KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Studenti pozor! 5 stvari bez kojih ne možete normalno živjeti,a ni spavati

Studenti pozor! 5 stvari bez kojih ne možete normalno živjeti,a ni spavati

Datum objave: 2019-11-13 13:44:36 +0100

Početak je rujna, a to znači da još malo i počinje nova studentska godina. Neki su već iskusni i znaju što trebaju ponijeti sa sobom, a neki tek ulaze u svijet odraslih. 

Nakon što ste pronašli stan ili dobili smještaj u studentskom domu (barem se nadamo da ste do sada sve to riješili), vrijeme je da selidbu. Osim hrpe odjeće, cipela i detalja kojima ćete ukrasiti sobu, malo tko razmišlja o stvarno bitnim stvarima.

Što vas sve očekuje u novom studentskom životu?

Kao prvo, čeka vas suživot s cimerima. To je potpuno drugačije iskustvo od onog kad živite s roditeljima koji imaju živaca za svaku vašu nebulozu.

U novom životu očekuje vas suživot s cimerom

Kao drugo, vrlo je vjerojatno da ćete dijeliti sobu s barem još jednom osobom, a to je ponekad prava katastrofa. Baš kada želite učiti, morate ugasiti svjetla spavaće sobe jer je cimer umoran, a što je još gore, cimer je pravi hrkač pa se rijetko kad možete i naspavati

Uz to, krevet je kvrgav i škripi kao da mačka vučete za rep. Prekrasan studentski život može se u tren oka pretvoriti u noćnu moru iz koje ne možete pobjeći sljedećih godinu dana.

Pa da bi pomogli onima koji kreću u novo poglavlje života, napravili smo popis s nekoliko osnovnih stvari koje bi trebali spakirati sa sobom. 

1. Posteljina i plahte za malo daška vašeg doma

Da, da… znamo da ste već spakirali barem tri kofera pa kud još staviti posteljinu i plahte koje ćete ovako i onako imati u stanu. Hm… iznenadit ćete se koliko će vam biti drago što ste sa sobom uzeli svoju posteljinu. I to iz mnogo razloga. 

Za početak, zbog poznatog mirisa i materijala osjećat ćete se kao kod kuće i lakše ćete spavati. Isto tako, tko kaže da će vam jedan poplun kojeg ste dobili biti dovoljan? Za svaki slučaj uzmite i dekicu sa sobom.

I na kraju, tko zna koliko je posteljina stara i kojim je deterdžentima oprana. Ako su deterdženti prejaki, mogli bi dobiti i alergijski osip koji vam baš neće pomoći u učenju i upoznavanju novih ljudi.

2. Dobar jastuk glavu čuva

Kvalitetan jastuk važan je za spavanje

Za dobar san, jastuk je jednako važan kao i madrac. Ako spavate na lošem jastuku, moguće je da ćete kroz neko vrijeme osjetiti bolove u vratu i leđima, a nerijetko ćete imati i glavobolje.

Budući da glava teži otprilike pet kilograma jastuk mora biti stvarno dobra podrška, a nekako sumnjamo da ćete u domu naići na nešto bolje od jastuka škrto punjenog komadićima spužve. 

Zato, pamet u glavu i u koferu nađite mjesta za svoj jastuk koji vam ovako i onako pruža najudobnije spavanje ikad

3. Čepići za uha protiv glasnog hrkanja

Već smo i prije rekli kako je suživot s cimerima sasvim novo iskustvo.

Iskustvo za koje se potrebno prilagoditi.

Pa ako ste vi i vaš cimer potpune suprotnosti (npr. za vas je večer vrijeme za opuštanje, a cimeru je vrijeme za učenje), bilo bi pametno da sa sobom uzmete čepiće za uha. 

Tako vam cimer neće smetati ako će učiti na glas, a i neće vam smetati buka iz susjednih soba ako ćete živjeti u studentskom domu. Isto tako, čepići su savršeni lijek protiv glasnog hrkanja

4. Stolna lampica za kasna učenja

Dijelite li sobu s cimerom, pametno je sa sobom ponijeti stolnu lampicu jer tko zna kada će vam doći da pročitate knjigu u krevetu ili kada ćete morati učiti do kasno u noć.

Tako će cimer moći spavati bez da palite glavna svjetla u spavaćoj sobi, a vi se nećete osjećati kao slijepa krtica.

