KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Top 5 razloga zašto je flanelska posteljina odabir broj 1

Top 5 razloga zašto je flanelska posteljina odabir broj 1

Datum objave: 2019-11-13 13:49:30 +0100

Flanel… 

Prvo na što pomislimo je mišičavi drvosječa u kariranoj crno-crvenoj košulji. 

A možda nam misli bježe na zeleni škotski pejzaž, karirane škotske šosiće i svirače gajda. 

Što je najbolje, flanel zapravo i dolazi iz Škotske i dobiva se iz ovčje vune, no flanel koji se koristi za posteljinu obično se sastoji od 100 postotnog pamuka ili mješavine poliestera i pamuka, a dostupan je u svim bojama i printevima. 

Za koga je flanelska posteljina najbolja?

Ako ste nafrljili termometar u spavaćoj sobi do daske, a vi se još ipak tresete od hladnoće ispod tone pokrivača, flanel je kao stvoreni za vas.

Flanelska posteljina najbolje štiti od hladnoće jer je izrađena od 100 postotnog pamuka, a uz to je mekana i poziva u krevet. Evo još nekoliko dobrih razloga zašto bi se u vašem ormaru trebala naći barem jedna flanelska posteljina.

1. Flanelska posteljina je mekana i topla

Flanelsa posteljina je zbog 100 postotnog pamuka topla

Obično su tople posteljine koje štite od hladnoće vrlo grube i teške. Najbolji primjer su vunene posteljine koje su toliko teške da odmah morate znatida su najbolji izbor za izolaciju od zime.

Iako vas vuna može zaštiti i od najledenije zime, ona zadržava previše topline, pa često dolazi i do noćnog znojenja

Vuna je teža u odnosu na druge tkanine što je čini prilično nelagodnom za spavanje. Često se spavači ne mogu namjestiti u krevetu, često se bude tijekom noći i ne dobivaju kvalitetan san.

Iz tog je razloga mnogo bolja flanelska posteljina koja je mekana i zadržava optimalnu temperaturu da bi vam tijekom noći bilo ugodno toplo.

Krajnji rezultat je kvalitetan san i odmoran dan.

2. Flanelske posteljine lako se održavaju

Flanel se može prati u perilici rublja

U usporedbi s drugom posteljinom, pamuk se lako održava.

Na primjer, svila i vuna se trebaju pažljivo prati ili im je potrebno kemijsko čišćenje, a flanel se može najnormalnije prati u perilici za rublje.

Osim toga, pamučna vlakna postaju sve mekša nakon svakog pranja, dok vlakna u svili i vuni često otvrdnu i postanu kruta.

3.  Flanelska posteljina je udobna

Flanelska posteljina je udobna i savršeno održava optimalnu temperaturu

Flanel je jedan od najudobnijih materijala jer savršeno održava optimalnu temperaturu. Tijekom noći nije vam ni prevruće ni prehladno.

Što se tiče mekoće, ni jedan materijal ne može pobijediti svilu. Međutim njezin nedostatak je što ne štiti od hladnoće.

A što se tiče pružanja topline, kao što smo prije napisali - vuna je najbolja. No zbog svoje gustoće, ona je dosta teška pa je teže i spavati ispod nje. 

Iz tog je razloga flanel najbolji - odlična je kombinacija pružanja topline i udobnosti.

4. Flanelske posteljine dostupne su u različitim uzorcima

Flanel je dostupan u različitim uzorcima

Pamuk je prilagodljiv materijal jer njegova struktura omogućuje tkanje različitih uzoraka i dizajna te je zbog toga jedan od popularnijih materijala kod kupnje posteljina

Tako oni koji vole jednostavnost mogu odabrati jednobojnu posteljinu, a oni koji vole šarenilo mogu odabrati svijetle i šarene boje, cvjetne motive ili posteljinu s omiljenim crtanim likovima. 

5.  Flanelska posteljina štedi novac

Uz flanelsku posteljinu nećete trebati toliko grijati

Najmanje poznata činjenica je da flanelska posteljina može uštedjeti novac na računima za grijanje.

Razlog tome je što flanel zadržava toplinu dulje vremena, pa ako vam je kod kuće hladno, ogrnite se flanelom i nosite svoj vlastiti grijač sa sobom smiley

Iako prema kalendaru zima traje već dulje vremena, čini se kako je prava zima tek sada počela. Naoružajte se dekicama, toplom pidžamom i posteljinom i uživajte u toplini kreveta smiley

Udobni jastuci za zzzzimu