude ručnike. No iako ih imaju, nije li ljepše koristiti svoj vlastiti ručnik? Tako da prije nego što se legnete u krevet, otuširajte se i umjesto hotelskog hrapavog ručnika obrišite se svojim mekanim smiley

U našim salonima možete naći i prekrasne ručnike dizajnerice Mirjane Mikulec smiley

Što bi se još trebalo naći u paketu prve pomoći za spavanje?

  • maska za spavanje
  • čepići za uha
  • jastuk za put u obliku slova "U"
  • eterična ulja (lavanda je poznata po svojim opuštajućim svojstvima)
  • mobitel na kojem se nalazi aplikacija za puštanje bijelog šuma od kojeg ćete lakše zaspati

Eto, naš paket prve pomoći je spakiran smiley

Nadamo se da ćete se lijepo provesti na odmoru i dobro se naspavati jer bez kvalitetnog spavanja, nema ni uživanja u odmoru.

Naravno, prije puta dobro se naspavajte kako bi što sigurnije došli na svoje odredište.

Sretan put i ugodne snove vam želimo smiley

Stvorite svoj set za spavanje :)