KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Top 3 stila muževne spavaće sobe

Top 3 stila muževne spavaće sobe

Datum objave: 2019-11-13 13:42:21 +0100

Ok, prije svega moramo napomenuti da smo u istraživanje i pisanje ove teme krenuli svjesni svih muških nekompliciranih zahtjeva. Pritom smo se uvjerili da je minimalizam zaista vrijedna vrlina, ali i to da je “vraški” teško urediti sobu koja je istovremeno minimalistički i stilski dobro posložena.

Iako spavaća soba najčešće nije pravi odraz osobnog stila u smislu uređenja, najbolji je pokazatelj vlastitog životnog stila. Naime, svi ćemo mnogo više pažnje posvetiti uređenju dnevnog boravka nego spavaće sobe koju ionako nitko ne gleda.

Upravo zato spavaća soba krije najmračnije tajne i otkriva kakva ste osoba ustvari. Zato, dragi muškarci, imamo pregršt savjeta da svojoj sobi posvetite više vremena. Posebno apeliramo na samce - možete biti totano cool i simpatičan tip, ali ako je vaša spavaća soba džumbus bez stila, ne piše vam se dobro s djevojkama.

Spavaća soba mjesto je odmora, ali i užitka i strasti. Evo nekoliko inspiracija koje će dosadnu mušku sobu pretvoriti u pravi brlog. 

Muška spavaća soba sa sportskim karakterom

Idealna spavaća soba uvijek bi trebala biti odraz osobnog karaktera u najboljem mogućem svjetlu, s elementima onoga što istinski obožavate. Ako se bavite biciklizmom, nemojte se ustručavati svoj trkaći bicikl objesiti na zid spavaće sobe.

Muška spavaća soba sa sportskim karakterom

Ako volite bejzbol, nogomet ili bilo koji drugi sport, iskoristite elemente poput lopte, dresa i rukavica te ih postavite na zidove i police. No, pazite da pritom ne pretjerate. Djevojkama je možda drskost plavih navijača privlačna, ali sigurno ih neće oduševiti Dinamova posteljina kod tridesetogodišnjaka.

Naravno, želimo reći da je pravilo muževne spavaće sobe odmak od dječačke. Ne moramo posebno napominjati da biste trebali izbjegavati postere reprezentacije iz sportskih novina. S druge strane, uokviren plakat bejzbolske utakmice na kojoj ste bili prije 15-ak godina može biti zgodan detalj. Razlike su ogromne.

Spavaća soba s prizvukom glazbe

Muška spavaća soba za razliku od ženske obožava tamne, zagasite tonove, prirodne materijale i grube teksture. Žene vole tajanstvene i grube muškarce, ali i romantične duše koje vole pisati i skladati pjesme, svirati gitaru i bubnjeve ili samo obožavati glazbu.

Centar njihovog svijeta ogromni su zvučnici koji reproduciraju omiljene basove.

Glazbeni stil idealna je inspiracija za uređenje muževne spavaće sobe - bubnjevi u kutu i gitara na komodi. U spavaćoj sobi glazbenog elektroničara čak će i kartonske podloge od kokošjih jaja izgledati nekako fora ako ih kombinirate s plavim i metalnim tonovima. Da, ozbiljni smo. 

Industrija u spavaćoj sobi

Uz tamne i grube boje i teksture idealno se slaže industrijski stil uređenja. Oplemenjuju ga hladni sivi betonski elementi i metalni ili željezni namještaj koji možete čak i sami dizajnirati.

U industrijski stil uklapaju se rasvjetna tijela brončanog, kovanog sjaja te mnoštvo dekoracija koje izgledaju kao da ih je netko davnih godina postavio na zid industrijske radionice.

Ok, ne smijemo reći da u ovoj sobi ne bi trebalo biti romantike, ali izbjegavajte bilo kakve ukrase koji pripadaju dobu careva. Ovim stilom odlazimo u prošlost, ali ne tako daleku. Rustikalno i shabby jednostavno ne pripadaju ovom stilu. Hrđa je zakon! 

Spavaća soba za muškarce industrijski dizajn

Proizvodi s fotografije dostupni su u Perfecta Dreams web shopu →

Muškim sobama trebao bi vladati minimalizam. Osnovne boje koje muške sobe čine muškima su tamno plava, siva, smeđa i crna. Na krevet dodajte jastučiće s kockastim ili linijskim uzorcima, a toplinu postignite tepisima.

U muževnoj spavaćoj sobi svjetla bi uvijek trebala biti prigušena. Romantičnu atmosferu možete postići svjetiljkama i lampicama, a hrpu nabacane odjeće s one stolice u kutu sobe zamijenite detaljem koji će vas uvijek podsjećati na ono što volite.

Još jedan savjet za kraj…

Za kraj bismo još samo dodali da je u muškoj spavaćoj sobi potrebno redovito voditi brigu o čistoći i prozračivati prostoriju.

Uredite svoj brlog uz Perfecta Dreams