5. Nadmadrac za punjenje baterija nakon napornog dana

Nadmadrac je najbolje rješenje za kvalitetan san

Razmišljate li uopće kakav vas krevet očekuje u studentskom domu li stanu? Ako je sudeći prema onome što čujemo, vrlo je vjerojatno da vas očekuje neki kvrgavi, stari i istrošeni. Ponekad znaju biti pravi jad i bijeda jer su u očima stanodavaca kreveti najskuplja investicija od koje nemaju ikakve koristi. 

A vas studente to nikada ne smeta. Barem ne u početku. U početku ćete ovako i onako malo vremena provoditi u krevetu jer će ipak primarne biti fešte i sklapanje novih prijateljstva. No kada će vas proći početna želja za ludovanjem i kada ćete trebati zagrijati stolicu, shvatit ćete koliko je važno dobro se naspavati.

Znate što vam treba? Nadmadrac! I postoji barem tri dobra razloga zašto je nadmadrac najbolji prijatelj svakog studenta:

  1. Madrac je prljav i star. Muka vam je od same pomisli da morate spavati na madracu na kojem je prije vas spavalo mali milijun ljudi. Prepun je znoja, prašine, grinja, stare kože, a još je k tome kvrgav i izgleda kao da je došao iz Prvog svjetskog rata. Nadmadrac će pomoći u izravnavanju kvrga i bit će savršeni zaštitni higijenski sloj.
  2. Madrac je pretvrd ili premekan. U svojoj spavaćoj sobi imate madrac koji je čista uživancija. Dovoljno mekan, dovoljno tvrd i dovoljno velik. Krojen prema vašoj mjeri. No to neće biti slučaj u studentskom domu ili stanu. Tamo madraci nisu krojeni po ičijoj mjeri. Pa ako ne želite da vas bole leđa, nabavite nadmadrac prema vlastitom ukusu tvrdoće.
  3. Nemate novaca za novi madrac ili krevet. Student ste. To znači da nemate novaca i da su vaši roditelji digli dovoljno veliki kredit za školovanje. To opet znači da ni vi ni oni nemate novaca za novi madrac. A i čemu? Ne mislite živjeti tamo čitav život. Zato su nadmadraci mnogo jeftinije i praktičnije rješenje za studentske dane.

Kako izabrati savršen nadmadrac?

Prilikom odabira nadmadraca najvažniji je osjećaj udobnosti. Zato se prije kupovine dobro informirajte o njegovim karakteristikama. Kod nas možete birati između nadmadraca s memory pjenom, nadmadraca od hladno lijevane pjene i onih od perforirane latex pjene.

Nadmadraci s memory pjenom

Nadmadraci s memory pjenom, tj. visco elastične pjene su najpopularniji izbor no ne odgovaraju svima.

Ima ih različitih gustoća i debljina, a preporučuju se svima koji pate od bolova u kralježnici jer se memory pjena prilagođava i oblikuje prema obliku tijela. Možete birati između modela Pink visine 4 cm, Slowmotion visine 8 cm i Follow me nadmadraca koji zahtijeva manju visinu madraca. 

Perfecta nadmadrac Pink

Nadmadrac od hladno lijevane pjene

Ako ste za nešto tvrđe spavanje, onda je naš nadmadrac Orange od HR pjene kao stvoren za vas. 

Takav nadmadrac je zbog svojeg sastava sam po sebi tvrđi i ne reagira na toplinu. Neće se potpuno prilagođavati tijelu već će davati tvrđi osjećaj ležanja.  Isto tako, idealan je za korištenje na ležaju koji je sastavljen iz više dijelova jer će nadmadrac te neravne dijelove povezati u cjelinu.

Nadmadrac Orange

Nadmadrac od perforirane latex jezgre

Nadmadrac Natural noviji je proizvod iz linije nadmadraca. Izrađen je od perforirane latex pjene koja je prirodni materijal, izuzetno elastičan i prozračan. 

Preporučuje se u slučaju kada vam se čini da je postojeći madrac pretvrd, kada spavate na ležajevima na razvlačenje i kada želite povećati ugodu i kvalitetu spavanja.

Nadmadrac Natural

Radi što veće praktičnosti, naši nadmadraci dolaze u rolanom pakiranju pa ih lako možete vući sa sobom kamo god želite

Ajde, prije nego odlutate u drugi grad, posjetite naša prodajna mjesta ili pogledajte našu ponudu nadmadraca u web shopu.

Pametno investirajte u život i postanite pravi lumeni!

Nadmadraci za prave studente :)