KOŠARICA (0)
FAVORITI
HR
  • HR
  • EN

Trend koji osvaja: visoka uzglavlja

Trend koji osvaja: visoka uzglavlja

Datum objave: 2019-11-13 13:42:52 +0100

Što najviše volite raditi u krevetu? Ok, ne morate nam reći - ali vjerujemo da mnogi ne bi imali ništa protiv doručka u krevetu i opuštenog čavrljanja nasloljeni na uzglavlje.

No, ako volite sjediti u krevetu vjerojatno ste se uvjerili koliko je zgodnije kada je iza vas mekano, udobno, tapecirano uzglavlje, a ne drvena, letvičasta "daska" kojoj treba gomila jastuka da bi bila udobna za dulji boravak.

Upravo zbog toga su sve popularnija i traženija tapecirana uzglavlja, koja su donedavno bila rezervirana za luksuznije interijere, no sve češće postaju dio standarda i "must" have u spavaćim sobama.

Danas se gotovo uopće više ne proizvode i ne traže klasični drveni kreveti, nego tapecirani, a trend koji primjećujemo je da i uzglavlja postaju sve veća - i to kako u visinu, tako i širinu.

Bigger is better.

Sjećate li se kako su automobili nekada bili mali? Naime, kada usporedite modele iz 70-ih i danas - ono što je tada bio obiteljski automobil, danas je minijaturni gradski auto, a ono što je bio luksuzan, to je danas mali automobil.

Ista stvar dogodila se s krevetima i madracima koji sve više nalikuju hotelskim krevetima i hotelskom načinu spavanja, gdje su udobnost i komfor na prvom mjestu.

Ali zašto se danas sve više traže visoka uzglavlja visine 150 pa i više centimetara?

Radi estetike. Visoka uzglavlja djeluju vrlo luksuzno i elegantno, posebice kada su tapecirana u neku atraktivnu boju i materijal, što postaje i glavni feature sobe.

Naime, visoka uzglavlja, u posljednje vrijeme sve češće preuzimaju ulogu takozvanog feature walla - jednog zida u interijeru koji privlači pažnju i definira karakter te postaje dominantan u prostoru.

Često je brže i jednostavnije uzeti krevet s velikim tapeciranim uzglavljem, nego obojati cijeli zid ili lijepiti tapete te osmišljavati "feature wall" s raznim dekoracijama koje bi privukle pažnju. Uz to, u spavaćim sobama sve veći je trend da kreveti nemaju obične standardne noćne ormariće, nego su popularni pomoćni stolići i hoklice koji prostoru daju ležernost.

Neformalni noćni ormarići i luksuzni krevet izvrsna je kombinacija, a za potpuni trendi efekt, birajte uzglavlja tapecirana u baršun i popularnu smaragdnu ili plavu boju.

Safe play je paleta sivih i bež nijansi koje su inače najtraženije. Razlog? Lako se uklapaju u sve stilove i interijere, a podatne su za "razigravanje" s jastucima i poplunima u trendi nijansama.

Uz bež i sivu izvrsno će se uklopiti detalji u living coral boji, kao i detalji od zlata i mesinga, koji su također veliki trend.

Visokom uzglavlju izvrsno će pasati i visilica iznad noćnog ormarića koja preuzima ulogu stolne svjetiljke. S jedne ili obje strane, izbor je na vama, no ono što vas svakako moramo savjetovati je da visoka uzglavlja bolje pristaju većim krevetima.

Krevet dimenzija 90x200 cm s visokim uzglavljem ne izgleda baš atraktivno, a važan savjet dizajnera interijera je - što manji krevet, to manje uzglavlje, što veći krevet i veća soba - veće uzglavlje.

Ako smo vas malo zaintrigirali za krevete s visokim uzglavljima, proučite ponudu Dupen kreveta.

Fotografije: Perfecta Dreams

Piše: Boba Blašković

UPOZNAJTE NAŠE KREVETE