KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Tajne noćnih ormarića

Tajne noćnih ormarića

Datum objave: 2019-11-13 14:25:41 +0100

Što se sve skriva uz uzglavlje kreveta? Hm... Moramo priznati da nam stotine stvari padaju na pamet, no ako se pitate kako odabrati noćni ormarić - evo par savjeta koji će vam pomoći pri odabiru funkcionalnog i praktičnog noćnog ormarića.

Ako volite čitati prije spavanja, svakako vam savjetujemo da birate noćni ormarić koji je u visini s krevetom i madracom, te malo većih dimenzija i po mogućnosti s ladicom tako da u njemu možete držati knjige, lampu te još neke korisne sitnice. A koje su to?

Noćna svjetiljka osnovna je stvar koju svaki noćni ormarić mora imati. Osim svoje osnovne funkcije, rasvjete, igra važnu ulogu i u postizanju određenog ugođaja. Noćna svjetiljka kraj kreveta pružit će vam ugodnu i opuštajuću atmosferu prije odlaska na spavanje. Uz noćnu svjetiljku možete čitati knjigu, a dobro odabrana noćna svjetiljka dodat će dašak stila vašoj spavaćoj sobi.

Čitanje knjige može vam pomoći da zaspite, može vam pomoći da smanjite razinu stresa kroz smijeh ili suze i zato vam savjetujemo da na noćnom ormariću uvijek imate jednu dobru knjigu. Knjige pružaju bijeg od stvarnosti kada vam treba i mogu vam otvoriti različite poglede na svijet. Zgrabite dobru knjigu (ili neku dosadnu, ako će vam pomoći da zaspete brže). Veća je šansa da ćete nešto čitati prije spavanja ako imate nešto za čitati pri ruci.

Naš savjet? Birajte tiskane materijale za čitanje ispred e-knjiga. Čitanje e-knjige na uređaju koji emitira blagu svjetlost prije spavanja negativno utječe na vašu sposobnost spavanja i vaše cjelokupno zdravlje.

A kad smo kod zdravlja, važno je i briniti o svojoj koži. Otkrit ćemo vam jedan beauty savjet - prije spavanja namažite ruke i noge sa kremom. Svilenkasta koža i masaža djelovat će opuštajuće, a jako je korisno, posebice u zimskim mjesecima uz krevet imati i balzam za usne. Uz balzam za usne koji je nadohvat ruke, možete biti sigurni da će vaše usne uvijek biti spremne za osmijeh. Hidratizirajte i zaštitite svoje usne, a možete odabrati neki mirisni balzam za usne i tako zaspati uz najdraži miris.

Tko se želi dignuti iz udobnog toplog kreveta i otići do kuhinje kako bi popio čašu vode u 3 ujutro? Držite bocu s vodom na svojem noćnom ormariću i kada se probudite žedni, olakšanje će vam biti nadohvat ruke. Zašto bi napuštali krevet ako ne morate? Uvijek možete držati bocu vode pokraj kreveta. Kod boca za vodu važno je obratiti pažnju na materijal. Preporučuje se korištenje staklene ili metalne boce za vodu.

Samo što nište zaspali, a kad ono - bam! Upravo vam je sinula odlična ideja. Toliko je dobra da nema šanse da je zaboravite do ujutro! Ili..? Iako vam se u tom trenutku ne čini, postoji velika šansa da ćete ju zaboraviti, ili se je nećete sjećati u potpunosti. Nemojte da vam se to dogodi, držite bilježnicu i olovku u ladici noćnog ormarića. Nikad ne znate kad će vam dobro doći. Možda ćete htjeti zapisati i neke zanimljive snove.

Treba vam novi noćni ormarić u koji sve to uredno stane? Evo naše ponude noćnih ormarića.

Fotografije: Perfecta Dreams i Pinterest

Pripremila: Boba Blašković

TRK NA NAŠE MADRACE