KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Tajna bolje produktivnosti i pamćenja - power nap

Tajna bolje produktivnosti i pamćenja - power nap

Datum objave: 2020-09-27 23:26:17 +0200

Znate li što je power nap? Naime, upravo on je tajna uspjeha brojnih uspješnih ljudi koji zabljesnu s naletom energije upravo u popodnevnim satima kada se većini baterije isprazne.

U čemu je tajna?

U power napu, odnosno kratkotrajnom popodnevnom snu koji će vas napuniti novom energijom i održati budnima i odmornima barem još četiri do šest sati.

Kratki san svojevrsni je 'reset' sustava", a vrlo je važno da je spavanje kratkotrajno te da traje svega 30 minuta. Iako se možda mnogima najzgodnije čini odrijemati na kauču ili fotelji, stručnjaci kažu da je puno bolje leći u krevet i ispružiti se. Našu ponudu kreveta možete pronaći na ovom linku, a vrlo je važno da se pokrijete, udobno smjestite u krevet kako bi se vaše tijelo uistinu opustilo, a ne "iskrivilo" na neudobnom ležaju ili fotelji.

Za kvalitetan odmor vrlo je važan i kvalitetan jastuk, a vrstu jastuka potrebno je prilagoditi položaju spavanja. Ako volite pretežno spavati na boku, onda su za vas viši jastuci, a ako imate problema s vratnom kralježnicom i bolovima u vratu, onda su za vas najbolji anatomski jastuci s Technoglelom. Našu ponudu jastuka s Technogelom pronađite na ovom linku, a dobro je znati da su trenutno jastuci na 40 posto popusta.

No, vratimo se priči o power napu. Kako bi bili sigurni da ćete se probuditi nakon pola sna namjestite si alarm. Dobro je da zvuk alarma bude umirujući kako bi se vaše tijelo postepeno budilo, a ne šokiralo.

Također, svima kojima je problem spavati pri danjem svjetlu, preporučuje se zamračiti prostor i staviti tamni povez preko očiju. U posljednje vrijeme jako su popularne i blackout zavjese koje u potpunosti blokiraju prodor dnevne svjetlosti te su iznimno dobro rješenje za ljude kojima smeta svjetlost pri spavanju.

Zvukove iz okruženja možete blokirati čepićima za uši. Ako ne možete zaspati, duboko dišite nekoliko minuta. Tako ćete tijelu signalizirati da je vrijeme za odmor, a ta tehnika ujedno pomaže smanjiti razinu kortizola koji vas čini tjeskobnima.

Tijekom popodnevnog odmora vrlo je važno ne posezati za telefonom i pogledavati na budilicu.

Ako ste budni i nakon 20 minuta, ustanite i čitajte knjigu dok se ne umorite dovoljno da utonete u polusatni san.

A ako se ne možete opustiti i dobro zaspati, možda je razlog neudoban krevet, odnosno madrac ili jastuk. Našu ponudu madraca, kreveta i jastuka pronađite na našoj web stranici www.perfecta.hr i pronađite brojne pogodnosti i korisne savjete.