KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Tailor made krevet za neobičan stan s kupolom

Tailor made krevet za neobičan stan s kupolom

Datum objave: 2021-04-21 08:38:52 +0200

Kako od derutnog prostora dobiti luksuznu sobu koja izgleda kao hotel od pet zvjezdica? Napraviti sobu iz snova velik je posao, osobito ako se nalazite u prostoru u kojem vire cigle, kablovi, stare drvene grede, otpada žbuka...

I zato vam s veseljem pokazujemo jedan takav prostor kojega je uredio arhitektonski studio Design House koristivši se upravo našim Orlando krevetom kao glavnom zvijezdom ovog makeovera.

S obzirom na krovne kosine, visinu prostora te pozicije vrata, najlogičnije je bilo postaviti krevet ispod prozora, u zoni krovnog istaka s nešto većom visinom parapeta.

Ta pozicija nije idealna za smještaj kreveta jer se ispod njega nalazio i radijator, no kako od mana napraviti prednost, bio je zadatak koji je uspješno riješen zahvaljujući tailor made krevetu iz Perfecta Dreamsa.
Orlando uzglavlje u eko koži i boji Gibson poslužilo je kao početak priče, a dimenzije i izgled uzglavlja u potpunosti su izvedeni prema nacrtima tima iz Design Housea koji je želio da krevet bude što jednostavniji i elegantniji.

Naime, visina uzglavlja je prilagođena visini prozora i parapetnog zida. U sanduku smještenom između parapeta i kreveta su uklopljeni i radijator s rešetkom za strujanje zraka, spremište za posteljinu, ormarić s minibarom te utičnice i prekidači kojima se kontrolira sva rasvjeta u sobi.
Orlando uzglavlje je na donjem dijelu napravljeno sa širokim prorezom visine 15 centimetara kako bi se omogućila nesmetana cirkulacija zraka, potrebna za potpunu funkcionalnost radijatora.

S obzirom na promjenjivu visinu, dimenzije kreveta i madraca prilagođene su prostoru, tako da se za bazu kreveta uzela niska Berlin baza i madrac Emporio, visine svega 23 centimetara.

Uzglavlje je prilagođeno širini krovnog istaka, tj. otvora između dviju kosih ploha krova, kako bi se stvorio dojam savršene uklopljenosti u nesavšen prostor. Japandi stil u punom svom cvatu.

Puštamo vas da uživajte u otkrivanju ove savršeno nesavršene sobe. Sobe koja na prvi pogled izgleda tako obično i jednostavno, a zapravo iza sebe krije transformer krevet s minibarom, rasvjetom i spremištem za posteljinu i dragocjenosti.